Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Danes ob 11. uri dopoldan je imel v sklopu tiskovne konference, prof. Štrukelj zelo zanimivo prezentacijo o novih cepivih na podlagi DNA in RNA tehnologije. S tem predavanjem me je tako prepričal, da se bom dal cepiti, čim bo mogoče, čeprav sem bil do danes precej skeptičen.
Hvala za tole, sem si ogledal.

Skoda le, da nihce od novinarjev ni vprasal, ali se morajo tisti, ki so virus preboleli, tudi cepiti ali ne, ker rezultat cepljenja ali prebolenja virusa bi naceloma moral biti enak.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.641
728
113
Skoda le, da nihce od novinarjev ni vprasal, ali se morajo tisti, ki so virus preboleli, tudi cepiti ali ne, ker rezultat cepljenja ali prebolenja virusa bi naceloma moral biti enak.
Trenutno neuradno mnenje stroke je, da bodo cepili VSE.

Tako kot neuradno predpostavljajo, da imajo preboleli 3 mesečno imunost.

POZOR: neuradno, trenutno

Floki

Guru
6. sep 2007
10.136
3.192
113
Trenutno neuradno mnenje stroke je, da bodo cepili VSE.

Tako kot neuradno predpostavljajo, da imajo preboleli 3 mesečno imunost.

POZOR: neuradno, trenutno

Da bodo cepili VSE sigurno ni ker je bilo rečeno da je ceplenje prostovoljo. Upokojencem in tistim s kroničnimi boleznimi se pa splača cepit, prvič bo zastonj, drugič so pa ti najbolj izpostavljeni. Otrok sigurno ne bodo cepili ker cepiva tudi niso bila preuzkušena na njih.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.641
728
113
Da bodo cepili VSE sigurno ni ker je bilo rečeno da je ceplenje prostovoljo. Upokojencem in tistim s kroničnimi boleznimi se pa splača cepit, prvič bo zastonj, drugič so pa ti najbolj izpostavljeni. Otrok sigurno ne bodo cepili ker cepiva tudi niso bila preuzkušena na njih.
VSE je v kontekstu, ni važno ali si že prebolel ali ne.

Kar je povsem razumljivo: Enostavneje je cepit, kot delat predhodne analize protiteles.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.641
728
113
A cepljeni imajo pa daljso imunost kot preboleli? Lahko kdo razlozi, kako je to mogoce? Namrec, prebral sem, da so tisti, ki so preboleli SARS-COV1, se danes imuni na ta virus.
Trenutno ti tega še nihče ne more razložit.

Ko bodo izvedene ustrezne raziskave, kar mimogrede traja, se bo lahko povedalo več. Trenutno se pač sklepa iz doslej poznanih dejstev.
Zato se sliši AW in ne profesionalcev.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Trenutno ti tega še nihče ne more razložit.

Ko bodo izvedene ustrezne raziskave, kar mimogrede traja, se bo lahko povedalo več. Trenutno se pač sklepa iz doslej poznanih dejstev.
Zato se sliši AW in ne profesionalcev.

Sinofarm od zacetka marljivo in tiho dela, brez pompa. Z razlogom.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Število na intezivni še raste.
Zajeta slika.PNG

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.996
408
83
Če koga zanima...

Transfuzija še vedno išče pred kratkim prebolele za darovanje plazme. ravno kar so me klicali, ker sem daroval pred 14 dnevi, če lahko pridem ponovno, ker imam ogromno protiteles.

Stvar je še v testiranju, mogoče pa nekoč komu reši življenje, pa nič ne stane ;)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Berem, da se je spet povečalo sranje v domovih. A niso nekje mediji pisali, da uslužbenci lahko delajo, če ne kažejo simptomov? Upam, da se motim, ker drugače nas res okol prenašajo.
Poleg tega mi ne gre skupaj tale zaprtje določenih trgovin. Recimo primer Hofer, Lidl,.. Imajo že skoz par polic s tehniko in podobnim stvarem. Kaj je sedaj drugače kot pred dnevi recimo? Nabereš hrano in greš na blagajno ali nabereš hrano in vmes je kapa, rokavice, igrača za tamale,... Na vhodih imajo razkužila, če si panik si natakneš rokavice, maske so že itak skoz gor. Ajde razen pri večina penzičih, ki morejo obvezno nos kazat. Ta virus je inteligenten u p. m.