Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Saj pomoje je vsa slovenija v enakih cifrah, le da se podravje ne hodi tako rado testirat in je zato manj statistike.

Jaz tudi ni šanse da grem, edino če me "prisilijo".

Kaj če te zdravnik napoti na test, moraš iti?
Bog ne daj, da bi zamudil svoj fitnesek, a ne, čeprav z majhnim ''prehladkom''.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
darjan Da si "neoš" kaj naredu - v MB imamo ta teden 2X dodatnih 1.000+ testiranj in to večinoma tujcev, ki tekmujejo v mehurčku - 1X lahko ugibaš kam se bodo pripisali rezultati.

Na test ne rabiš it, ne dobiš pa ostale zdravstvene podpore, če nisi testiran.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
darjan Da si "neoš" kaj naredu - v MB imamo ta teden 2X dodatnih 1.000+ testiranj in to večinoma tujcev, ki tekmujejo v mehurčku - 1X lahko ugibaš kam se bodo pripisali rezultati.

Na test ne rabiš it, ne dobiš pa ostale zdravstvene podpore, če nisi testiran.

Čakaj...tujce bodo šteli v "našo" statistiko in nas potem na tej podlagi zapirali? Ja bravo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.368
2.369
113
Pomurje
Pišete vse mogoče, ampak je smiselno izvzeti it statistike okužene, ki so v zaprtih ustanovah?
Pomojem je za periferijo, za mesta oz gosteje posleljena območja pa ne.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.137
354
83
Uciti se uciti se in se enkrat uciti se....

Učim se, učim ....

In zaključek iz tele študije je, da frišna (sterilna? nisem ujel...) in funkcionalna N95 delujejo, ostalo pa en jebeštrga (če človek pogleda grafe)... Zdaj pa to prenesi v realno življenje in (pošteno) povej koliko ljudi redno menja maske? Ki niti niso zares kirurške, če smo čisto pošteni. Ajd, recmo ti, pa Floki, pa zobar, mogoče kalbo, ajd še kakšen dohtar tukaj, pol se pa počasi neha. Zanimivo bi bilo videt ta poskus ob vsakdanji rabi mask atkov in mamic (pa moji tudi, priznam).

Še ena zate, komentar je malo manj optimističen kot v tvoji, res pa ni bila študija narejena s ciljem promoviranja nošenja mask:

Sem jo že lepil par dni nazaj. Ni edina taka, ampak jih res ne grem iskat. Kot običajno, ni soglasja. Odgovor na vprašanje ali so maske učinkovita zaščita pred virusom je odvisen koga se vpraša in kakšne namene ima ta, ki odgovar....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sem jo že lepil par dni nazaj. Ni edina taka, ampak jih res ne grem iskat. Kot običajno, ni soglasja. Odgovor na vprašanje ali so maske učinkovita zaščita pred virusom je odvisen koga se vpraša in kakšne namene ima ta, ki odgovar....

Odgovor je zelo enostaven. Brez da sploh silimo v detalje. In ta preprosti odgovor je znan že iz bivše države, glasi se "bolje išta nego ništa"...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
In, kako se kaj v vaših koncih ljudje držijo uporabe mask na prostem?

Jaz sem ravno s sprehoda in sem presenečen. Sigurno 3/4 ljudi je nosilo maske. Si nisem mislil, da bodo vzeli tako resno. Tudi razni sprehajalci psov v parku ipd. Po eni strani je smešno (in žalostno), ker me ljudje spominjajo kot na neke zombije, ki nosijo s sabo tablico z napisom "idiot sem", po drugi pa lepo, ker ljudem ipak ni vseeno.

Skratka povsem drugačno stanje kot na družbenih omrežjih, kjer je polno raznih glasnih aktivistov, ki se posmehujejo (v njihovem prepričanju, kako posebni so, ker niso "ovce) in ljudi zmerjajo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.137
354
83
Odgovor je zelo enostaven. Brez da sploh silimo v detalje. In ta preprosti odgovor je znan že iz bivše države, glasi se "bolje išta nego ništa"...

E viš, takih odgovorov me je pa strah. Še posebej ko pridejo od stroke. Da to reče en zapit župan s Kozjanskega (hipotetično, da ne bo slabe volje) je eno, da to reče stroka je pa problem zase ...:confused:

Pa razumem to, s človeškega/psihološkega stališča, ampak zato ne spim nič bolj mirno. Prej obratno ...

Ne grem v debato, ampak .... enak odgovor bo tudi ko bo cepivo kakršnokoli že bo in kolikor že bo testirano. Bolje išta nego ništa... Moral ga boš pa sprejet, če boš hotel vsaj približno funkcionirat (NWO mode; pa to ni potegnjeno iz riti, gates to na veliko maha že celo leto). Kako napredujejo cepiva proti koronam (devetnajstka ni prva za katero so poskušali narediti cepivo, rezultati pa katastrofalni) je pa tudi znano...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
E viš, takih odgovorov me je pa strah. Še posebej ko pridejo od stroke. Da to reče en zapit župan s Kozjanskega (hipotetično, da ne bo slabe volje) je eno, da to reče stroka je pa problem zase ...:confused:

Pa razumem to, s človeškega/psihološkega stališča, ampak zato ne spim nič bolj mirno. Prej obratno ...

Ne grem v debato, ampak .... enak odgovor bo tudi ko bo cepivo kakršnokoli že bo in kolikor že bo testirano. Bolje išta nego ništa... Moral ga boš pa sprejet, če boš hotel vsaj približno funkcionirat (NWO mode; pa to ni potegnjeno iz riti, gates to na veliko maha že celo leto). Kako napredujejo cepiva proti koronam (devetnajstka ni prva za katero so poskušali narediti cepivo, rezultati pa katastrofalni) je pa tudi znano...

Primerjati cepivo in splošno uporabo (različnih) mask je res bolj na nivoju zapitega župana iz Kozjanskega. Se absolutno strinjam. Zato tega nihče ne počne.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Na "srečo" imamo države ki drvijo prehitro v cepljenje ljudi. Rusija, Kitajska..tako da preden bo cepivo prišlo do nas bo že do neke mere preizkušeno.

Kaj se edino bojim, da bodo recimo zahtevali, da se cepi otroke.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Novinarji imajo zelo radi pridevnike - rekordno, šokantno, ... s objektivnim pročanjem pa imajo kar težave.

Zelo redko pa povejo številko v ustreznem kontekstu, tako da številka dobi pravi pomen, jaz sam pri sebi ponavadi poskušam preračunati kaj to pomeni primerjalno za Slovenijo.

Da pa dobimo malo konteksta, pa dajmo današnjo neuradno število 834 potrjeno okuženih v enem dnevu pirmerjat s kakšno drugo državo.

843 v Sloveniji je isto kot bi v sledeči državi potrdili ustrezno število okuženih v enem dnevu:
61 539 v Rusiji
34 194 v Nemčiji
135 942 v Land of Free (ZDA)
577 128 v Indiji

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
S tem da v naštetih državah obstajajo megapolisi in malo drugačen javni potniški promet, pri nas pa poleg Ljubljane vse ostalo bolj kot ne predmestje ali vasi

B81

22. jul 2007
36.747
10.377
113
KSZ
Zadnji info, 14 dni po pozitivnem testu vec ne testirajo, simptomov ni vec. Morda bi se nasle sledi, ampak prenasalec clovek vec ni, info iz NIJZ, zato je testiranje (samoplacnisko) baje nesmiselno.
Kako je bilo pri vasih poznanih?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Dobro no, pozitiven ja, potem pa leži doma 3 dni in je to to.

Saj pomoje je vsa slovenija v enakih cifrah, le da se podravje ne hodi tako rado testirat in je zato manj statistike.

Jaz tudi ni šanse da grem, edino če me "prisilijo".

Kaj če te zdravnik napoti na test, moraš iti?

Saj tako je tudi v veljavi. Kdor je prehlajen oziroma ima kake respiratorne motnje, naj stane doma da se pozdravi, naj pač ne hodi okoli (edina izjema so zdravstveni delavci in njihove družine, oni se testirajo ob vsakem simptomu). Če huje zboliš in rabiš zdravnika, pa ja - te napoti na covid test, pa najbrž še kakega. Je že fajn da se ve, proti čemu se sploh borijo in kako zdravljenje potrebuješ.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Verjetno bilo ze kje napisano, a iskreno povedano, se mi ne da iskati.

Kako deluje test na covid? Kaj dejansko testira tale bris? Prav covid virus?