Primerjati cepivo in splošno uporabo (različnih) mask je res bolj na nivoju zapitega župana iz Kozjanskega. Se absolutno strinjam. Zato tega nihče ne počne.
In, kako se kaj v vaših koncih ljudje držijo uporabe mask na prostem?
Jaz sem ravno s sprehoda in sem presenečen. Sigurno 3/4 ljudi je nosilo maske. Si nisem mislil, da bodo vzeli tako resno. Tudi razni sprehajalci psov v parku ipd. Po eni strani je smešno (in žalostno), ker me ljudje spominjajo kot na neke zombije, ki nosijo s sabo tablico z napisom "idiot sem", po drugi pa lepo, ker ljudem ipak ni vseeno.
Skratka povsem drugačno stanje kot na družbenih omrežjih, kjer je polno raznih glasnih aktivistov, ki se posmehujejo (v njihovem prepričanju, kako posebni so, ker niso "ovce) in ljudi zmerjajo.
Pri nas ni sile. Menda ne bom dal gor maske iz avta 2 m do bankomata in nazaj.
Ja jaz ga videl nisn.Neodgovornež. 10min pred tabo je lahko bil en kužen, virus je šel pa v zasedo, pol si pa gotof.
Čista lažGlede športanja...
V Mariboru je okuženi asimptomatski Italijan igral od 17:30 - 18:30. Ni okužil le soigralca, ampak še dva druga, ki sta v isti dvorani igrala 45 minut kasneje (od 19:15 - 20:00), in dva, ki sta igrala od 20:00 - 20:45. Prvi par se z drugim parom ni srečal (niti v garderobi). Nihče od osebja ni zbolel.
Possible indirect transmission of COVID-19 at a squash court, Slovenia, March 2020: case report | Epidemiology & Infection | Cambridge Core
Possible indirect transmission of COVID-19 at a squash court, Slovenia, March 2020: case report - Volume 148www.cambridge.org
Bom dal ker sem, ker se mi zdi, da obstaja določen kontekst.
Prej sem bil v lekarni priča, kako se je enemu možakarju dobesedno snelo. Naneslo je, da ni mogel priklicati zdravnice in mu zato očitno niso naložili zdravil na kartico ali nekaj takega. Tip se je začel dret, dobesedno rohnet: "50x sem jo klical, 50x!!!!! Prasica se mi ni javila!!! Zdej grem po pištolo, zdej!! Ubil bom to kurbo!!!! Ubil jo bom!!! Kaj kurca se to reče, da tako zajebavajo ljudi?!?!?!?!?! Pićka ji materina!!! Zdej bom šel po pištolo, vse jih bom postrelil!!!!!
Ničesar ni razbil, nobenemu od prisotnih ni neposredno grozil, a vsi smo bili tiho hot miške. Lekarnarica se ni upala pisnit. Ne spomnim se, da bi že kdaj doživel, da je komu tako počil film. Pa ni bil nek klošar, zelo solidno uštiman možakar. V očeh pa bes in obup. Bog ve, ali je potreboval kaj protibolečinskega zase ali za kakega družinskega člana, kako pomirjevalo ali kaj, ampak je bila očitno res kriza. Upam, da so ga uspeli pošlihtati.
PS: Masko je imel primerno nameščeno, tako da ni pljuval naokoli virusov.
A res?
Covid-19 Vaccine Protocols Reveal That Trials Are Designed To Succeed
Several pharmaceutical companies have published their vaccine trial protocols. This unusually transparent action during a major drug trial deserves praise, close inspection of the protocols raises surprising concerns.www.forbes.com
(sicer ne morem več, ampak je prav da se ve)
Nima troslojnih.a ti nimaš gat gor na riti?
Vodilni svetovni infektolog Donald Trump je včeraj izjavil, da se okuži 85% ljudi, ki nosijo masko. Torej, dol z njimi.