Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Floki; če je bilo tvoje lepljenje mišljeno kot pomoč meni - hvala. Sem videl to in me (je) zanima(lo) ali je kaj več na to temo od teh mojstrov.

Aha ne.
Imaš pa dopobne članke na PubMed

npr. zaključek tega je zanimiv

"Therefore, we plead that the international and national authorities acknowledge the reality that the virus spreads through air, and recommend that adequate control measures, as discussed above be implemented to prevent further spread of the SARS-CoV-2 virus. "

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7151430/

pa zraven Similar articles in PubMed

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.137
354
83
Sem videl, da jih je en kup na to temo. In ne, nisem šel brat vseh. Par pa sem pogledal. Pa me moti da je not en kup ugibanja (ajd, recmo učenega ugibanja, ker so le mojstri na področju), ampak bi pa pričakoval, da bi do sedaj naredili kakšen poskus in izmerili koliko je virusov v kapljicah in koliko (če sploh) v aeorsolih. Ker (jebat ga pač) je en kup učenega ugibanja tudi, da se širi aerosolno....
Aerosolno prenašanje pa potegne za seboj jebo ....

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113
Sem videl, da jih je en kup na to temo. In ne, nisem šel brat vseh. Par pa sem pogledal. Pa me moti da je not en kup ugibanja (ajd, recmo učenega ugibanja, ker so le mojstri na področju), ampak bi pa pričakoval, da bi do sedaj naredili kakšen poskus in izmerili koliko je virusov v kapljicah in koliko (če sploh) v aeorsolih. Ker (jebat ga pač) je en kup učenega ugibanja tudi, da se širi aerosolno....
Pa kaj ni jasno? Saj je Krek zadnjič (in danes sekretarka) lepo povedal, da se virus širi aerosolno, Fafangel pa je potrdil, da se širi kapljično. Zdej razumete, al bo treba Potrča vprašat?

• Všeč mi je
Reactions: mr_ in Ytbnd

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113

Namerno?
Kako naj bi pa tisti, ki je imel za nalogo malo dodajati okužene po občinah, da vlada dobi legitimnost za ukrepe vedel, da je v Sv. Trojici samo 2300 prebivalcev, kjer vsak vse ve za vsakega?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Uciti se uciti se in se enkrat uciti se....

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
Pa kaj ni jasno? Saj je Krek zadnjič (in danes sekretarka) lepo povedal, da se virus širi aerosolno, Fafangel pa je potrdil, da se širi kapljično. Zdej razumete, al bo treba Potrča vprašat?
Krek je bedak, ta sekretarka pa tud ni glih brihtna. Mater, a res ne premorejo nekoga, k bi znal normalno komunicirat. Fafangel bi znal, ne vem, zakaj se ne držijo tistih, ki znajo kaj povedat.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113
Krek je bedak, ta sekretarka pa tud ni glih brihtna. Mater, a res ne premorejo nekoga, k bi znal normalno komunicirat. Fafangel bi znal, ne vem, zakaj se ne držijo tistih, ki znajo kaj povedat.
Mislim da je tu komunikacija še najmanjši problem.
Večji priblem je, ker nam ukrepe za zajezitev virusa predpisujejo tisti, ki niti ne vedo, kako se virus širi.
Vprašanje, ali je treba da vedo?

Tista sekretarka je že brihtna, vprašanje kako bi pa ti obrazložil, da je nošenje maske sam sredi gozda nujno potrebno, kot zahteva zakon, če pa sam veš, da to niti najmanj ne pripomore k zajezitvi virusa. Zdej pa prepričaj narod. No da slišimo, če bi bolje od nje :)

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr in jendomen
2. okt 2007
3.777
2.264
113
Mislim da je tu komunikacija še najmanjši problem.
Večji priblem je, ker nam ukrepe za zajezitev virusa predpisujejo tisti, ki niti ne vedo, kako se virus širi.
Vprašanje, ali je treba da vedo?

Tista sekretarka je že brihtna, vprašanje kako bi pa ti obrazložil, da je nošenje maske sam sredi gozda nujno potrebno, kot zahteva zakon, če pa sam veš, da to niti najmanj ne pripomore k zajezitvi virusa. Zdej pa prepričaj narod. No da slišimo, če bi bolje od nje :)

uporabiš ZKP (zdrava kmečka pamet), ki pa je pri nas žal v večini primerih primanjkuje. Noben trol te ne bo lovil po travnikih, ko boš sam nabiral rožce.

Mimogrede: podravska regija ima glede na včerajšnje podatke incidenco 153 na 100k v zadnjih 14-dneh. Vprašanje, kdaj jo bodo postavili na rdeče, jutri?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113
uporabiš ZKP (zdrava kmečka pamet), ki pa je pri nas žal v večini primerih primanjkuje. Noben trol te ne bo lovil po travnikih, ko boš sam nabiral rožce.

Mimogrede: podravska regija ima glede na včerajšnje podatke incidenco 153 na 100k v zadnjih 14-dneh. Vprašanje, kdaj jo bodo postavili na rdeče, jutri?
Uporabiš ZKP in dobiš položnico, z mal smole te pa še vklenejo, kot so tisto najstnico. Pa tisti na vlaku, nad katerega so poslali kordon policije, ke ni nadel maske, ko je bil sam v kupeju, je ravnal po ZKP?
A tisti spomladi, ki so se sprehodili od Kopra do izole in na pol poti dobili položnice niso ravnali po ZKP?

A da te noben ne bo lovil po travnikih haha. Spomladi je znanec peljal punco z avtom na polje, je bil mogoče par 100m čez občinsko mejo - sredi polja, ga je ustavil in zablokiral en kmet, in poklical policijo, ki so prišli in ga popisali. Ali je potem dobil tudi položnico domov ne vem, ga po tem nisem več videl, da bi ga vprašal.

Đabe ti ZKP, če policaj ravna po zakonih in odredbah ?????

• Všeč mi je
Reactions: Cash in jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.786
5.917
113
Nemški virolog o c-19 panika_demiji in paničarjih (da ne bodo samo rtv, 24kur, zurnal in podobni histeriki dnevno na sporedu):

g translate

ZKP in ukrepi nijz&slo vlade ne gredo skupaj v isti stavek.
Bo zanimivo videti, kako bodo sedanji ukrepi čez 1-2 meseca imeli natanko 0 efekta.Sicer pa je zgornji virolog lepo napisal, c-19 ni ebola na steroidih, kot bi nas rad msm propagandni politični stroj prepričal.
V Fr, IT so maske zunaj obvezne že kar nekaj časa, a številke gredo gor, kot tam, kjer tega ni.

Tako da pridemo do tega rekla:
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Norveška študija o maskah

For example, the World Health Organization (WHO) states that “at present, there is no direct evidence (from studies on COVID-19 and in healthy people in the community) on the effectiveness of universal masking of healthy people in the community to prevent infection with respiratory viruses, including COVID-19”.

There is evidence of a protective effect of medical facemasks against respiratory infections in community settings. However, study results vary greatly. Randomised trials from community settings indicate a small protective effect.

The undesirable effects of facemasks include the risks of incorrect use, a false sense of security (leading to relaxation of other interventions), and contamination of masks. In addition, some people experience problems breathing, discomfort, and problems with communication. The proportion of people who experience these undesirable effects is uncertain. However, with a low prevalence of COVID-19, the number of people who experience undesirable effects is likely to be much larger than the number of infections prevented.

sklep:
In the current epidemiological situation in Norway, wearing facemasks to reduce the spread of COVID-19 is not recommended for individuals in the community without respiratory symptoms who are not in near contact with people who are known to be infected.

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113
Bo zanimivo videti, kako bodo sedanji ukrepi čez 1-2 meseca imeli natanko 0 efekta.
Aj, bodo že več zdravih testirali, ko bodo hoteli prikazat, da imajo ukrepi efekt.
Ljudi za tistih nekaj tisoč testov lahko potegneš iz bolnice, ali pa iz ulice.
Greš k zdravniku, te boli prst, če bodo rabili zdrave, te bodo testirali, če ne pa ne.

• Haha
Reactions: Matey