Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.317
10.616
113
Težko on kaj razume. Ima premijsko življenje.
v mojem premijskem življenju že treniramo/obnavljamo zannje peke kruha in pa seveda obvezni trening v nočnih uric, ker bo več časa "za telovadbo".

Nobene panike, komaj čakamo na lockdown. :evil: Škoda edino da ne delamo v JU, bi bilo skoz doma.... for free.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.874
6.960
113
Iz katerega njegove stavka si pa prišel do tega svojega zaljučka?
Epidemiološka situacija povzroča generalno vprašanje sorazmernosti v smislu omejevanja pravic, varstva človekovega zdravja in nekega normalnega delovanja v demokratični družbi. "

"Ne pozabit, niti epidemije nimamo razglašene, pa nas že trpajo v karanteno."

Tako radi omenjate primer Švedske tukaj bi ad pa ravno nasprotno. Tam dajo priporočilo pa se ga držijo, pri nas se priporočila noben ne drži, tudi ne uredbe pa še zakona ne. A res za vsako stavr ki ti jo nekdo reče rabiš pisno na papirju da boš to naredil. Daj zamisli se malo.

Jaz še vedno čakam na oprijemiljeve dokaze, da je ta virus kuga^2, da bi začel verjet v nujnost teh ukrepov. Še vedno bolj verjamem v teorijo "čredne imunosti".

B81

22. jul 2007
36.746
10.376
113
IMO letos ne bo toliko gripe, če sploh.

Mogoče eni ne razmišljajo preveč...ampak aerosolni virusi so vedno prisotni. Virus ne preživi izven organizma, tako da se ne more nekje potuhnit, in potem prit na plano, ko je zima. Ne more "odletet" drugam in prit pozimi nazaj.
Virusi so vedno prisotni, pozimi pač pridejo bolj do izraza iz očitnih razlogov.
Ravno zaradi tega se jih ne da iztrebiti. Niti v teoriji ne.
No ja, crne koze smo iztrebili. Virus menda crkne, ce nima hosta.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.547
113
Saj vem da vam je nekaterim težko ko morate enkrat v življenju nekaj upoštevat pa vam je težko. Ta vaša balkanska mentaliteta vam šprica skozi vse luknje. Ne rabiš razlagat. Sam poglej mirsi, darjana, nemenabijat. Po 6 mesecih še vdno jokajo z enakimi vprašanji. Še 5 letni otrok prej skapira.
Jokaš edino ti. Meni je jasno, da virus dokler ne naredi svoje poti ne no dal mira. Lahko jokaš še naprej, ampak dejstvo je tako. Lahko to agonijo razvlečeš na več let, lahko pa samo na eno sezono.
Očitno se imaš za arijsko raso in ščiješ dol na drugače misleče. Na žalost si tudi ti del balkana in ti ne pomaga jokanje nad balkanci. Lahko greš pa na na drugo stran alp, če misliš, da tam ni balkana in da bo kaj bolje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.579
113
Tako radi omenjate primer Švedske tukaj bi ad pa ravno nasprotno. Tam dajo priporočilo pa se ga držijo, pri nas se priporočila noben ne drži, tudi ne uredbe pa še zakona ne. A res za vsako stavr ki ti jo nekdo reče rabiš pisno na papirju da boš to naredil. Daj zamisli se malo.
Bi rad videl, kako bi se na švedskem držali priporočila, da moraš masko nosit tudi zunaj na samem.
No je ravno sedaj državna sekretarka potrdila, da je treba nosit maske tudi ponoči na samem, ko kilomere daleč ni nikogar.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Jokaš edino ti. Meni je jasno, da virus dokler ne naredi svoje poti ne no dal mira.

Ne model, vi jokate že 850 strani, zakaj bi jaz jokal, jaz se držim tega kar rečejo mene to nič ne moti, vi ste tisti ki se pritožujete čez vsak stavek ki ga rečejo
- ne morem h klegu na zabavo takoj :jok:
- ne morem ven na pir :jok:
- ne morem na poroko :jok:
- masko gor :jok:
- roke razkuževat :jok:
- razdaljo držat :jok:
- ... :jok:
- .... :jok:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.874
6.960
113
Če ste individualno športno dejavni, je to izjema pri nošenju mask na prostem. Torej, če sami kolesarite, je to izjema. Če gre skupaj družina, pa to ne velja kot izjema. Kaj pa kajenje na ulici? Bregantova ni odgovorila, zgolj dejala, da si želi, da bi ljudje nehali kaditi.

HAHA, ne moreš da verjameš :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
Ne model, vi jokate že 850 strani, zakaj bi jaz jokal, jaz se držim tega kar rečejo mene to nič ne moti, vi ste tisti ki se pritožujete čez vsak stavek ki ga rečejo
- ne morem h klegu na zabavo takoj :jok:
- ne morem ven na pir :jok:
- ne morem na poroko :jok:
- masko gor :jok:
- roke razkuževat :jok:
- razdaljo držat :jok:
- ... :jok:
- .... :jok:
Dec, če se ti nek ukrep zdi butast, neživljenjski potem to ni jokanje.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Do sedaj je veljalo, da se virus širi kapljično, sedaj pa naenkrat po zraku. Aerosoli so samo v megli ali cigaretnem dimu. Drugače pa kapljica pade na tla.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
Prenaša se kapljično, to se ve, sej glih zato so maske "smotrne" tam kjer je bližina stika. Če bi se aerosolno bi bli že zdavnaj prekuženi.