Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Hudirja, vsaka država ima svoje sonce?

Za vikend sem spet na hrvaškem soncu :)
Jaz sem že v nizkem štartu :D
Samo nekako bo treba priti iz osrednjeslovenske regije do Jelšan. Sej, če pustijo take izjeme, kot so spomladi, kot si šel lahko na svojo nepremičnino, potem ne bi smelo biti problema pri prehajanju regij zdaj, kajne?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Saj to ne pomaga, ne se slepit...edino če gremo vsi v skafandre, pa še takrat se bo virus vrnil.

Ne vem, če sploh obstaja teoretična možnost, da se izkorenini aerosolni virus, ki je razširjen po celotnem svetu.

Cepiva pa tudi ne bo.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Komaj čakam december, ko se bodo začeli rojevati otroci korone, kot posledica lockdowna. Upam, da se bo tudi tukaj vodila statistika in dodala krivulja v covid sledilnik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
A misliš zaradi tega?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.625
15.674
113

Dejansko nepresenetljivo. Veliko (oz. preveč) ljudi ima partnerje, s katerimi dejansko niso kompatibilni in so skupaj bolj kot ne na silo zaradi X razloga/razlogov. V takšni situaciji kot so karantene in lockdowni potem to seveda pride močno do izraza ter se rezultira v številnih ločitvah, nasilju v družini, itd. V normalni situaciji so lahko narazen do neke mere, lahko da bolj kot ne zgolj spijo skupaj (ali pa še to ne), v temu kriznemu obdobju pa so "obsojeni" na dejansko skupno življenje za katerega so se v bistvu sami odločili že prej a so si to skupno življenje predstavljali ter tudi realizirali malo drugače. Mi jih je zelo žal ampak osebno sem mnenja, da če nekdo ni za skupaj pač ni za skupaj in naj gre tak par raje v ločitev kot pa da vsi (+ še kdo zraven) po nepotrebnem trpijo tako da te ločitve vidim kot srečo v nesreči.

• Všeč mi je
Reactions: sad, tomi in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Po podatkih Covid-19 sledilnika so v sredo opravili 5287 testiranj in potrdili 745 okužb z novim koronavirusom.

Torej...več kot želimo okuženih, več testov se naredi, in obratno?
Zanimiv "vzvod" za delanje panike.

Kdo sploh odloča koliko se izvede testov? In kdo sploh s tem operira? vsak dan 5k testov? od kje ljudje za obdelovanje tega?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Ti nisi diht, majke mi...

Saj vem da vam je nekaterim težko ko morate enkrat v življenju nekaj upoštevat pa vam je težko. Ta vaša balkanska mentaliteta vam šprica skozi vse luknje. Ne rabiš razlagat. Sam poglej mirsi, darjana, nemenabijat. Po 6 mesecih še vdno jokajo z enakimi vprašanji. Še 5 letni otrok prej skapira.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: sad in SamSvoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Ne ampak sedaj ga lažje kaznuješ če ne upošteva ukrepa. Ni več jokanja z izgovori sej sem bil 2 metra stran, pa un je proti men stopil in ne jaz proti njemu. itd, itd....

Včeraj se je oglasil kandidat za ustavnega sodnika: https://www.vecer.com/slovenija/kan...emiziramo-v-smislu-politicne-delitve-10224124

Bo potrebno počasi tudi o tem razmišljati...ne more se kar tako nek odlok izdat, dati pooblastila policiji, ki potem lepo krši naše svoboščine. Ne pozabit, niti epidemije nimamo razglašene, pa nas že trpajo v karanteno. Mi pa lepo gledamo in se nagibamo v predklon...

B81

22. jul 2007
36.728
10.355
113
Sem ze tukaj spraseval, od kod testirani, ker sem sam mislil, da je to res, kar pravis, torej ustvarjanje panike.
No, so mi rekli, da so to ljudje s simptomi. Ali menda ne mislis, da jih iscejo po blokih al kak?
Imas simptome, gres na pregled. Si pozitiven in postanes stevilka. Se mi zdaj ne zdi nic cudnega.
Ko bo udarila se gripa (ki je bo manj, ker se ljudje malo bolj pazijo), bodo "ulovili" tudi tiste s covidom, ki pac imajo blazje simptome. IMO presezemo 1000 naslednji teden.
Darjan, brez panike :D

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
IMO letos ne bo toliko gripe, če sploh.

Mogoče eni ne razmišljajo preveč...ampak aerosolni virusi so vedno prisotni. Virus ne preživi izven organizma, tako da se ne more nekje potuhnit, in potem prit na plano, ko je zima. Ne more "odletet" drugam in prit pozimi nazaj.
Virusi so vedno prisotni, pozimi pač pridejo bolj do izraza iz očitnih razlogov.
Ravno zaradi tega se jih ne da iztrebiti. Niti v teoriji ne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Včeraj se je oglasil kandidat za ustavnega sodnika: https://www.vecer.com/slovenija/kan...emiziramo-v-smislu-politicne-delitve-10224124

Bo potrebno počasi tudi o tem razmišljati...ne more se kar tako nek odlok izdat, dati pooblastila policiji, ki potem lepo krši naše svoboščine. Ne pozabit, niti epidemije nimamo razglašene, pa nas že trpajo v karanteno. Mi pa lepo gledamo in se nagibamo v predklon...

Iz katerega njegove stavka si pa prišel do tega svojega zaljučka?
Epidemiološka situacija povzroča generalno vprašanje sorazmernosti v smislu omejevanja pravic, varstva človekovega zdravja in nekega normalnega delovanja v demokratični družbi. "

"Ne pozabit, niti epidemije nimamo razglašene, pa nas že trpajo v karanteno."

Tako radi omenjate primer Švedske tukaj bi ad pa ravno nasprotno. Tam dajo priporočilo pa se ga držijo, pri nas se priporočila noben ne drži, tudi ne uredbe pa še zakona ne. A res za vsako stavr ki ti jo nekdo reče rabiš pisno na papirju da boš to naredil. Daj zamisli se malo.

• Všeč mi je
Reactions: ynos in sad