Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Mogoce je to bolj zaradi uciteljev, ne otrok.

Pardon, nisem mislil tebe, z ovcami, ampak vse nasplošno, da ne bi mislil...

Dela se to kao zaradi tega, ker se pač lahk. 5+ razred so že lahko sami doma in ne rabijo starši jemat dopustov, da se ne zjebe gospodarstvo. To so pač edina "skupina" ki se jih lahko na izi...

Ampak kam smo prišli..deco smo vrgli iz šol, in posredno vplivamo na izobrazbo večih generacij.

Zamislite se, se res splača to?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

B81

22. jul 2007
36.727
10.347
113
Pardon, nisem mislil tebe, z ovcami, ampak vse nasplošno, da ne bi mislil...

Dela se to kao zaradi tega, ker se pač lahk. 5+ razred so že lahko sami doma in ne rabijo starši jemat dopustov, da se ne zjebe gospodarstvo. To so pač edina "skupina" ki se jih lahko na izi...

Ampak kam smo prišli..deco smo vrgli iz šol, in posredno vplivamo na izobrazbo večih generacij.

Zamislite se, se res splača to?
Tu vidim edino tezavo v tem, da starsi nimajo varstva in v sluzbi komplicirajo. Na otroke, da bi to vplivalo, da bi bili potem osli, kot americani? Ne verjamem oz. tezko verjamem.
Je pa res, da drugace zgleda ne bo slo, kot da se (mi) starejsi pac pazij(m)o.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.828
-428
113
to ima prav - njih je najlazje omejit in brez posledic. zaenkrat se sole niso izkazale kot neka potencialna zarisca. tko da ne vem, zakaj za njih taprvi ukrepi...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Denis, če bo zaradi tega en otrok "krip", je že bila previsoka cena, ki smo jo plačali.

Ne pozabi samo na izobrazbo, kaj pa otroki iz socialno ogroženih družin, ki so imeli v šoli edini topel obrok, etc. In pa otroki iz nasilnih družin, kjer bodo zdaj na dosegu roke še pogosteje.

Še vedno čakam na statistiko, da je polovico otrok podleglo virusu, da bi podpiral takšen ukrep.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Sej to je že jasno, da spet sprejemajo nesmiselne ukrepe. Otroke iz šol, maske povsod na odprtem, zapiranje v regije. Nič od tega ne bo prineslo dodane vrednosti.

Mimogrede, včeraj je Janša rekel, da otroci od vključno petega razreda naprej ostanejo doma, od ravnatelja pa dobimo obvestilo, da otroci do petega razreda še naprej hodijo v šolo.
Kaj je zdaj prav?

• Všeč mi je
Reactions: Cash in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Maske na prostem so pa zmaga ja.

zima je, potreben so svež zrak, sprehodi, etc.
A folk bo imel masko ki jo že ima nekaj mesecev na sebi, polno bacilov.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in AndY1

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Bolj kot so maske zapovedane, slabše je in več je okužb. Kdor to ni spregledal, glavo tiši v pesek. V bistvu naj predpišejo nošnjo mask 24/7 vsem, da se nas čimveč in čimprej okuži, da gremo čimprej naprej iz te burleske.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
Bolj kot so maske zapovedane, slabše je in več je okužb. Kdor to ni spregledal, glavo tiši v pesek. V bistvu naj predpišejo nošnjo mask 24/7 vsem, da se nas čimveč in čimprej okuži, da gremo čimprej naprej iz te burleske.
Kdo ti brani, da se vidva z darjanom lepo okužita in je to to... al pa se prvo eden, potem pa se zaližeta. Počakat tisti teden pa je. Kje je problem?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
In kakšno maš pol vidno polje če si masko čist na oči potegneš? Samvprašam!!!
Do oči, ne na oči, sej znaš brat Slovenščino, tko da je z vidnim poljem vse ok. Da se, ravno sem z masko z ulice, očala mrzla, pa se rosi res minimalno. Sampovem....
Če pa nosiš masko pod nosom, nisi pa nič boljši od darjanov, ki je ne nosijo.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
436
137
43
Me zanima, kakšne bodo izjeme pri nošnji mask na prostem... preden napišem, da se je tej vladi dokončno odpeljalo. A se slučajno že ve?