Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.828
-428
113
mater, men se vedno rosijo. in pri maski iz blaga in pri uni medicinski za 1x....

sej vem, verjetno bi slo, da si jo nabijem do vrha nosu, pa pol ocala gor, sam to ni prakticno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Tko boš videl masko nosit vsakega dohtarja k ma špegle. Smo pa na šihtu dobil te iz blaga, tistga pa ne morem nosit, ker so očala takoj bela.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
mater, men se vedno rosijo. in pri maski iz blaga in pri uni medicinski za 1x....

sej vem, verjetno bi slo, da si jo nabijem do vrha nosu, pa pol ocala gor, sam to ni prakticno.
Ma kaj ni praktično, grdo zgleda. Moraš met dizajnersko v barvi in vezenju obleke pa pod nosom, al pa da sama stoji centimeter proč od nosa.
Se mi zdi, da parlamentarci nosijo maske narejene iz buzen halterjev.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
Medicinske maske imajo 2 vrst "žice" za stisnit okrog nosu,....plastčne in kovinske.
Plastične slabše tesnijo,...pravzaprav te sploh niso medicinske pač pa nekakšna "civilna" (cenejša)verzija.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.999
5.627
113
Višje jo moraš dat skor do oči, pa očala gor na masko. 100% se neha rosit, oziroma se rosi minimalno. Ravno včeraj je sestra na ORL to učila notri prihajoče. Ena mamca...o hvala, pa res.
In kakšno maš pol vidno polje če si masko čist na oči potegneš? Samvprašam!!!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.625
15.674
113
Smo pa na šihtu dobil te iz blaga, tistga pa ne morem nosit, ker so očala takoj bela.

Če so večplastne naredi na eni strani zgornjega roba luknjico, vstavi not cca.10cm dolgo žico primerne debeline in je to to. Meni ta sistem laufa na več pralnih maskah različnih modelov/proizvajalcev.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.472
9.789
113
40
MB
jaz delam z očali pa masko, z vsemi temi kirurškimi gre kamot, kot je nekdo že pisal, čez nos jo je treba met, očala pa pol na vrh da jo dodano tesnijo pa je

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Koga ti dragi utisevalec resno jemljes je povsem nerelevantno. Kot je nerelevantno ali je nekdo zidar ali nevrokirurg, ker to z plodnostjo debate na forumu nima dosti veze.

Dejstvo je da je povprecna starost na intenzivi 55 let, najmlajsi bolnik star trenutno 42 let. Kar je v nasprotju z tvojim blebetanjem kako iz DSO vozijo ljudi v intenzivo umirat. Pravtako je to blebetanje ponizevalno do kadra ki se v teh casih v doticnih intenzivah muci na vse pretege da zvozi prizadete bolnike. Pa ce ze omenjas srcne operacije - ko bodo te zacele odpadat zaradi prepolnih intenziv COVID bolnikov, se bo zacelo pravo sranje. Do takrat pa veselo cvebljanje na forumu.
Na golniku 36 let.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
A tudi če test potrdi prisotnost virusa, ni nujno, da je testirana oseba kužna. Gre za tako imenovan lažno pozitiven test. "Testi so tako visoko občutljivi, da je to po drugi strani lahko tudi njihova slaba značilnost, ker detektiramo tudi zelo majhne količine prisotne virusne nukleinske kisline," pojasnjuje sogovornik.

Evo enkrat sem pisal da je vec lazno pozitivnih izvidov pa me je blackjack skoraj krizal.
Pocasi se bo potrdilo vse kar sem pisal :D

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.288
-2.486
113
Se dobro da je to rekla, drugace taksni luzerji kot ti nebi imel na kaj masturbirat sredi oktobra... :zmaga:
Ja še dobro da je Beovičeva tole o škodljivostih nošenja mask jasno povedala, vsaj vemo kakšno je strokovno mnenje prve epidemiologinje v državi.
Ker ona pa verjetno je strokovnjakinja ali ne?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
A tudi če test potrdi prisotnost virusa, ni nujno, da je testirana oseba kužna. Gre za tako imenovan lažno pozitiven test. "Testi so tako visoko občutljivi, da je to po drugi strani lahko tudi njihova slaba značilnost, ker detektiramo tudi zelo majhne količine prisotne virusne nukleinske kisline," pojasnjuje sogovornik.

Evo enkrat sem pisal da je vec lazno pozitivnih izvidov pa me je blackjack skoraj krizal.
Tocno to in o cemer ze civkajo tudi vrabci in ogromno znanstvenikov. Imamo pandemijo laznih pozitivnih testov, ki se sploh ne bi smeli uporbljati za ta namen.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

B81

22. jul 2007
36.727
10.346
113
121128668_10158961133802704_1934070039797443534_n.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Ovce še kar podpirate ukrepe vlade?

Spet se pošilja deco domu, da pa bi se osredotočli na ranljive skupine pa ne?

Deco, ki jim ta virus praktično ne more nič, se bo spet izoliralo, bolano.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

To kar pises je znano ze od zacetka. Ampak lepse zveni ce napises "lazno pozitiven". To so predvsem primeri (uporabni) ko gre za prebolele okuzbe. Druga stvar pa so defacto lazno negativni ker je vzorec slabo odvzet. Kar pa je iz recimo temu epidemioloskega vidika bolj problematicno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Tocno to in o cemer ze civkajo tudi vrabci in ogromno znanstvenikov. Imamo pandemijo laznih pozitivnih testov, ki se sploh ne bi smeli uporbljati za ta namen.

Delež lažnih testov je verjetno konstanta. Torej nima vpliva na višanje deleža pozitivnih testov, število hospitaliziranih, število oseb na intenzivni it'd. Razen če sta si z dohtarjem kako drugače to predstavljala.