Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Recimo maski na prostem po defoltu. Aveš, ker osrednjeslovenska regija ni sam Ljubljana. Sistemskega ukrepa pa nobenga, ja blodenje o črpanju rezerv v zdravstvu, ostalo tema. Zdravstvo že zadnjih 20 let dela na rezervi.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
A vse z "LJ registracijo" ne sme v druge regije, lahko pa na Hrvaško oz. v Avstrijo - ampak kako?

Turistični boni se podaljšajo do kdaj v 2021?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Točno bo jutri povedano ampak dvomim da boš v hosti masko rabil. No ja na Jančah , Katarini in Šmarnji ja, sredi vukojebine pa verejtno ne. Niso bile izjeme napisane ampak bi rekel da je to mišljeno bolj za naselja ker v ljubljani tistega nosi masko če ne moreš 2 m razdalje držati ni upošteval nihče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Spe poslušali zdele Janšo, no sedaj boste pa lahko začel jamrat pa se zamislit kolk težko je bili tisto masko na usta dati, roke razkužit pa meter razdalje držat ko boste doma sedel.

cist tko, si imel obcutek da se folk tega ni drzal? ker jest sem opazal, da folk nosi maske in si umiva roke. v zaprtih javnih prostorih si bil itak takoj kregan ce si bil brez. folk je navodila uposteval.

a se vedno ne sprejmete dejstva, da virusa maska ne ustavi 100%? da prej ali slej ga bomo vsi dobil?

ja maska pomaga, omejuje sirjenje. izginil pa virus ne bo.

sicer je pa bistveno, da se ga prekuzi pocasi, zato je treba zavlacevat cimdlje. ce je to prava formula bomo pa se videli.

pac je prisel cas teh bolezni, kdor je mislil da corona ne bo zdivjala, ce imamo maske, razkuzila in distanco, se je posteno motil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Točno bo jutri povedano ampak dvomim da boš v hosti masko rabil. No ja na Jančah , Katarini in Šmarnji ja, sredi vukojebine pa verejtno ne. Niso bile izjeme napisane ampak bi rekel da je to mišljeno bolj za naselja ker v ljubljani tistega nosi masko če ne moreš 2 m razdalje držati ni upošteval nihče.
Pol nej se pa zberejo, pa do jutri počakajo, potem pa jutri točno povejo. Tko pa vsi hitijo pred kamere, da bi kej novga povedal.

• Všeč mi je
Reactions: B81

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
corsol Povedal je točno tako, kot sem napisal razen dodatka o soglasju EU - kar pa je osnovni pogoj, so že pred meseci povedali, da morajo dobit soglasje, ker gre za državno intervencijo.

Drugače pa ja, ravnokar gledam Odmeve in precej podrobno "pojasnjujejo" ukrepe, ki jih bo vlada predstavila jutri ob 11h na tiskovki.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
cist tko, si imel obcutek da se folk tega ni drzal? ker jest sem opazal, da folk nosi maske in si umiva roke. v zaprtih javnih prostorih si bil itak takoj kregan ce si bil brez. folk je navodila uposteval.

a se vedno ne sprejmete dejstva, da virusa maska ne ustavi 100%? da prej ali slej ga bomo vsi dobil?

ja maska pomaga, omejuje sirjenje. izginil pa virus ne bo.

sicer je pa bistveno, da se ga prekuzi pocasi, zato je treba zavlacevat cimdlje. ce je to prava formula bomo pa se videli.

pac je prisel cas teh bolezni, kdor je mislil da corona ne bo zdivjala, ce imamo maske, razkuzila in distanco, se je posteno motil.

Ja sem prepričan ker včeraj sem bil v supernovi in ti lahko povem da 1/4 ljudi masko nosi samo na ustah. Da rok kjub temu da so razkužila ne razkožuje vsaj toliko ljudi, tam kjer jih ni pa noben. Jaz nosim razkužilo ves čas seboj. Da od tistih ki vsaj nosijo masko čez nos se jih vsaj pol v tistem času ko so v trgovini ali gostilni nekajkrat popravlja masko seveda s prsti pod masko, da tistih o brisanju nosov, ust, drgnjenju pod masko sploh ne bom govoril.

Maska virusa ne da ne ustavi 100%, precej manj, s tem kar se počne pa nima skoraj nobene dodane vrednosti.

A veš zakaj je švedsno ministrstvo za zdravje predlagalo da se mask pri njih ne nosi, se pa držijo zelo vseh drugih ukrepov. Zaradi razlogov ki sem ti jih malo višje napisal. Samo da za razliko od njih pri nas ni ne mask, ne razkuževanja, ne razdalje, za upoštevanja ne druženja na raznovrstnih zabavah/dogodkih.

• Všeč mi je
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Sej vse lepo in prav. Tud policijsko uro sprejmem, če bi blo treba. Sam sistemskih ukrepov še kar ni, na njihovi strani ni tega...titi Gantar, kje so covid bolnice? Kje je dodaten denar za zaposlene v zdravstvu, ti ti Počivalšek, zakaj si zapravil prepotrebni denar za prtičke z elastiko in neuporabne respiratorje...Če to poštimajo, nosim nasko tud ponoč ko grem spat jebemoboga.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
dobr, ce je nos odprt ne vem kaj je narobe. sej ne spricas okol skozi nos, vkolikor seveda ne kihas. sej problem so usta pri govorjenju.

problem maske na nosu je tudi rosenje ocal recimo. z meglo pred ocmi se ne mores sprehajat. zato je na nosu.

ne vem jest tok natancno tud ne opazujem folka. vidim da masko ima, roke si vsak pred mano razkuzi k gremo v stacuno... tko da...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Masko daš gor prav in se očala rosijo minimalno. Masko do vrha nosu, fejst zatesnit in očala na masko. Nobenga rosenja.

• Haha
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.999
5.627
113
Res je...kadar nosim kontaktne leče je maska bp čez nos.....mission impossible to narest z očali.... :poreden:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Prid, ti pokažem, kako se naredi. Maska za očala pa res ni problem, kok let misliš, da to tehniko poznajo v zdravstvu.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
dobr, ce je nos odprt ne vem kaj je narobe. sej ne spricas okol skozi nos, vkolikor seveda ne kihas. sej problem so usta pri govorjenju.

problem maske na nosu je tudi rosenje ocal recimo. z meglo pred ocmi se ne mores sprehajat. zato je na nosu.

ne vem jest tok natancno tud ne opazujem folka. vidim da masko ima, roke si vsak pred mano razkuzi k gremo v stacuno... tko da...

Jaz nosim masko 8 ur na dan pa imam očala, tudi zunaj po novem v nekaterih podjetjih ker imajo taka pravila. Ni tako hudo kot se govori.
Pri ljudeh pa kar se ukrepov tiče hitro opazim napake, pač "poklicna deformacija" ko moraš pazit na vsak detajl. Pa ne nisem v zdravstvu zaposlen.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz nosim masko 100% pravilno, pa se mi očala rosijo. Je pa res, da diham na nos in ne na usta, pol se mogoče nebi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Višje jo moraš dat skor do oči, pa očala gor na masko. 100% se neha rosit, oziroma se rosi minimalno. Ravno včeraj je sestra na ORL to učila notri prihajoče. Ena mamca...o hvala, pa res.

• Všeč mi je
Reactions: Matey