Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Treba je se upostevati da je skoraj vsaka bolnica v sloveniji naredila covid oddelek, se pravi veliko novih postelj, ki ne smejo biti prazne.

V vsakem slučaju bodo to postelje, ki bodo po trenutnih projekcijah hitro zapolnjene. Večje število okuženih pomeni večje število (absolutno) ljudi, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. In to pač vodi v sistemski kolaps in to je stvar, ki smo jo uspešno preprečili marca, sedaj pa ne vem a bomo uspešni ali ne. Ker smo jo marca dokaj nedolžno odnesli in je zdaj vsaka skrb po mnenju premnogega "znanstvenika" odveč. Če nam je teoretično uspelo danes omejiti eksponentno rast okuževanja, bodo številke 14 dni še vseeno rastle, kar pomeni 400+ hospitalizacij, kar še vedno ni katastrofalno. Ampak če rečemo jebiga bo kar bo, pa smo lahko decembra pri 5000+ hospitalizacijah, potem pa tudi tebi nebo več smešno.

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Marca smo bli, po zdaj znanih podatkih preveč uspešni, govoril smo o blaženju krivulje, ukrepi so jo spravli na nulo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Trenutno smo na aprilskih številkah kar se tiče intenzivne in pa ventilatorjev, no nismo še čisto. Skratka v "intenzivni" je bilo že huje pa vse skupaj nič ni bilo (razen en kup jamranja in potem pol leta ugotavljanja da smo imeli neprimerne ventilatorje). Število hospitaliziranih ni merodajno, ker sudoku pacientov pri prejšnjem valu ni bilo. Tudi "lista odpisanih" se je prej izvajala, sedaj se pa vsakega napol mrtvega iz DSO premesti v intenzivno da lahko tam sam in osamljen umre. Skratka trenutne številke niso primerljve s prejšnjim "vrhcem", ker smo namesto priprav na "izredne razmere" sami sebi zakomplicirali življenje. Sam vseeno v tej točki zaupam stroki in vodstvu bolnišnic, tako da ko bo resen naval na bolnišnice bodo poslali sudoku paciente nazaj domov in bodo zavračali paliativne bolnike iz DSO ki pridejo kampirat na intenzivno za par dni preden se odpravijo v večna lovišča.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Trenutno smo na aprilskih številkah kar se tiče intenzivne in pa ventilatorjev, no nismo še čisto. Skratka v "intenzivni" je bilo že huje pa vse skupaj nič ni bilo (razen en kup jamranja in potem pol leta ugotavljanja da smo imeli neprimerne ventilatorje). Število hospitaliziranih ni merodajno, ker sudoku pacientov pri prejšnjem valu ni bilo. Tudi "lista odpisanih" se je prej izvajala, sedaj se pa vsakega napol mrtvega iz DSO premesti v intenzivno da lahko tam sam in osamljen umre. Skratka trenutne številke niso primerljve s prejšnjim "vrhcem", ker smo namesto priprav na "izredne razmere" sami sebi zakomplicirali življenje. Sam vseeno v tej točki zaupam stroki in vodstvu bolnišnic, tako da ko bo resen naval na bolnišnice bodo poslali sudoku paciente nazaj domov in bodo zavračali paliativne bolnike iz DSO ki pridejo kampirat na intenzivno za par dni preden se odpravijo v večna lovišča.

Ja ampak aprila je bil vrhunec zasedenosti intenzive po mesecu ko smo bili vsi zaprti v bajte, zdaj smo pa šele na začetku...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Škoda da nisem zjutraj slikal avtobusnega postajališča LPP na dunajski, enih 30 komadov na dveh površinah tistega nadstreška. Pa ena stara mamca je imela samo masko gor.

ja to je ful skoda. k ta fotka bi nam ful pomenila! dej pejt jutri se enkrat mimo pa probej fotkat. k res bi ful rabil to fotko, da bi si lazje predstavljali kako to izgleda.

• Wow
Reactions: McGiver

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
V vsakem slučaju bodo to postelje, ki bodo po trenutnih projekcijah hitro zapolnjene. Večje število okuženih pomeni večje število (absolutno) ljudi, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. In to pač vodi v sistemski kolaps in to je stvar, ki smo jo uspešno preprečili marca, sedaj pa ne vem a bomo uspešni ali ne. Ker smo jo marca dokaj nedolžno odnesli in je zdaj vsaka skrb po mnenju premnogega "znanstvenika" odveč. Če nam je teoretično uspelo danes omejiti eksponentno rast okuževanja, bodo številke 14 dni še vseeno rastle, kar pomeni 400+ hospitalizacij, kar še vedno ni katastrofalno. Ampak če rečemo jebiga bo kar bo, pa smo lahko decembra pri 5000+ hospitalizacijah, potem pa tudi tebi nebo več smešno.

no vidis, kako se lepse bere z malo optimizma.

se kaco se mora mal PR naucit, pa ga bomo vsi resno jemal.

in seveda mediji... ti so postali najvecji problem pri sirjenju panike.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in kalbo

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
zanima me, zakaj 10 min pri dnevniku secirajo slovenijo in kazejo st. okuzenih v obcinah. zakaj je to pomembno? danes ena prva, jutri druga... zakaj je to pomemno?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pa povej, kako je res, kot je videt maš prakso. Al si sam full of shit.

Full of bullshit so (oziroma ste) nabijalci na forumu. Ki pac pisete da se nekaj pise da se zadovolji svoj ego. Ker na internetu je vse dovoljeno in tam so vsi pametni da se kadi. Povprecna starost na intenzivni v sloveniji je 55 let. Toliko o prebivalcih DSO-ja na intenzivi. To je bilo pred dnevi tudi povedano s strani dr.Lejkove. Ampak razni Utisevalci so verjetno na prvi bojni linji na infekcijski kliniki in vedo vse o organizaciji, preprecevanju, zdravljenju, krivuljah.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Mene bolj zanima, če si ti v teh prvih bojnih? To sem te že vprašal, pa si se izognil. Statistika mi je pa poznana.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Full of bullshit so (oziroma ste) nabijalci na forumu. Ki pac pisete da se nekaj pise da se zadovolji svoj ego. Ker na internetu je vse dovoljeno in tam so vsi pametni da se kadi. Povprecna starost na intenzivni v sloveniji je 55 let. Toliko o prebivalcih DSO-ja na intenzivi. To je bilo pred dnevi tudi povedano s strani dr.Lejkove. Ampak razni Utisevalci so verjetno na prvi bojni linji na infekcijski kliniki in vedo vse o organizaciji, preprecevanju, zdravljenju, krivuljah.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113

Sam tvojim argumentom vedno prisluhnem če so pametni, samo večino časa je tvoja argumentacija na nivoju tega kar si napisal tule.Taka je tudi argumentacija vodstva na infekcijski kliniki, NIJZ in vlade in kako naj potem resno jemljem.

Povej od kje sta 2 umrla danes recimo? Ena X osebka stara 55 let, ali sta varovanca DSO ki jih sploh NISO dali v intenzivno ker itak "nima smisla" (namig: nista umrla na intenzivni, sta pa v bolnišnici).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Mene bolj zanima, če si ti v teh prvih bojnih? To sem te že vprašal, pa si se izognil. Statistika mi je pa poznana.

On je srčni kirurg in operira 24/7 .. razne ko je alterju. Pa sedaj ko je covid19 so mu pobrali eno luštno mlado anastezistko in jo dali na covid19 intenzivno, pa je malo siten.

Ontopic: kot sem rekel blackjack povej kaj pametnega ali pa tudi ti utihni ker bedarije lahko pridejo iz vse strani in tvoje obtoževanje ni nič drugega kot "strokovna" bedarija