Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
torej maske povečujejo okužbo?
tud grozdje zdaj zori, in posledica tega bo, da pride gripa kmalu...
Če izvedeš nek ukrep, se ti mora kmalu poznat v pozitivnem smislu, drugače je neučinkovit. Poglej si datume kdaj so recimo v Franciji uvedli obvezne maske in kam je šla krivulja, Isto Italija, pri nas ni nič bolje.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Me zanima, kakšne bodo izjeme pri nošnji mask na prostem... preden napišem, da se je tej vladi dokončno odpeljalo. A se slučajno že ve?
Mene tudi zanima, kaj so ti imbecili naumili. Sej smo že zdaj imeli obvezne maske na prostem, kjer se zadržuje več ljudi. A zdaj jo moraš imeti še tam, kjer si sam na sprehodu? Norci.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Kje si ti ujel "od vključno"?

Pouk na daljavo od 5. razreda osnovne šole in v srednjih šolah od ponedeljka
Od ponedeljka naprej bo pouk v osnovnih šolah od 5. razreda dalje potekal na daljavo, enako v srednjih šolah. "Za visoke šole in univerze pa že velja priporočilo, da aktivnosti, kolikor je to mogoče, izvedejo na daljavo," je dejal Janša.

Ok, ni rekel 'vključno', ampak jaz to razumem tako. Če rečeš, da nekaj velja od 1.novembra naprej, to pomeni, da to velja od 01.11.2020 00:00.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sej to je že jasno, da spet sprejemajo nesmiselne ukrepe. Otroke iz šol, maske povsod na odprtem, zapiranje v regije. Nič od tega ne bo prineslo dodane vrednosti.

Mimogrede, včeraj je Janša rekel, da otroci od vključno petega razreda naprej ostanejo doma, od ravnatelja pa dobimo obvestilo, da otroci do petega razreda še naprej hodijo v šolo.
Kaj je zdaj prav?
Na ministrstvu vsaj toliko obvladajo jezik, da jim uspe nedvoumno napisat:

Janša in večina medijev pa sporočajo, da bo šola na daljavo potekala od 5. razreda dalje.
Janša je tudi rekel, da od razrednega pouka dalje.
Kar IMO pomeni da bodo učenci razrednega pouka (do vključno petega razreda) v šoli, učenci predmetne stopnje (od vključno šestega razreda naprej) pa doma.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Mene tudi zanima, kaj so ti imbecili naumili. Sej smo že zdaj imeli obvezne maske na prostem, kjer se zadržuje več ljudi. A zdaj jo moraš imeti še tam, kjer si sam na sprehodu? Norci.

Imel že imel, samo noben ni tega upošteval. Saj Italjani so naredili isto iz enakega razloga. prej so imeli da se nosi maska kje ne moreš zunaj držati ustrezne razdalje. Pa tega ni nihče upošteval , potem so pa šli na obvezno nošenje.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.346
2.379
113
Pomurje
Jasno. Mala bo v šoli, sin pa doma. Sin ima pravico do življenje v mehurčku, hči pa ne.

Ustavne pravice otroka, ki ni v mehurčku, so kršene.
Še huje je, da sin in hči nimata istih pogojev za preživetje.

Žensko življenje ne šteje?
Pišem zdaj varuhinji človekovih pravic!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Na ministrstvu vsaj toliko obvladajo jezik, da jim uspe nedvoumno napisat:

Janša in večina medijev pa sporočajo, da bo šola na daljavo potekala od 5. razreda dalje.
Janša je tudi rekel, da od razrednega pouka dalje.
Kar IMO pomeni da bodo učenci razrednega pouka (do vključno petega razreda) v šoli, učenci predmetne stopnje (od vključno šestega razreda naprej) pa doma.

2. jul 2020
4.985
6.518
113
Jasno. Mala bo v šoli, sin pa doma. Sin ima pravico do življenje v mehurčku, hči pa ne.

Ustavne pravice otroka, ki ni v mehurčku, so kršene.
Še huje je, da sin in hči nimata istih pogojev za preživetje.

Žensko življenje ne šteje?
Pišem zdaj varuhinji človekovih pravic!

Majeh davek, da so lahko tvoji sončki uživali na hrvaškem sončku!

• Všeč mi je
Reactions: sad

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Aja, saj res. Zrće so vzrok.
Zrće so center evropskega turizma, od tam tudi izhajajo vse okužbe iz drugega vala.
Tja najraje zahajajo Nizozemci in Belgijci, ne zaostajajo niti prebivalci Madrida, medtem ko Katalonci Hrvaške ne marajo in nimajo okužb.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.817
-1.084
113
145 km SZ od Opatije

Kje so časi, ko si se policije bal le, ko si bil nabasan ... ;)
prej si se "tresel", če si šel v drugo občino (no, mogoče bo to spet IN), zdaj se boš "tresel", da te ne bodo dobil brez maske, ... pa v skupini več kot 10 ljudi.... pa tko naprej (idej ne zmanjka)

Premišljujem, če počasi ne bomo izenačeni s tistimi na Dobu ...

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Cash in Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Se spomnim panike iz poletja, kako mladina oboleva za tem virusom, in kako bi celo na meji določili karanteno za mlade, etc.

Potem pa novica, da je najmlajši na intenzivnem 42 let

ok, kje so potem trupla te mladine, in trupla osnovnošolcev, da se mora zdaj njih po prstih?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
ŠE DOBRO DA IMA VLADA ALTER!!!
Kaj mislite zakaj IJJ vrže ob 21:15 bombico in da so pravi ukrepi pojasnjeni čez dobrih 12 ur na novinarski DANES OB 11h?
Da lahko v vmesnem času proučije vse PRO & CONTRA vsevednih Alter strokovnjakov in potem pridejo potrjeni ukrepi z malo več "repa in glave".