Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Če komu ne potegne si to ti.
Če ti ni jasno da vse te probleme z masko rešiš. Daš jo na gobec in tako ne pljuvaš okoli po ljudeh.
Zakaj bi mogli drugi skafandre nosit, če lahko ti masko

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: SamSvoj in Kamele0N

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Andrej Šter z ministrstva za zunanje zadeve, ki je spomladi v imenu države organiziral reševanje slovenskih državljanov po vsem svetu, da so se ti lahko vrnili domov, zdaj opozarja, da je vsakršno potovanje tvegano. Evakuacijskih aktivnosti tokrat ne bo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Kako rešiš, če je limal zgoraj "verodostojne" članke, ki te demantirajo?

Kam gre pamet, bomo vsi maske nosili tudi, ko ne bo več bolezni. Aja to je nikoli, zato bomo od zdaj naprej vedno nosili maske in po možnosti tudi smučarska očala.
Skozi ušesa se ne moreš okužit? Za zadnjo od še ne naštetih odprtin vem, da se lahko :evil:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.034
113
Kako rešiš, če je limal zgoraj "verodostojne" članke, ki te demantirajo?

Kam gre pamet, bomo vsi maske nosili tudi, ko ne bo več bolezni. Aja to je nikoli, zato bomo od zdaj naprej vedno nosili maske in po možnosti tudi smučarska očala.
Skozi ušesa se ne moreš okužit? Za zadnjo od še ne naštetih odprtin vem, da se lahko :evil:

...članek je že verodostojen....če pa se komu zdi da dokazjuje , da če ne nosiš maske je okužba manj verjetna... si podatke po svoje oz. napačno interpretira.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Drzni si ti še kdaj komurkoli napisat da paniko zganja.
Tadaaam!

Se ena od mojih napovedi se uresnicuje. In to po koliko milijardah, ki smo si jih ze izposodili in nam je bilo podarjenih od EU?
Pa smo sele oktobra.

Se en lockdown, jaaaaa. To mi deli. Bedaki nas vodijo in gre vse po crnem scenariju. Pa tako preprosto je bilo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in doctorz

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam ne gre mi skupej, po eni strani nas "prisilno" bremzajo, po drugi strani se pa strasansko pufajo. kaj bojo na koncu imeli od vsega tega? nezadovoljno ljudstvo in kup pufov?

• Všeč mi je
Reactions: doctorz in 8888

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Sem sicer čakal Kalbota s temle, ampak nič zato; to je tisti mentalni salto mortale o katermsem govoril....

Torej, jaz kužen in nosim masko (tadobro, hudo medicinsko), ki preprečuje da moje pljuvanje ko govorim doseže tebe, nedolžnega in nič hudega slutečega in te s tem ščitim (pa tvojo babico, dedeka in podobne... )
Zdaj pa druga situacija; jaz nemarni, neodgovorni, zalega najhujše vrste kužen in brez maske pljuvam vse okoli sebe, ti pa nosiš super duper kvalitetno medicinsko masko (enako kot jaz v prejšnji situaciji, ko te je ščitila) in te NE ZAŠČITI pred istimi/enakimi kapjicami v luftu.

Najbrž sem jaz nor (dobro, nemaren pacek sem itak že), ker tega enostavno NE RAZUMEM....
A to si se zdej mene lotil provocirat? Aja sej res, zakaj ma že kirurg masko gor, ko šari po tebi?

• Haha
Reactions: SamSvoj

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
EjpeC6HXsAYF0hD.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Navid, sad in 8888

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
V torek že neuradno preko 500 pa še dneva ni konec če je res da laboratoriji delajo do pozne noči, jutri bo veselica :cheer:

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
713
113
Sem sicer čakal Kalbota s temle, ampak nič zato; to je tisti mentalni salto mortale o katermsem govoril....

Torej, jaz kužen in nosim masko (tadobro, hudo medicinsko), ki preprečuje da moje pljuvanje ko govorim doseže tebe, nedolžnega in nič hudega slutečega in te s tem ščitim (pa tvojo babico, dedeka in podobne... )
Zdaj pa druga situacija; jaz nemarni, neodgovorni, zalega najhujše vrste kužen in brez maske pljuvam vse okoli sebe, ti pa nosiš super duper kvalitetno medicinsko masko (enako kot jaz v prejšnji situaciji, ko te je ščitila) in te NE ZAŠČITI pred istimi/enakimi kapjicami v luftu.

Najbrž sem jaz nor (dobro, nemaren pacek sem itak že), ker tega enostavno NE RAZUMEM....

Sicer so ti že tudi drugi nekaj povedali ampak bom še jaz dodal. Tvoja teorija bi mogoče veljala v idealnem svetu. V realnem pa ne. Glej, recimo da sva midva čisto dva enaka povprečna packa. Neodgovorna, lena, neizobražena, s povprečnimi dohodki, tečnimi mulci in ženami. In valjava tisto masko po žepih, avtih, povsod. Koliko mask imava oz si jih lahko privoščiva? Boljša je, manj jih lahko kupiva. In tako sva v situaciji da guliva tiste maske dokler gre.

Zdej pa greva v trgovino. Oba imava novo masko, virus free, jaz zdrav ti bolan. Če maš ti masko, boš večino virusa po koncu nakupa mel v svoji maski. Če pa ne, boš tvoj virus raztrosil po trgovini in po moji maski. V prvem primeru bo moja maska imela majhno količino virusa, tudi okolico ne boš tako zasvinjal in jaz ali pa tisti ki pride 10 minut za nama ne bo padel "v drek". V drugem primeru pa boš stvar kar lepo "podelil". Zdaj pa pride na tapeto moje neznanje, lenoba itd itd.
Ok, grem jaz zdaj iz šopinga z dvema vrečama, mulc teži, baba je zoprna. Srečal sem tebe ki si se tam čez dve stalaže drl na frenda kolk je blo fajn za vikend.
Mam usrano masko in verjetno vse v vozičku. Od virusa da se razumemo. Mulc hoče nekaj, mu dam. Kontaminirano ! Ruknem vse v prtljažnik, maska pade kamor pade, še malo jo lepo zložim da bo za drugič. Za drugič, drugič!!! Kontaminira maska za drugič??? Gremo domov. In doma vse najprej razkužimo. Ja pa jade. A veš kolk je to enega dela? No go. In pol dam kontaminirano vrečko babici. Zato, zato je važno da damo PRAVILNO masko na smrček. Ne samo na usta. Zato da eventuelno minimalno svinjamo okoli sebe, ker potem ni samo maska od drugega umazana, ampak celotna okolica. In večina nas uporablja masko dlje časa. Ne moremo vsi met 10 mask na dan. Naj se preoblečem vsakič ko pridem iz trgovine in dam vse prat ?

Dejmo gledat stvari praktično, ne politično. Sej je čist izi. Tisto coto met na gobcu če ni res vroče al pa če ne delaš na polno res ni najhujša stvar na svetu. Tut najlepša ne, ampak v trenutku je edina stvar ki sploh je na voljo v zadostnih količinah. Če jih lahko eni nosijo 8 ur, nas tudi v tistih 15 minutah ne bo pobralo.

P.S. : Ravno prišel iz trgovine. Itak polno gospodov srednjih let z masko pod nosom. Pa še ena tamala ... kašljala kot zmešana, z matko. Seveda brez maske. Mislim tamala. Ja če ni osnovne kmečke pameti pol nam tud bog ne pomaga.