Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Slabo slediš, od junija pa zdaj do sobote, me skoraj nič ni bilo.

Zdaj pa zgleda spet vlada sili v nebuloze in čas je malo napisat resnico, mogoče koga spreobrnem in bo bolje prej, kot drugače.
Če ne bo ljudem dovolj in bodo vdarili po mizi, vlada sama ne bo končala tega.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
dohtar ni jamral kot to v vsakem postu počne račko. ne vem kje vidite tako silno jamranje, opisal je stanje na terenu.

kar pa se zdravstva tiče pa smo v hudi negativni spirali in kdor bo to presekal se ga bomo spominjali še nekaj desetletij.

ja najmanj narodni heroj bo.

jest pa upam da bomo tole cimprej pozabili, se sprijaznili z njegovo prisotnostjo, in se vrnili v normalen ritem.

danes, DANES, sem prvic prebral, da se je drzava poslovila od ideje da bi virus pregnali. se pravi, so dejansko do danes mislili, da ga lahko iztrebijo. sej ne vem... sej nisem tud jest glih brihten, ampak sem ze od zacetka govoril, da bo ta zadeva prisotna. tudi cepivo dvomim da bo 100% delovalo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.671
113
Lahko ti konkretno povem, da v določeni šoli samo 2. razred hodi na malico v jedilnico, vsi ostali pa imajo malico v razredih.
Cel dan so torej otroci v istem prostoru. Še ko pridejo starši, morajo poklicat učiteljico, da pripelje otroka ven.

Ja in če majo malco v razredu? Med odmori še vedno šetajo po hodniku, Med rekreativnim še vedne šetnejo okoli šole.
Da jih starši ne hodijo iskat po šoli pa ni nič slabega. Pozvoniš. Informator reče frocu alo domu greš. Froc se sam obleče in obuje in gre. Verjamem, da je problem za ene ko nevejo keri šuh gre na kero nogo. Rabijo mamico da jim to pove.

• Všeč mi je
Reactions: vogel in sad

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ja in če majo malco v razredu? Med odmori še vedno šetajo po hodniku, Med rekreativnim še vedne šetnejo okoli šole.
Da jih starši ne hodijo iskat po šoli pa ni nič slabega. Pozvoniš. Informator reče frocu alo domu greš. Froc se sam obleče in obuje in gre. Verjamem, da je problem za ene ko nevejo keri šuh gre na kero nogo. Rabijo mamico da jim to pove.

Ne vem a je dal kak predlog? Al spet iskanje problema?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.658
5.845
113
No evo... iz šole so klicali da je sinov razred v karanteni. Okužena je sošolka... Jaz od jutri delam od doma. Če bomo zboleli javim... no javim se v vsakem primeru, če se ne javim sem pa na ventilatorju...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
Kaj je najbolj znanimivo je to, da se virus v enakem časovnem okvirju širi po različnih državah. Pišem da je zanimivo ker te države imajo drugačne ukrepe in navade državljanov. Ene bolj, ene manj stroge, pri enih se državljani držijo vladnih ukrepov več pri enim manj. Pri nam vlada krivi državljane za širjenje. Očitno pa nobeni ukrepi ne vplivajo bistveno na širjenje virusa. Kar je normalno. Ni nobena teorija zarote, samo pravim da je zanimivo. Edina dobra stran je da je virus dokaj nenevaren, drugače bi smrtnost bila izredno velika...

//Zasebna druženja še vedno največji vir prenosov okužb. Opozorila pred 1. novembrom.//

Bombastičen naslov, a dejansko nimajo pojma, kje in na kakšen način so se okužili...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj

//Zasebna druženja še vedno največji vir prenosov okužb. Opozorila pred 1. novembrom.//

Bombastičen naslov, a dejansko nimajo pojma, kje in na kakšen način so se okužili...

Po moje se jih največ okuži ravno na testiranjih. Pridejo se testirati in dobijo virus, vedno več testiranj vedno več okuženih. Naključje?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Po moje se jih največ okuži ravno na testiranjih. Pridejo se testirati in dobijo virus, vedno več testiranj vedno več okuženih. Naključje?
Če jih jutri 2 milijona testirajo, bo 200.000 pozitivnih. Če naredijo naključni test oseb, ki bi naj že preboleli virus na vzorcu 3000 oseb, bodo našli ravno ene 3 osebe, ki so virus preživeli.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Vsak dan znova poslušam Kacina in Beovičevo, koliko ljudi noče povedati, kje so se okužili. A res dejansko ni možno, da ne veš kje si staknil virus? Glede na to, kako vsak dan znanstveniki ugotavljajo superiornost obstoja in širjenja tega virusa ... a ni možno, da imajo vsak dan xy primerov okužb, kjer so se ljudje dejansko neznano kje okužili, npr. z dotikom neke ograje? Kako naj vsi ti pojasnijo, kje so pobrali virus? Saj pa te virus ne piči ali pa ugrizne, ko ga nekje pobereš. :bonk: