Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Vsak dan znova poslušam Kacina in Beovičevo, koliko ljudi noče povedati, kje so se okužili. A res dejansko ni možno, da ne veš kje si staknil virus? Glede na to, kako vsak dan znanstveniki ugotavljajo superiornost obstoja in širjenja tega virusa ... a ni možno, da imajo vsak dan xy primerov okužb, kjer so se ljudje dejansko neznano kje okužili, npr. z dotikom neke ograje? Kako naj vsi ti pojasnijo, kje so pobrali virus?

Eno je, da ne znaš pojasnit oz. ne veš in nekaj drugega, da nočeš povedati.

Zdaj pa ali ljudje dejansko nočejo povedati kje so se okužili ali pa gre enostavno za šum v komunikaciji in/ali v razumevanju je pa spet druga stvar.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor

Zdaj pa ali ljudje dejansko nočejo povedati kje so se okužili ali pa gre enostavno za šum v komunikaciji in/ali v razumevanju je pa spet druga stvar.
Misliš, da jih res 15% (ta procent je par tednov nazaj Kacin izustil) reče "ne bom vam povedal" kje sem se okužil? In so v glavnem večinoma taki tepci, da se vsaj toliko ne znajdejo, da bi rekli, da nimajo pojma, kje so to staknili? Po moje te, ki trdijo, da nimajo pojma od kje okužba, oni kar tretirajo kot lažnivce, ki nočejo povedat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Misliš, da jih res 15% (ta procent je par tednov nazaj Kacin izustil) reče "ne bom vam povedal" kje sem se okužil? In so v glavnem večinoma taki tepci, da se vsaj toliko ne znajdejo, da bi rekli, da nimajo pojma, kje so to staknili? Po m9je te, ki trdijo, da nimajo pojma od kje okužba, oni kar tretirajo kot lažnivce, ki nočejo povedat.

Glede na to kakšen procent folka mantra o individualnih pravicah, imajo probleme z (ne)natikanjem mask ali pa s splošno pravilno uporabo in z vsem ostalim bi rekel, da je 15% še majhen in povsem verjeten delež. Mi je sicer totalno zgrešeno ampak glede na to kaj vse vidim dandanes me to skoraj da ne preseneča.

Dopuščam možnost namernega predelovanja izhodne informacije (ne vem ---> ne povem), najlažje se je spet naredit budalo in reči, da ne veš v kolikor pač ne želiš povedat. Folk ima pač svoje fore, kar spomni se izjav ob prehodih meje v kolikor si bil v BiH ali Srbiji pred časom in bi moral posledično v karanteno.

• Všeč mi je
Reactions: ynos

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
No saj ni važno, ni mi jasno pač, zakaj ne dopuščajo možnosti, da se je nekdo res naključno nekje okužil. Sploh glede na to, kako povdarjajo, da virus na mizi preživi tudi do 28 dni, lebdi v zraku do 30 minut, leti pri pogovoru tudi 2m daleč, ...

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Če bi imeli nameščeno aplikacijo bi vedeli, nebi rabili nič spraševat!? :fredi:
Danes novica, da virus preživi tudi do 28 dni na mizi. Rabimo torej aplikacijo, ki bo zaznala prisotnost virusa in ti bo javila, da si pred dnevi prijel za kljuko v kleti bloka, kjer je pred 4 tedni nekdo okužil kljuko.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma halo...pa kdo za vraga res ve, kje se je okuzil? Pa sej virusa ne vidimo? Ma kaj? Fak...Tistih 15% pa rece iz principa najbolj usekan odgovor in ta je...Ne bom vam povedal...ja, ko da ve, kje se je okuzil

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska

Ali bi ti priznal, da si se okužil pri ljubici, ki je po možnosti poročena? :fredi:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.109
113
blizu močvirne prestolnice
To kar je naredila bahova je katastrofa. Svoboda govora pa to ji ne gre glih od rok. Ne smemo posploševati.In ja, kar nekaj pacientov je na operacijski mizi in to blažji operacij umrlo zaradi seps storjene s strani dohtarjev.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Ma halo...pa kdo za vraga res ve, kje se je okuzil? Pa sej virusa ne vidimo? Ma kaj? Fak...Tistih 15% pa rece iz principa najbolj usekan odgovor in ta je...Ne bom vam povedal...ja, ko da ve, kje se je okuzil
Spraševati kje si se okužil je precej idiotsko, ker se nobeden najbrž ne okuži namerno. Če bi vedel, da se boš, bi se tisti situaciji ognil. Določitev mesta okužbe je toliko točna, kot napoved vremena za pol leta v naprej. Vse je zgolj ugibanje in vodimo statistiko ugibanja.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Ali bi ti priznal, da si se okužil pri ljubici, ki je po možnosti poročena? :fredi:
In kaj si dejansko lahko pomagajo s tem podatkom?
Da si se okužil pri ljubici lahko izveš, samo v primeru, da je tudi ona bila testirana in pozitivna, drugače ne moreš vedeti, da si fasal od nje. Torej imajo tudi njo že v evidenci in iščejo potencialne stike. Zakaj je pomembno za NIJZ, da prešuštnika razkrijeta svoje prostočasne aktivnosti?