Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ne tosi neumnosti na pamet.
Faceboookaš? No, tole spodaj temelji na realnih podatkih, ne pa na Facebook znalcih.
Pa še enkrat: pogovarjamo se o Italijanih, ki jim dol visi za disciplino in vse, važno da se le uživa. Zanimivo, ne?

w39_40_COVID_subnational_Last_2week.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Pojma nimam za Francoze.
Italijani se zaradi izkušnje marca in aprila bistveno bolj držijo omejitev in številke so nižje.
Pri nas pa Facebookaši samo teorije zarot vidijo.
In ja, jaz tudi nisem za nošenje mask zunaj, če si sam, ko si pa v gužvi bi znalo kaj pomagat.
Ne makarončki se nič kaj bolj ne držijo od ostale Evrope.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Faceboookaš? No, tole spodaj temelji na realnih podatkih, ne pa na Facebook znalcih.
Pa še enkrat: pogovarjamo se o Italijanih, ki jim dol visi za disciplino in vse, važno da se le uživa. Zanimivo, ne?

w39_40_COVID_subnational_Last_2week.png
Ne fesbukiram, ker tega sranja nimam. Sem videl v živo pred kratkim. Večkrat. Kaj pa ti? Aja ti slikce gledaš.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.116
649
113
jutri bo cifra sigurno prek 500.
danes taka gužva za testiranje v velenju, da je blo kar nekaj cest zabasanih okoli ZD. Berem, da tudi drugje je gužva še večja kot v prejšnjih dneh/tednih

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.039
3.555
113
41
Lj
Kacin ravno govori, pravi da tisti ki televadijo da so enaki kot Hitler. Da zdaj ni čas za telovadbo, ampak za molitev.

• Haha
Reactions: jonny77

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Se je pa potrebno zavedat, da je korona dejstvo in sami ukrepi bolj in malo posledica same korone in korona bo imela vpliv (ukrepi gor ali dol).

Otroci zelo radi hodijo na bazen in redno hodimo na bazen in lani podoben čas smo tudi šli (na srečo v petek popoldne). In zvečer sta oba otroka bruhala, smo jih stuširali, z mami so šli v spalnico spat, jaz sem pa dve uri čistil, razkuževal in zračil otroško sobo in pral (še sreča, da je 9 kg pralni stroj in sušilec). Vsi vikend plani so odpadli, na srečo ni bilo čez vikend težav in sta šla otroka v ponedeljek v šolo/vrtec.
In otroci so razumeli, da nekaj časa ne bomo rinili v takšne težave.

In podobno se bo dogajalo s korono. Na začetku bop/je saj ni panike, saj smo zdravi, bomo preboleli brez problemov, starejši se pa le naj pazijo. Ko boš pa osebno poznal nekoga mladega, ki pa ni tako enostavno prebolel (amapk bo v bolnici en mesec), ko bo kdo od starejših sorodnikov umrl relativno kmalu (pri 70-tih), pa se percepcija spremeni.

In ena ekonomska kriza ni nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, najhujše bo če bo prišlo do tega, da pride do popolne individualizacije, sem pomemben samo jaz, ostali se pa j3bite.
Saj če bereš tukaj vidiš da je tako. Vsak vleče na svoje.
Kak nam hočejo podturit je da se ne bi družili, da denar prenaša virus ,da naj bodimo doma , no sredi decembra bodo sprostili in januraja k bo smučanje. Februarja ali marca pa spet jovo na novo.
Tako da sedaj je idealni čas za nabavo wc papirja moke in kvasa.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
jutri bo cifra sigurno prek 500.
danes taka gužva za testiranje v velenju, da je blo kar nekaj cest zabasanih okoli ZD. Berem, da tudi drugje je gužva še večja kot v prejšnjih dneh/tednih
Ta teden se v MB "izredno" testira 2X po 1000+ ljudi od WC Downhill bicikli. Samo da veste odkod bodo številke testov za jurja višje. Plačajo pa 150+€ za vsak test, ker ga delajo v mehurčku. Bi nam pa morali statistiko popravit testirani/okuženi, ker ti bi morali biti vsi zdravi.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.039
3.555
113
41
Lj
Ta teden se v MB "izredno" testira 2X po 1000+ ljudi od WC Downhill bicikli. Samo da veste odkod bodo številke testov za jurja višje. Plačajo pa 150+€ za vsak test, ker ga delajo v mehurčku. Bi nam pa morali statistiko popravit testirani/okuženi, ker ti bi morali biti vsi zdravi.

Njim bodo sporočili to ja, v statistiko pa itak ne veš kaj bo prišlo, če je ukaz da se zapira potem bodo že tako naredil da bodo številke ustrezale. To je samo en excel za popravit.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Njim bodo sporočili to ja, v statistiko pa itak ne veš kaj bo prišlo, če je ukaz da se zapira potem bodo že tako naredil da bodo številke ustrezale. To je samo en excel za popravit.
Če številke potrjujejo tvoje prepričanje, so resnične, če pa ne, pa je vse skupaj ponarejeno, nje?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tudi to ne bo, prioritizira se pač in otrok je vedno prioriteta.
Torej je tebi sprejemljivo, da nekdo tretji umre brez potrebe?
Dobro, če vas tako moti, da sem napisal fitnessi, pa pač namesto tega berite: vsi športni objekti.
Mene nekaj zanima: BAJE (facebookaši tudi to zanikajo) vemo kako se virus prenaša in me res zanima, kateri normalen človek se bo šel gužvat v zaprt prostor in PO NEPOTREBNEM izpostavljat virusu? A zunaj imaš vse prosto.
Sam stalno hodim laufat in hodit po okoliških gozdovih in ob lockdownu je bilo naenkrat polno folka, ki je MORAL hodit. Ko se je lockdown zaključil, kar naenkrat nobenega nikjer več, so pa spet kafiči polni, pa otroška igrišča polna in vse ostalo. Torej se gužvajo. Da bi folk držal razdaljo 1.5 metra je itak znanstvena fantastika.
Torej ali je recimo žrtev tako velika, da je ni možno izvesti, da namesto, da si v fitnesu, greš pač laufat po gozdu.
Me samo zanima.

PS: In ja, se strinjam, da so politiki debili, ko sami ne spoštujejo navodil. Ravno tako tudi na televiziji. Zadnjič slučajno ujel tisti kviz na RTV z Mariom in oba debila sedita en nasproti drugega brez mask in brez česarkoli vmes. Pa a so nori? Po drugi strani, mi pa dol visi za njih, jaz bom zase in bližnje poskrbel.

V glavnem: z malo discipline in zdrave pameti, ne bi bilo potrebno nobenega lockdowna delat, ampak ker imamo ''darjane'' pač bo verjetno spet prišlo do tega. Je pa to tipično balkansko mišljenje: rabimo navodila za vse, da jih potem lahko ''prikrajamo'' po svoje. Recimo v razvitih državah nategneš nekoga in te družba izloči, pri nas si car, ker si se ''znašel''. Ko pri nas kršiš navodila za distanco, si car, ker ti se pa ne boš pustil jebat od podkupljenih politikov, da bi pri tem uporabil malo kmečke pameti, je pa itak že preveč :).

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Zebdi

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113

Torej , če prav razumem bo vsak testiran 2x?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
No pa dajmo razčistit ta misterij TV, ker tudi mene zanima kaka so sedaj aktualna navodila oz. zapovedi.

Torej Joker/Mario - sedita po moji oceni več kot meter in pol narazen - brez mask.
Nedeljsko popoldne - vsi z "mini" bradnimi vizirji (po moje en k.c nuca). Pa še razmak držijo.
Možina v intervjuju z Beovićko - steklo vmes.

Vse na RTV SLO.

Kaj je sedaj prav in kaj narobe?

corsol tako je in za VSAK test bo dal 150+€. ;)

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Torej Joker/Mario - sedita po moji oceni več kot meter in pol narazen - brez mask.
Nedeljsko popoldne - vsi z "mini" bradnimi vizirji (po moje en k.c nuca). Pa še razmak držijo.
Jaz na ti dve zadevi ne bi pristal. Pa tudi pri steklu vmes, bi v zaprtem prostoru nosil masko, ker tam noter je x ljudi in verjetno virus (če ga kdo ima) kroži po zraku.
Poleg tega, pri Jokerju, je zadnjič tisti drugi tekomovalec (pomočnik) bil čisto zraven prvega in še bolj proti Mariu in ker je stal še višje od njega, torej bi moral zrak iti do Maria.

In ja, sam sem že zavrnil določene zadeve, ko so me vprašali, če lahko pridem določene stvari predavat (ne na TV) in ko sem jih vprašal, kakšne imajo protokole proti Covidu, sem jih pač zavrnil in ponudil po telefonu ali pa Zoom-u. Nekateri so pristali, drugi pa ne, mi je vseeno :).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Torej je tebi sprejemljivo, da nekdo tretji umre brez potrebe?

PS: Zadnjič slučajno ujel tisti kviz na RTV z Mariom in oba debila sedita en nasproti drugega brez mask in brez česarkoli vmes. Pa a so nori? Po drugi strani, mi pa dol visi za njih, jaz bom zase in bližnje poskrbel.

Joker je posnet veliko naprej. To je enako, kot da bi pričakoval korona ukrepe v Knight Riderju. + tega, sedita več kot zahtevano razdaljo narazn.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver