Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Zdaj se pri nas dogaja prekuževanje ljudi, valda da so testi pozitivno, a virus skoraj nikomu nič ne more, vlada pa vseeno drvi v neke nebuloze.

Kot, da bi pozimi šli testirat za prehlad, valda da ga bo vsak tretji imel.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Evo enega: Najmlajši bolnik na intenzivni negi je star 44 let brez pridruženih bolezni, je na novinarski konferenci povedala dr. Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike.

Pomeni, pazi to..od vseh pozitivnih, ki smo jih imeli, oz imamo, od poletja..koliko je bilo pozitivnih? preko 50k verjetno, je CELO ena "zdrava" oseba pristala na intenzivni negi.

wow...kak nevaren virus.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Evo enega: Najmlajši bolnik na intenzivni negi je star 44 let brez pridruženih bolezni, je na novinarski konferenci povedala dr. Mateja Logar z ljubljanske infekcijske klinike.

Pomeni, pazi to..od vseh pozitivnih, ki smo jih imeli, oz imamo, od poletja..koliko je bilo pozitivnih? preko 50k verjetno, je CELO ena "zdrava" oseba pristala na intenzivni negi.

wow...kak nevaren virus.

en, je preveč zaradi budalščine!

• Haha
Reactions: jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Točno pozabil, tile sedaj na sporodu so se snemali poleti, ko smo bili povsem free.
Še enkrat: eno so zahteve, drugo priporočila, tretje pa zdrava pamet.
Jaz sem poleti držal isto distanco kot jo danes ali pa v lockdownu.
Mislim, z eno samo malenkostjo se zmanjša možnost, da kaj fašeš. Kdo je tu nor, da je ne izkoristi?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ljudje vsakodnevno umirajo zaradi budalaščin. Se torej ustavimo in zapremo med 4 stene do konca življenja, da bo teh smrti manj? To je najboljša rešitev kao inteligente žive vrste?
Zgoraj sem napisal, da z malo prilagoditvijo življenja in z disciplino, bi lahko komot shajali brez zaprtja.
Samo zaradi ''darjanov'' bo očitno spet potreben lockdown.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
nikakor se ne bi nič ustavilo, če bi dosledno upoštevali maske, razdaljo. ampak ne, treba je it na pir, treba je it v kino, itd. včasih se zazdi, kot da so vsi JU, da prav
iščejo karanteno, ker takrat smo lepo doma, 80% plače še zmeraj pride in se jim jeba za vse.
Ene tak hudo boli, jih duši, če revež mora imet masko gor 5 minut v trgovini, si moreš mislit? Da mora otrok imet masko 5m po hodniku v šoli, to je za ene zločin.
Otroci jih pa brez problema nosijo.
In pol darjan govori o waw virusu, v drugi temi pa žre vse mogoče vitamine, kot da je tanartavečji vitaminkripl v Evropi.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Še enkrat: eno so zahteve, drugo priporočila, tretje pa zdrava pamet.
Jaz sem poleti držal isto distanco kot jo danes ali pa v lockdownu.
Mislim, z eno samo malenkostjo se zmanjša možnost, da kaj fašeš. Kdo je tu nor, da je ne izkoristi?

no, če bi vsi ravnali kot ti, danes ne bi bilo take štale, se ne bi zapiralo nič, ker pa so eni pametni, imamo pa veselico, al pa ohcet z 100 gosti- ker je to pač pomembno in zelo nujno.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in sad

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
kino je še najmanjši problem (samnoter.press)

drugače pa ja, zaradi par darjanov in markotov ter tanje smo tam.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Zgoraj sem napisal, da z malo prilagoditvijo življenja in z disciplino, bi lahko komot shajali brez zaprtja.
Samo zaradi ''darjanov'' bo očitno spet potreben lockdown.
Ti bi se šel manjše prilagoditve in disciplino na katerem svetu? Ker na tem, kjer smo, to ne bo šlo. Na svetu je nekaj miljard ljudi, velika večina, pa jih je navadnih divjakov, ki jim za prilagoditev in disciplino dol maha. Pa ne mislim tu Corona področja, ampak na splošno. Tudi, če se jih 1 miljarda oh in sploh drži, je med njih pomešanih par miljard drugih, ki se jih ne in seveda vse pade v vodo. Enako je s famo o ekologiji in konec koncev katerekoli področje pogledaš.

Ravno zato je vse tole zapiranje in vaše gibanje "potrpimo samo še 42 let, pa bo bolje" popolnoma brez učinka. Veliko bolje bi bilo, da se vi, ki imate tako radi omejitve in se jih boste držali 100%, umaknete lepo v samoosamitev in pridete ven čez tistih 42 let. Bo manj težav.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ti bi se šel manjše prilagoditve in disciplino na katerem svetu? Ker na tem, kjer smo, to ne bo šlo. Na svetu je nekaj miljard ljudi, velika večina, pa jih je navadnih divjakov, ki jim za prilagoditev in disciplino dol maha. Pa ne mislim tu Corona področja, ampak na splošno. Tudi, če se jih 1 miljarda oh in sploh drži, je med njih pomešanih par miljard drugih, ki se jih ne in seveda vse pade v vodo. Enako je s famo o ekologiji in konec koncev katerekoli področje pogledaš.

Ravno zato je vse tole zapiranje in vaše gibanje "potrpimo samo še 42 let, pa bo bolje" popolnoma brez učinka. Veliko bolje bi bilo, da se vi, ki imate tako radi omejitve in se jih boste držali 100%, umaknete lepo v samoosamitev in pridete ven čez tistih 42 let. Bo manj težav.
Nimam več kaj dodati, si vse povedal. RAVNO ZARADI TEGA BO PA LOCKDOWN PADEL.

Ker po tvoji logiki ni treba niti CPPja več, pač kdor ima večjega bo enostavno povozil vse ostale, kaj se mu pa ne umikajo (aja, to je prilagoditev), enako velja v biznisu. Mi boš skeširal 200 jurjev za storitev, jaz bom pa prišel k tebi na kavo in te poknil v glavo z Magnumom, ker se mi ne bo dalo te storitve izvest. Itd. itd. itd.
Eh. Sem včeraj slučajno pogledal to temo po več kot enem mesecu in vidim, da se ni popolnoma nič spremenilo :). Uživajte.

• Všeč mi je
Reactions: zino

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
sad ja stalni akterji so prišli iz poletnih dopustov in spet pametujejo kot spomladi.
resnično nič novega.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
kino je še najmanjši problem (samnoter.press)

drugače pa ja, zaradi par darjanov in markotov ter tanje smo tam.
Veš, meni pa ni všeč, da nekateri tako brez težav sprejmete vse "pametne" in neumne omejitve, ki se jih spomni vlada ali kdorkoli. Ker marsikaj od teh omejitev na koncu ostane in žabici je v topli vodi še vedno fino, čeprav je par stopinj toplejša kot prej. Počasi bodo dodali še kakšno fletno omejitev, ki ne bo več tako preprosta in fina, ampak folk navajen, da se jih tolče bo sklonil glavo in pokimal. Pa je žabica kuhana.

Prav je, da se dvomi in prav je, da pojasnjujejo svoje odločitve, še posebej pa povejo, kdaj bodo odstranjene. Tega pa kar ni in ni. Samo omejitev na omejitev, palica na palico. Vmes pa horde migrantov brez zavor in občutka za soljudi s polno bolezni hodi po Evropi. Tisti, ki so že tukaj, se ne držijo ničesar, politiki kradejo za svoje žepe v imenu krize. Ljudje vidijo, da se drži nek status krize, ki realno to sploh ne bi smela biti, izgubljajo službe, obstoj. Ni problem v tistem kinu ali piru. Problem je, ker je zaradi manj kina in pira izgubilo službo precej ljudi. In hvala bogu, da kdo reče, da je norosti dovolj, čeprav žabice še vedno regate v svojih luknjah, da je vse ok.