Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
špijonska aplikacija....smejem se....2 minuti poprej si pa na FB objavil sliko, kako si tam pa tam, pa kako se počutiš radostno. Pacijenti. al pa na alterju si pofočakl in s tem sporočil lokacijo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
ker nam tako servirajo. Naslednjih 14 dni bo odločilnih. Če še tokrat stisnemo, virus izgine, in smo varni.

In lock-down bo seveda ravno zdele med počitnicami. Kakšno naklučje.
Lockdown bo primerno padel v drugi polovici oktobra, da bo december zopet boljši in se bo dalo toliko odpret, da se malo zapravljalo. Potem bo spet vpitje, da smo ljudje vse zafrknili in januar/februar sledi nov lockdown.

19. jul 2007
2.834
1.553
113
Dobro, če vas tako moti, da sem napisal fitnessi, pa pač namesto tega berite: vsi športni objekti.
Se je pa potrebno zavedat, da je korona dejstvo in sami ukrepi bolj in malo posledica same korone in korona bo imela vpliv (ukrepi gor ali dol).

Otroci zelo radi hodijo na bazen in redno hodimo na bazen in lani podoben čas smo tudi šli (na srečo v petek popoldne). In zvečer sta oba otroka bruhala, smo jih stuširali, z mami so šli v spalnico spat, jaz sem pa dve uri čistil, razkuževal in zračil otroško sobo in pral (še sreča, da je 9 kg pralni stroj in sušilec). Vsi vikend plani so odpadli, na srečo ni bilo čez vikend težav in sta šla otroka v ponedeljek v šolo/vrtec.
In otroci so razumeli, da nekaj časa ne bomo rinili v takšne težave.

In podobno se bo dogajalo s korono. Na začetku bop/je saj ni panike, saj smo zdravi, bomo preboleli brez problemov, starejši se pa le naj pazijo. Ko boš pa osebno poznal nekoga mladega, ki pa ni tako enostavno prebolel (amapk bo v bolnici en mesec), ko bo kdo od starejših sorodnikov umrl relativno kmalu (pri 70-tih), pa se percepcija spremeni.

In ena ekonomska kriza ni nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, najhujše bo če bo prišlo do tega, da pride do popolne individualizacije, sem pomemben samo jaz, ostali se pa j3bite.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.855
6.955
113
Ne se hecat, ma kaki lockdown, s prvim se je naredilo dovolj škode, da je vsem jasno, da se tega več ne moremo iti.

Zdaj se pač jamra 100 na uro, Kacin, pa NIJZ, pa mediji, samo pumpajo, da bi se prestrašilo folk. Ampak rezultat je ravno nasproten, folk več nič ne verjame, vidi, da sploh kovid ni baš nekaj, in marsikdo namerno sploh ne gre na test.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Se je pa potrebno zavedat, da je korona dejstvo in sami ukrepi bolj in malo posledica same korone in korona bo imela vpliv (ukrepi gor ali dol).

Otroci zelo radi hodijo na bazen in redno hodimo na bazen in lani podoben čas smo tudi šli (na srečo v petek popoldne). In zvečer sta oba otroka bruhala, smo jih stuširali, z mami so šli v spalnico spat, jaz sem pa dve uri čistil, razkuževal in zračil otroško sobo in pral (še sreča, da je 9 kg pralni stroj in sušilec). Vsi vikend plani so odpadli, na srečo ni bilo čez vikend težav in sta šla otroka v ponedeljek v šolo/vrtec.
In otroci so razumeli, da nekaj časa ne bomo rinili v takšne težave.

In podobno se bo dogajalo s korono. Na začetku bop/je saj ni panike, saj smo zdravi, bomo preboleli brez problemov, starejši se pa le naj pazijo. Ko boš pa osebno poznal nekoga mladega, ki pa ni tako enostavno prebolel (amapk bo v bolnici en mesec), ko bo kdo od starejših sorodnikov umrl relativno kmalu (pri 70-tih), pa se percepcija spremeni.

In ena ekonomska kriza ni nekaj najhujšega kar se lahko zgodi, najhujše bo če bo prišlo do tega, da pride do popolne individualizacije, sem pomemben samo jaz, ostali se pa j3bite.
Daj daj. O otrokom smo v mlajših letih preživeli nešteto bronhiolitisov, nizkih saturacij kisika, nezmožnosti dihanja. Tudi epizodo intenzivne nege v UKC, ko je uspavan ležal na ventilatorju en teden. Ne privoščim nobenemu muk, ki jih preživlja starš ob tem. Pa nisem zahteval, da se svet ustavi in se ljudi zapre za njihovo varnost, niti ni nihče to delal zame.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
uf, to bi pa bilo.

pa da vse ostane odprto, sončno vreme in prehodi med občinam in državam sproščeni! turistični delavci bojo z ritjo ploskal!

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
436
137
43
Daj daj. O otrokom smo v mlajših letih preživeli nešteto bronhiolitisov, nizkih saturacij kisika, nezmožnosti dihanja. Tudi epizodo intenzivne nege v UKC, ko je uspavan ležal na ventilatorju en teden. Ne privoščim nobenemu muk, ki jih preživlja starš ob tem. Pa nisem zahteval, da se svet ustavi in se ljudi zapre za njihovo varnost, niti ni nihče to delal zame.

Si predstavljaš muke, če bi otrok potreboval ventilator, pa bi bili vsi zasedeni? Ker tole zna postati realen scenarij...

• Haha
Reactions: jonny77

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Sicer ne vem, če kaj slediš številkam, ampak kolikor vidim zadnji mesec najbolj obvladuje virus Italija. Ja, tista Italija, ki je krvavela marca in aprila. In tam imajo zapovedane maske tudi zunaj. Verjetno zaradi lepega in nesposobnih politikov.
In to Italiajni, ki jim je uživanje vse na svetu. Je pa res, da imajo “lepo” izkušnjo za sabo in je tam malo manj Facebookašev, ter se navodil zelo dobro držijo.
Francozi so uvedli obvezne maske na prostem dosti pred Italijani, rezultat je pa točno nula. Nobenega izboljšanja ne pri Francozih, ne pri Italijanih.

• Všeč mi je
Reactions: shift in jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Francozi so uvedli obvezne maske na prostem dosti pred Italijani, rezultat je pa točno nula. Nobenega izboljšanja ne pri Francozih, ne pri Italijanih.
Pojma nimam za Francoze.
Italijani se zaradi izkušnje marca in aprila bistveno bolj držijo omejitev in številke so nižje.
Pri nas pa Facebookaši samo teorije zarot vidijo.
In ja, jaz tudi nisem za nošenje mask zunaj, če si sam, ko si pa v gužvi bi znalo kaj pomagat.

• Haha
Reactions: jonny77