Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
nov ponedeljek, pa imamo osip....5 jih je zakuhalo (vsi iz istega oddelka)...verjetno korona...čakamo. Obroč se krči, rapidno.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
nov ponedeljek, pa imamo osip....5 jih je zakuhalo (vsi iz istega oddelka)...verjetno korona...čakamo. Obroč se krči, rapidno.
Tudi pri nas prejšnji teden (cel oddelek). Ta teden so že nazaj v pogonu. Vsi brez težav (pa niso 20 letniki). Po svoje dobro, ker bo vsaj v tem oddelku čez zimo mir.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Boš rekel, da so fitnes centri manj pomembni od cerkev?

Tja ne hodi samo folk, ki se "pumpa", ampak imajo tudi skupinske vadbe za starostnike, hrbteničarje, etc...
Tam se naredi več za zdravje, kot v kateri koli drugi "skupnosti" (cerkev, knjižnice, gledališča, ipd.)

Ker za telovadbo in rekreacijo res nujno potrebuješ fitnes v zaprtem prostoru. Spet izhajaš iz sebe. Prej, ker nisi videl zelo bolnega s corono, to ne obstaja. Zdaj pa še s fitnesom. Sej to veš, da tvoje potrebe niso središče vesolja? A si edinec?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: SamSvoj in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Vcepite si že, da ta covid ni nek bav bav, sicer seveda obstajajo izjeme, ampak tako je tudi pri prehladu, gripi, ipd.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Sicer ne vem, če kaj slediš številkam, ampak kolikor vidim zadnji mesec najbolj obvladuje virus Italija. Ja, tista Italija, ki je krvavela marca in aprila. In tam imajo zapovedane maske tudi zunaj. Verjetno zaradi lepega in nesposobnih politikov.
In to Italiajni, ki jim je uživanje vse na svetu. Je pa res, da imajo “lepo” izkušnjo za sabo in je tam malo manj Facebookašev, ter se navodil zelo dobro držijo.
Italija ma sam zamik. Merilo, kako obvladuješ virus niso tiste prve številke in februarja so Italijani konkretno zahebal.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
pocasi beri (hitro ti ne gre). ko BO, kar zagotovo BO.

aja ti si tudi eden tistih...stare je potrebno pobit, jaz bi še recimo dodal v tvojem slogu, še vse kronične bolnike, ki zajedajo zdrastvo itd...a ne. Pametnjakoviči.

Jaz bi dal idejo v sluzbi da gremo na tretjine, vsak petek jih tretjino okuzimo , smo 10 dni doma... v 1 mesecu imamo firmo prekuženo delamo dalje....če enga stisne pa damo direktorja za 15 let v čuzo, BTK.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Bolj kot spremljam vse tole okoli virusa, bolje je jasno, da vlade in mediji narobe "reklamirajo" vso to paniko. Izkazalo se je, da virus sam po sebi ni nič bolj nevaren od ostalih respiratornih virusov. Torej ne moreš reklamirat kataklizme z mrtvimi, če vsi vidijo, da to ni res. Glavni in v bistvu edini problem tega virusa je, da je nov za človeka in zelo kužen. Ker ga ni še nihče prebolel (ko je prvič prišel), ljudje zbolevajo za njim veliko hitreje. S tem se nenadoma obremeni delovni proces (kar državo prav malo briga, ker še dodatno pomaga pri zapiranju vsega) in posledično tudi bolnišnice (ne zato, ker je Covid sam po sebi bolj nevaren kot gripe in pljučnice, ampak zato, ker v enakem obdobju zboli veliko več ljudi in tudi, če je procent ljudi, ki rabijo bolnišnice enak kot pri gripi, je naval na bolnice višji).

In spet smo tam, kar zagovarjam že ves čas. Države so padle predvsem pri obdelavi obolelih in ker niso sposobne procesirati višjega števila, se mora zapirati prebivalstvo, da se zmanjša naval. Rešitev problema pa ne bo, dokler ne bo kritična masa prebolela tega, dobila protitelesa in se bo tako širjenje upočasnilo. Enako kot pri drugih takih boleznih. Saj se sevi gripe tudi spreminjajo, a ne toliko, da telo ne bi hitreje reagiralo nanj s protitelesi in se hud izbruh ne more zgoditi. In še cepivo, ki bo dodatno upočasnjevalo širjenje. Žal z zapiranjem močno upočasnjujemo širjenje in podaljšujemo agonijo v nedogled.

Virus ne bo nikoli odšel. Ne vem zakaj se nekateri še vedno obnašajo, kot, da moramo stisnit samo še 2 tedna in bo noj lahko potegnil glavo iz peska.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.856
6.955
113
Dobro, če vas tako moti, da sem napisal fitnessi, pa pač namesto tega berite: vsi športni objekti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
pocasi beri (hitro ti ne gre). ko BO, kar zagotovo BO.

aja ti si tudi eden tistih...stare je potrebno pobit, jaz bi še recimo dodal v tvojem slogu, še vse kronične bolnike, ki zajedajo zdrastvo itd...a ne. Pametnjakoviči.

Jaz bi dal idejo v sluzbi da gremo na tretjine, vsak petek jih tretjino okuzimo , smo 10 dni doma... v 1 mesecu imamo firmo prekuženo delamo dalje....če enga stisne pa damo direktorja za 15 let v čuzo, BTK.
Stare asomptomatske vozjo v bolnice. Sej veš kaj o bolnišničnih okužbah, al res čisto nič?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
Bolj kot spremljam vse tole okoli virusa, bolje je jasno, da vlade in mediji narobe "reklamirajo" vso to paniko. Izkazalo se je, da virus sam po sebi ni nič bolj nevaren od ostalih respiratornih virusov. Torej ne moreš reklamirat kataklizme z mrtvimi, če vsi vidijo, da to ni res. Glavni in v bistvu edini problem tega virusa je, da je nov za človeka in zelo kužen. Ker ga ni še nihče prebolel (ko je prvič prišel), ljudje zbolevajo za njim veliko hitreje. S tem se nenadoma obremeni delovni proces (kar državo prav malo briga, ker še dodatno pomaga pri zapiranju vsega) in posledično tudi bolnišnice (ne zato, ker je Covid sam po sebi bolj nevaren kot gripe in pljučnice, ampak zato, ker v enakem obdobju zboli veliko več ljudi in tudi, če je procent ljudi, ki rabijo bolnišnice enak kot pri gripi, je naval na bolnice višji).

In spet smo tam, kar zagovarjam že ves čas. Države so padle predvsem pri obdelavi obolelih in ker niso sposobne procesirati višjega števila, se mora zapirati prebivalstvo, da se zmanjša naval. Rešitev problema pa ne bo, dokler ne bo kritična masa prebolela tega, dobila protitelesa in se bo tako širjenje upočasnilo. Enako kot pri drugih takih boleznih. Saj se sevi gripe tudi spreminjajo, a ne toliko, da telo ne bi hitreje reagiralo nanj s protitelesi in se hud izbruh ne more zgoditi. In še cepivo, ki bo dodatno upočasnjevalo širjenje. Žal z zapiranjem močno upočasnjujemo širjenje in podaljšujemo agonijo v nedogled.

Virus ne bo nikoli odšel. Ne vem zakaj se nekateri še vedno obnašajo, kot, da moramo stisnit samo še 2 tedna in bo noj lahko potegnil glavo iz peska.

ker nam tako servirajo. Naslednjih 14 dni bo odločilnih. Če še tokrat stisnemo, virus izgine, in smo varni.

In lock-down bo seveda ravno zdele med počitnicami. Kakšno naklučje.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
436
137
43
Izkazalo se je, da virus sam po sebi ni nič bolj nevaren od ostalih respiratornih virusov. Torej ne moreš reklamirat kataklizme z mrtvimi, če vsi vidijo, da to ni res.

Za tole pa nisem prepričan, da popolnoma drži. Naj me kdo iz zdravstvenega foha popravi, če se motim, ampak nekje sem zasledil, da so posledice covida tudi povečano tveganje za tromboze in motnje spomina. Bom poskusil najti vir. Ni smrt vse, kar šteje. Strinjam se pa, da je vlada konkretno zabluzila s komunikacijo..."in so zajebali vse, kar se je zajeeeebat daaaalooo..."

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Bolj kot spremljam vse tole okoli virusa, bolje je jasno, da vlade in mediji narobe "reklamirajo" vso to paniko.
Jaz sem vedno bolj prepričan, da vso to paniko propagirajo namerno. Kakšno je ozadje, pa mi nekak ni jasno. Pa ne zdaj, da naši namerno delajo to paniko, ampak nekdo v svetu. Tako kot danes zjutraj udarna jutranja novica, da so avstralski znanstveniki odkrili, da lahko virus na površini mize preživi tudi do 28 dni. Fak, to je vse skupaj eno navadno posiljevanje ljudi s prirejenimi novicami o grozotah tega virusa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.487
113
A mislite da se bodo italijani, švicarji, avstrijci... odpovedali dobičkom od smučarske sezone.
Ne bodo se, tako kot se hrčki in ostali niso poleti.
Pravo vprašanje je, ali jim bo naša vlada mi lizala rit, pomagala njihovemu turizmu in na široko odprla meje, da se bodo ljudje tam okužili in virus prineslo domov, kot se je to zgodilo poleti s hrčki, ali ne.

Js mislim da ja, okrivili bodo pa tebe, ker nisi nataknil maske, ko si šel v gmajno. Pa ker nisi namestil špijonsko aplikacijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Mal se vprašej, če take posledice pusti tud globoka pljučnica kakega drugega povzročitelja.