Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Naslednji nujni ukrep je zapiranje občinskih meja! Včeraj se je v Portorožu in na Bledu sprehajalo in ob obali posedalo ca. 300x več ljudi kot meseca marca. Kje so posnetki, kje so župani?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Car in jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pri gripi lahko enostavno zdravnike cepiš, velika večina od njih se tako zaščiti in gremo dalje. Poleg tega je bistveno manj nalezljiva. Dodatno je še to, da je pojavnost gripe v 95%+ primerov v dveh mesecih v letu. In ne ni 1000 ljudi v bolnici zaradi gripe na enkrat v Sloveniji. Niti zaradi vseh respiratornih obolenj skupaj. In v preteklosti je bilo bistveno manj težav z gripo, ker se je cepilo 30% ljudi. Zdaj z izbruhom youtube znanstvenikov pa je ta procent močno padel in imamo sranje.

Ampak ja, cel svet se moti samo 10 nabijačev v tej temi ima prav.

Če grem zdaj dat 10 uporabnikov iz te teme na ignore se mi ta tema skrajša iz 800 na 50 strani.

Še enkrat........ Za gripo je bilo lani januarja 400 hospitalizaciji v UKC...... Samo v UKO.

Tudi če je pojavnost samo 2 meseca na leto, je tista 2 meseca 400+ ljudi hudo bolnih, samo v največji bolnišnici.

Pri kovidu pošiljajo asimptomatske starostnike iz dso-jev v bolnišnice, ker domovi ne zmorejo ločiti bolnih od zdravih. Si predstavljaš da bi isto počeli pri gripi?

Še enkrat, ne zanikam obstoja kovida in vseh njegovih nevarnosti. Samo ko je en v razredu/bolnišničnem oddelku/firmi zbolel za gripo, niso vseh njegovih stikov poslali v karanteno. S tem da je zaradi enega bolnega dostikrat pol razreda/oddelka/firme zbolelo. Tudi gripa ni nenalezljiva in nenevarna. Za gripo nismo nikoli lockdowna naredili, pa smo še kar živi.....

Drugače pa še enkrat ponavljam vprašanje, glede na to, da si zobar, po trenutni epidemiološki situaciji, lahko tvojo dejavnost začasno zaprejo oz omejijo. Se ti zdi to primerno in sorazmerno?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
To številko smrtnosti zaradi kitajca je Slovenija že presegla. V stvari fali še kr nekaj mesecev da bo leto naokoli.
Do marca oziroma aprila je še zeloooo daleč.

Bla bla bla. Za gripo so lani napravili letno testov za polovico dnevnega testiranja za kovid.

Si misliš kaj bi bilo če bi jih napravili 300.000 kot za kovid.

Postavi stvari v kontekst in ne glej samo cifer katere tebi odgovarjajo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Glej @ bla bla bla. To si ti nalepil in ne jaz.
In še enkrat; kontekst števila smrti v Sloveniji je že prekoračen na tvojo nalepljeno ugotovitev in do enoletnega obdobja fali še skoraj pol leta.
Torej meseca maja drugo leto bomo lahko primerjali ta kontekst.
Bla bla bla.

Postavi stvari v kontekst in ne glej samo cifer katere tebi odgovarjajo.
Zajeta slika.PNG

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Glej @ bla bla bla. To si ti nalepil in ne jaz.
In še enkrat; kontekst števila smrti v Sloveniji je že prekoračen na tvojo nalepljeno ugotovitev in do enoletnega obdobja fali še skoraj pol leta.
Torej meseca maja drugo leto bomo lahko primerjali ta kontekst.

Poglej priponko 36690

Ti si napisal, da smo z kovidom prekoračili število smrti zaradi gripe. V kontekstu "dokazanih" okužb, je gripa za faktor 100 če ne več smrtonosnejša. Pa vsi vemo da temu ni tako.

• Všeč mi je

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Ti si napisal, da smo z kovidom prekoračili število smrti zaradi gripe. V kontekstu "dokazanih" okužb, je gripa za faktor 100 če ne več smrtonosnejša. Pa vsi vemo da temu ni tako.
Če se ne bi cepili, bi gripa glede na podatke, letno pokončala vsaj 6000 ljudi v Sloveniji. In potem doktor gnilih zobi razlaga, kako gripa ni nalezljiva. :bonk:

• Všeč mi je

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
In zakaj se ljudje ne cepijo ?
Saj se, vsaj v zdravstvu, ki so glavni prenašalci. Tudi ko bomo za covid imeli cepivo, bo isto število umrlih kot pri gripi. Zdravi bodo cepljeni, bolani pa bodo bolehali in umirali. S tem, da cepivo za gripo že imamo in ni nobenemu v interesu, da znižamo število smrti na 0.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Pozabil si dodati, da za gipo "ulovimo" cca. 10-20% za katere smo 100% da je gripa eden od vzrokov za smrt. Pri kovidu pa smo zelo blizu 100%.
Ampak gripa je nepomemben virusek, pljučnica je nepomemben virusek, tudi vse ostale bolezni so.nepomembne. Zaprimo se v svoje zdravstvene ordinacije, izklopimo telefone in trepetajmo pred covid-19 krvoločnim virusom. Uničimo ljudi, uničimo svet, izkoreninimo ta virus.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Če se ne bi cepili, bi gripa glede na podatke, letno pokončala vsaj 6000 ljudi v Sloveniji. In potem doktor gnilih zobi razlaga, kako gripa ni nalezljiva. :bonk:

Saj sem že lepil pa ne bom še enkrat. Če boš bral poročila o umrlih z gripo iz bolnišnic boš videl ravno to. Umrli Z gripo, enako kot Z Covid oziroma pridruženih kroničnih bolezni.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.040
3.555
113
41
Lj
Vlada bi morala ljudstvo motivirati, vliti optimizem. Vse kar pa slišimo je samo kako slabo je, kako smo vsi krivi in slabi, kako gremo v propad. Kdo hoče take voditelje res? Če bi taki vodili vojne bi vse bitke izgubili. Upam da na koncu vse pride kak poračun za tako ravnanje z ljudstvom.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Levučarji v petek protestirajo,,,drugi dan so pa navdušeni nad kitajsko.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.713
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Sam sem proti vsem omejitvam, tako pri govoru kot proti ostalim omejitvam. Me pa res zanima, kako za vraga ne protestira folk proti kitajski katera nam je prinesla to darilo?
Pa še njihova dvoličnost glede kitajcev in njenega nadzora in strogosti pri kovid ukrepih.