Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Takole bom povedal. Dokler je bil virus marca in aprila v Sloveniji še uga buga in skoraj nihce ni poznal koga, ki ga je fasal, so se ga vsi bali, ker jasno se vsak boji neznanega in so bili vsi prestraseni in so bili pripravljeni stisniti zobe.
Zdaj je pa virusa po populaciji ze toliko, da vsak osebno pozna vsaj enega, ki ga je fasal in prebolel in je folku postalo jasno, da tale virus ni noben uga buga, jim vec ali manj dol visi. Se vec, vsak si zeli, da ga cim prej faše, da ima tale jajc za sabo.
Vsak pa doda da ja, pazimo pa na nase starse, kot pazimo tudi, ko krozi gripa in takrat ne hodimo k njim.

Tako da ja, folk ima ze poln kufer vsega, cim prej bi radi tole preboleli in da gremo z zivljenjem naprej.

V glavnem, folk se najbolj boji vladnih ukrepov, virusa sploh ne.
Ihan se s tabo ne strinja, ampak ni panike, si na youtubu izvedel, da virus ni uga buga. :zmaga:

Edit: si se že dal okužit? Ali si še vedno v fazi zapiranja familije v avto na trajektu? A veš, eno nabijaš, drugo delaš-

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Po moje smo dali ze cez. Tamala je bila od zacetka solskega leta ze 2x bolana. Fasala v soli, kje pa. Ampak jbg, tak je lajf.

Ce pa se nismo, pa se bomo. Itak se krog zapira in so zdaj ze srednje bliznji potrjeno okuzeni, tako da bi bilo ze cudno, ce ga ne bi ze fasal.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Daj si ti raje to preberi. In probaj razumet.

Kaj sedaj se boš obesil na incidenčno stopnjo?

Kovid z lupo iščemo, gripe pač ne.

Pri gripi dobiti 1000 postelj v bolnišnicah ni problwm, pri kovidu se pri 150 vse podira. Med gripo je lahko zaradi nje na intenzivni 200 ljudi, zaradi kovida jih je 30 preveč.
Med sezono gripe se ne z testi išče vsevprek kdo je okužen in vse njegove stike pošilja v karanteno, pri kovidu pač.
Pri gripi se pri 10x več okuženih ni omwjevalo zdravniških programov, pri kovidu pač ja.

Dohtarjev in ostalega kritičnega osebja bo zmanjkalo, ker so pač zdravi po 10 dni doma, ker so bili v stiko z nekom, ki blago preboleva prehlad.

Sicer pa ti ne želim nič slabega, veedar je tvoj poklic, sploh gledne na to da si privatnik, prvi na udaru v trenutni situaciji. Res bi rad slišal tvoje iskreno mnenje, ali je to res potrebno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Zdaj mi pa prosim pokaži, kje paničarim. Da se zaradi kretenov ustavi svet, pa v meni ne vzbudi panike, ampak jezo.
Gledaš ljudi, kako nosjo maske, okol letaš z razkužili, mene si citiral, pa nikjer nisem napisal, da maske ne nosim, celo trdim, da je to eden izmed bolj smiselnih ukrepov. Govorim o nesmiselnih stvareh. Sem jih pa kr neki že napisal, se ne bom ponavljal.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj sedaj se boš obesil na incidenčno stopnjo?

Kovid z lupo iščemo, gripe pač ne.

Pri gripi dobiti 1000 postelj v bolnišnicah ni problwm, pri kovidu se pri 150 vse podira. Med gripo je lahko zaradi nje na intenzivni 200 ljudi, zaradi kovida jih je 30 preveč.
Med sezono gripe se ne z testi išče vsevprek kdo je okužen in vse njegove stike pošilja v karanteno, pri kovidu pač.
Pri gripi se pri 10x več okuženih ni omwjevalo zdravniških programov, pri kovidu pač ja.

Dohtarjev in ostalega kritičnega osebja bo zmanjkalo, ker so pač zdravi po 10 dni doma, ker so bili v stiko z nekom, ki blago preboleva prehlad.

Sicer pa ti ne želim nič slabega, veedar je tvoj poklic, sploh gledne na to da si privatnik, prvi na udaru v trenutni situaciji. Res bi rad slišal tvoje iskreno mnenje, ali je to res potrebno.

Pri gripi lahko enostavno zdravnike cepiš, velika večina od njih se tako zaščiti in gremo dalje. Poleg tega je bistveno manj nalezljiva. Dodatno je še to, da je pojavnost gripe v 95%+ primerov v dveh mesecih v letu. In ne ni 1000 ljudi v bolnici zaradi gripe na enkrat v Sloveniji. Niti zaradi vseh respiratornih obolenj skupaj. In v preteklosti je bilo bistveno manj težav z gripo, ker se je cepilo 30% ljudi. Zdaj z izbruhom youtube znanstvenikov pa je ta procent močno padel in imamo sranje.

Ampak ja, cel svet se moti samo 10 nabijačev v tej temi ima prav.

Če grem zdaj dat 10 uporabnikov iz te teme na ignore se mi ta tema skrajša iz 800 na 50 strani.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.713
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Vsi vemo, da vlada ne dela tako kot bi morala. Ampak kar tako zamahniti z roko pa tudi ni treba. Škoda se dela v celi Evropi ne samo pri nas in za to se zahvalite kitajcem.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Ihan se s tabo ne strinja, ampak ni panike, si na youtubu izvedel, da virus ni uga buga. :zmaga:

Edit: si se že dal okužit? Ali si še vedno v fazi zapiranja familije v avto na trajektu? A veš, eno nabijaš, drugo delaš-
Glede trajekta pa ja, sem ze veckrat povedal; nihce noce biti sredi poletja skupinsko zaprt v stanovanje za 14 dni (takrat je bila karantena 14 dni).
Pa spostujem vse ukrepe ne glede na to, da se ne strinjam z vsemi.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Gledaš ljudi, kako nosjo maske, okol letaš z razkužili, mene si citiral, pa nikjer nisem napisal, da maske ne nosim, celo trdim, da je to eden izmed bolj smiselnih ukrepov. Govorim o nesmiselnih stvareh. Sem jih pa kr neki že napisal, se ne bom ponavljal.
pánika -e ž (á)
nenaden, velik strah, ki zajame navadno večje število ljudi in povzroči zmedo, nerazsodno ravnanje

Kaj od tega, kar jaz počnem, paše pod tole našteto? Ščitim sebe in trudim se ščititi tudi ostale. In ja, jezi me, ko vidim ljudi, kot si jih recimo prej opisal, ki se obnašajo jebivetrsko. Zaradih kretenov v končni fazi najebemo vsi.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Trump fase korono, po vseh medijih pisejo da je on ogrozena skupina ,star, predebel, ze pisejo kdo ga bo zamenjal ce umre... tip cez 3 dni pride iz bolnice zdrav :D in kaj si izmislijo mediji? Da so mu dalu neko superzdravilo :D:D
Superzdravilo pozdravi korono, ampak ni za navadne ljudi ker pusca dolgorocne posledice in bo trump cez 10 let cutil posledice tega superzdravila.... hahaha
A ste (smo) ahko se vecje ovce???
Na ortopedski kliniki odpovedali vse operacije... a veste da nekdo ze 7 let caka na menjavo kolka?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kaj je zdaj ? Ima Putika svoje zdravilo ali še zmeraj hodi v skafandru naokoli zaradi kitajca ?
fe404be17c5354e638c0-vladimir-putin-v-zascitni-obleki.jpeg

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri gripi lahko enostavno zdravnike cepiš, velika večina od njih se tako zaščiti in gremo dalje. Poleg tega je bistveno manj nalezljiva. Dodatno je še to, da je pojavnost gripe v 95%+ primerov v dveh mesecih v letu. In ne ni 1000 ljudi v bolnici zaradi gripe na enkrat v Sloveniji. Niti zaradi vseh respiratornih obolenj skupaj. In v preteklosti je bilo bistveno manj težav z gripo, ker se je cepilo 30% ljudi. Zdaj z izbruhom youtube znanstvenikov pa je ta procent močno padel in imamo sranje.

Ampak ja, cel svet se moti samo 10 nabijačev v tej temi ima prav.

Če grem zdaj dat 10 uporabnikov iz te teme na ignore se mi ta tema skrajša iz 800 na 50 strani.
Lansko leto 750 hospitaliziranih zaradi gripe in rsv. Februrja. Verjemi, da nihce izmed njih ni bil asimptomatski.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
To številko smrtnosti zaradi kitajca je Slovenija že presegla. V stvari fali še kr nekaj mesecev da bo leto naokoli.
Do marca oziroma aprila je še zeloooo daleč.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.713
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Trump fase korono, po vseh medijih pisejo da je on ogrozena skupina ,star, predebel, ze pisejo kdo ga bo zamenjal ce umre... tip cez 3 dni pride iz bolnice zdrav :D in kaj si izmislijo mediji? Da so mu dalu neko superzdravilo :D:D
Superzdravilo pozdravi korono, ampak ni za navadne ljudi ker pusca dolgorocne posledice in bo trump cez 10 let cutil posledice tega superzdravila.... hahaha
A ste (smo) ahko se vecje ovce???
Na ortopedski kliniki odpovedali vse operacije... a veste da nekdo ze 7 let caka na menjavo kolka?
Zakaj zavajaš? Ta Covid je samo pokazal kje ste v zdravstvu? Zakaj misliš da so že pred desetletjem odhajali rdeči politiki na zdravljenje v tujino? Ker počasi vse propada, ti ne ampak prav zdravniki pa so poleg politikov krivci da propada. Poglej primer bivšega direktorja pediatrije kaj se je dogajalo na pediatriji.
Hvala Bogu vsaj onkološki zaenkrat laufa.
Vi ste rak rana, države, poleg pravosodja, šolstva . Ko boste vrgli ven vso korupcijo bo laufalo ampak ob takih slabih ministrih vsekakor ni tega videti.
Da pa je politika nesposobna tako leva--desna...pa je itak znano.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Eden