Zdaj mi pa prosim pokaži, kje paničarim. Da se zaradi kretenov ustavi svet, pa v meni ne vzbudi panike, ampak jezo.Res, tvoje paničarjenje pa še bolj. Lohk je človek pteviden in odgovoren brez panike.
Zdaj mi pa prosim pokaži, kje paničarim. Da se zaradi kretenov ustavi svet, pa v meni ne vzbudi panike, ampak jezo.Res, tvoje paničarjenje pa še bolj. Lohk je človek pteviden in odgovoren brez panike.
Ihan se s tabo ne strinja, ampak ni panike, si na youtubu izvedel, da virus ni uga buga.Takole bom povedal. Dokler je bil virus marca in aprila v Sloveniji še uga buga in skoraj nihce ni poznal koga, ki ga je fasal, so se ga vsi bali, ker jasno se vsak boji neznanega in so bili vsi prestraseni in so bili pripravljeni stisniti zobe.
Zdaj je pa virusa po populaciji ze toliko, da vsak osebno pozna vsaj enega, ki ga je fasal in prebolel in je folku postalo jasno, da tale virus ni noben uga buga, jim vec ali manj dol visi. Se vec, vsak si zeli, da ga cim prej faše, da ima tale jajc za sabo.
Vsak pa doda da ja, pazimo pa na nase starse, kot pazimo tudi, ko krozi gripa in takrat ne hodimo k njim.
Tako da ja, folk ima ze poln kufer vsega, cim prej bi radi tole preboleli in da gremo z zivljenjem naprej.
V glavnem, folk se najbolj boji vladnih ukrepov, virusa sploh ne.
Daj si ti raje to preberi. In probaj razumet.
Tedensko spremljanje gripe in drugih akutnih okužb dihal v sezoni 2019/2020 | www.nijz.si
Akutne okužbe dihal se pojavljajo preko celega leta. V toplejših mesecih je število obolelih majhno, saj so okoljski dejavniki (temperatura zraka, osončenost) manj primerni za širjenje povzročiteljev okužb dihal. V jesenskih mesecih število akutnih okužb dihal prične pričakovano naraščati in...www.nijz.si
Gledaš ljudi, kako nosjo maske, okol letaš z razkužili, mene si citiral, pa nikjer nisem napisal, da maske ne nosim, celo trdim, da je to eden izmed bolj smiselnih ukrepov. Govorim o nesmiselnih stvareh. Sem jih pa kr neki že napisal, se ne bom ponavljal.Zdaj mi pa prosim pokaži, kje paničarim. Da se zaradi kretenov ustavi svet, pa v meni ne vzbudi panike, ampak jezo.
Kaj sedaj se boš obesil na incidenčno stopnjo?
Kovid z lupo iščemo, gripe pač ne.
Pri gripi dobiti 1000 postelj v bolnišnicah ni problwm, pri kovidu se pri 150 vse podira. Med gripo je lahko zaradi nje na intenzivni 200 ljudi, zaradi kovida jih je 30 preveč.
Med sezono gripe se ne z testi išče vsevprek kdo je okužen in vse njegove stike pošilja v karanteno, pri kovidu pač.
Pri gripi se pri 10x več okuženih ni omwjevalo zdravniških programov, pri kovidu pač ja.
Dohtarjev in ostalega kritičnega osebja bo zmanjkalo, ker so pač zdravi po 10 dni doma, ker so bili v stiko z nekom, ki blago preboleva prehlad.
Sicer pa ti ne želim nič slabega, veedar je tvoj poklic, sploh gledne na to da si privatnik, prvi na udaru v trenutni situaciji. Res bi rad slišal tvoje iskreno mnenje, ali je to res potrebno.
Glede trajekta pa ja, sem ze veckrat povedal; nihce noce biti sredi poletja skupinsko zaprt v stanovanje za 14 dni (takrat je bila karantena 14 dni).Ihan se s tabo ne strinja, ampak ni panike, si na youtubu izvedel, da virus ni uga buga.
Edit: si se že dal okužit? Ali si še vedno v fazi zapiranja familije v avto na trajektu? A veš, eno nabijaš, drugo delaš-
pánika -e ž (á)Gledaš ljudi, kako nosjo maske, okol letaš z razkužili, mene si citiral, pa nikjer nisem napisal, da maske ne nosim, celo trdim, da je to eden izmed bolj smiselnih ukrepov. Govorim o nesmiselnih stvareh. Sem jih pa kr neki že napisal, se ne bom ponavljal.
Če ti ne vidiš težav, še ne pomen, da jih ni.Jaz ne vidim nekih težav. Sem bil na Čopovi pa to je polno folka posedajo zunaj pred lokali, res ne vem kaj vas tako žuli? Dela pa tudi dovolj.
Če ti ne vidiš težav, še ne pomen, da jih ni.
Lansko leto 750 hospitaliziranih zaradi gripe in rsv. Februrja. Verjemi, da nihce izmed njih ni bil asimptomatski.Pri gripi lahko enostavno zdravnike cepiš, velika večina od njih se tako zaščiti in gremo dalje. Poleg tega je bistveno manj nalezljiva. Dodatno je še to, da je pojavnost gripe v 95%+ primerov v dveh mesecih v letu. In ne ni 1000 ljudi v bolnici zaradi gripe na enkrat v Sloveniji. Niti zaradi vseh respiratornih obolenj skupaj. In v preteklosti je bilo bistveno manj težav z gripo, ker se je cepilo 30% ljudi. Zdaj z izbruhom youtube znanstvenikov pa je ta procent močno padel in imamo sranje.
Ampak ja, cel svet se moti samo 10 nabijačev v tej temi ima prav.
Če grem zdaj dat 10 uporabnikov iz te teme na ignore se mi ta tema skrajša iz 800 na 50 strani.
Zaradi gripe je v Sloveniji umrlo 160 bolnikov
V ljubljanskem kliničnem centru so imeli doslej 62 smrtnih žrtev zaradi gripe, iz Maribora poročajo o 27 umrlih, v murskosoboški bolnišnici pa je samo v letošnjih prvih treh mesecih umrlo 30 ljudi, lani pa še 18.www.rtvslo.si
Zakaj zavajaš? Ta Covid je samo pokazal kje ste v zdravstvu? Zakaj misliš da so že pred desetletjem odhajali rdeči politiki na zdravljenje v tujino? Ker počasi vse propada, ti ne ampak prav zdravniki pa so poleg politikov krivci da propada. Poglej primer bivšega direktorja pediatrije kaj se je dogajalo na pediatriji.Trump fase korono, po vseh medijih pisejo da je on ogrozena skupina ,star, predebel, ze pisejo kdo ga bo zamenjal ce umre... tip cez 3 dni pride iz bolnice zdrav in kaj si izmislijo mediji? Da so mu dalu neko superzdravilo
Superzdravilo pozdravi korono, ampak ni za navadne ljudi ker pusca dolgorocne posledice in bo trump cez 10 let cutil posledice tega superzdravila.... hahaha
A ste (smo) ahko se vecje ovce???
Na ortopedski kliniki odpovedali vse operacije... a veste da nekdo ze 7 let caka na menjavo kolka?