Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Daj ti enkrat dokaži svoje trditve. To da stokrat napišeš da je bilo z gripo enako še ne pomeni, da je res.

Lahko tehnikališ kako je gripa čisto drugačen virus. Smrtnost, obolevnost, simptomatika in ogrožene skupine so praktično indentične.

Lani januarja 400 pacientov samo v UKC z gripo. Letos 130+ lkovida po celi sloveniji bo pa kaos.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor

Lahko tehnikališ kako je gripa čisto drugačen virus. Smrtnost, obolevnost, simptomatika in ogrožene skupine so praktično indentične.

Lani januarja 400 pacientov samo v UKC z gripo. Letos 130+ lkovida po celi sloveniji bo pa kaos.
Pri čemer pri gripi ne vodimo v statistiki tudi tistih, ki so jo preboleli brez simptomov, ali so enkrat kihnili, ali so pa doma par dni odležali s čajčkom, lekadolom in pomarančami.
Še naprej pa bo trdil, da gripa ni nalezljiva tako zelo kot covid.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndY1

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem že višje gor prilepil kolumno Žige Turka na to temo. Ker smo Slovenci egoistične pyzde tipa darjan in AndY1 pa z zdravstvenimi delavci tipa doctorz, gr69 je zmedla razdalja 1,5 m vs 2 m, nihče pa zase ne prevzame odgovornosti. darjan sprašuje igi -ja, zakaj se je šel testirat. Mislim, WTF?

Pyzda folk, a je res tako težko prevzet malo odgovornosti zase in se tudi do drugih odgovorno obnašat? Ravno v tem je razlika med nami in Švedi. Švedi bi imeli situacijo še 10x slabšo, pa so že tako v podnu, če ne bi bili tako osebno odgovorni. Tega pri nas ni. Ker človeka zmoti razlika pol metra v razdalji. A hodite z laserji okrog in merite do milimetra ali zakaj je to tako važno?
Lahko ti povem da ce bi bilo v sloveniji vec delavcev kot sem jaz bi bilo zdravstvo bolj varno. Sam vedno uporabljam OVO kjer je potrebno, sem negativen, niso mi pa vsec trenutno strasenje s tem super smrtnim virusom in zapiranjem ljudi v karantene.
Niti sem okuzen niti sem koga okuzil, dokazano. Tukaj je problem prevec SDSovcev, ki te hocejo diskreditirati in narediti budalo iz tebe ce kaj kontra reces in ne sledis ostalim ovcam.
Kaj ta Ziga Turk neki epidemiolog da tukaj lepis njegive kolumne?
Ce se ze gremo nekaj, mislim da sva samo jaz in shift v taki sluzbi da imava opravka z covid pacienti.
Ne bojim se okuzbe s tem virusom, bolj se bojim vladnih ukrepov ki zdrave ljudi za 14 dni zapira v domove.
Starostniki vec ne zivijo v DSOjih ampak so ZAPRTI v DSOjih, otroci v solah kot v taboriscih, folk prestrasen..... pa tukaj na forumu ti clovek napise da je imel 2 dni vrocine pa se vedno bluzite svoje da bomo vsi pomrli.
Ves koliko ljudi posljejo domov iz onkoloskwga, ker pac nimajo izvida da so negativni ali pa so imeli mal vrocine 10 dni nazaj? Ti ljudje bodo umrli.
Tudi zobozdravnik te bo gladko zavrnil ko prides k njemu z granulomom, ker si pac imel 7 dni nazaj 37.5 vrocine. Killakhan je tako?
Tole dolgorocno nebo slo, zdravstveni sistem bo razpadel. Nekateri bi radi pomagali ljudem pa jim ne smemo, ker imajo mogoce korono. WTF?! Slaba volja je v zdravstvu ogromna, na tak nacin je nemogoce delat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Sem že višje gor prilepil kolumno Žige Turka na to temo. Ker smo Slovenci egoistične pyzde tipa darjan in AndY1 pa z zdravstvenimi delavci tipa doctorz, gr69 je zmedla razdalja 1,5 m vs 2 m, nihče pa zase ne prevzame odgovornosti. darjan sprašuje igi -ja, zakaj se je šel testirat. Mislim, WTF?

Pyzda folk, a je res tako težko prevzet malo odgovornosti zase in se tudi do drugih odgovorno obnašat? Ravno v tem je razlika med nami in Švedi. Švedi bi imeli situacijo še 10x slabšo, pa so že tako v podnu, če ne bi bili tako osebno odgovorni. Tega pri nas ni. Ker človeka zmoti razlika pol metra v razdalji. A hodite z laserji okrog in merite do milimetra ali zakaj je to tako važno?
Dej ti se malo umiri. Žiga Turk je pa zdej kr zdravnik....
Če bi pa tvoj otrok zbolel in bi ga zavrnili zaradi suma na covid, bi pa prvi skakal in se repenčil.
Posluš mal še koga drugega kot Beovičko in Turka.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.447
3.545
113
Lahko ti povem da ce bi bilo v sloveniji vec delavcev kot sem jaz bi bilo zdravstvo bolj varno. Sam vedno uporabljam OVO kjer je potrebno, sem negativen, niso mi pa vsec trenutno strasenje s tem super smrtnim virusom in zapiranjem ljudi v karantene.
Niti sem okuzen niti sem koga okuzil, dokazano. Tukaj je problem prevec SDSovcev, ki te hocejo diskreditirati in narediti budalo iz tebe ce kaj kontra reces in ne sledis ostalim ovcam.
Kaj ta Ziga Turk neki epidemiolog da tukaj lepis njegive kolumne?
Ce se ze gremo nekaj, mislim da sva samo jaz in shift v taki sluzbi da imava opravka z covid pacienti.
Ne bojim se okuzbe s tem virusom, bolj se bojim vladnih ukrepov ki zdrave ljudi za 14 dni zapira v domove.
Starostniki vec ne zivijo v DSOjih ampak so ZAPRTI v DSOjih, otroci v solah kot v taboriscih, folk prestrasen..... pa tukaj na forumu ti clovek napise da je imel 2 dni vrocine pa se vedno bluzite svoje da bomo vsi pomrli.
Ves koliko ljudi posljejo domov iz onkoloskwga, ker pac nimajo izvida da so negativni ali pa so imeli mal vrocine 10 dni nazaj? Ti ljudje bodo umrli.
Tudi zobozdravnik te bo gladko zavrnil ko prides k njemu z granulomom, ker si pac imel 7 dni nazaj 37.5 vrocine. Killakhan je tako?
Tole dolgorocno nebo slo, zdravstveni sistem bo razpadel. Nekateri bi radi pomagali ljudem pa jim ne smemo, ker imajo mogoce korono. WTF?! Slaba volja je v zdravstvu ogromna, na tak nacin je nemogoce delat.
In zakaj se dohtarji skup me spravite in presekate to agonijo? A ste vi dohtarji ali je vlada dohtar. Samo malo nergate, to je pa tudi vse. Nad folk ki ob petkih vpije, da tako ne gre več naprej, se pa zgražate.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Dodal bi še to.

Hermann Göring, je na zaslišanjih lepo povedal, kako ljudi pripraviti do sprejemanja voje, v našem primeru virusa.

Povejte ljudem da so napadeni, povejte jim da so ogroženi. Vse nasprotnike označite za izdajalce in da z svojimi dejanji ogrožajo državo in obstoj.

V našem primeru virusa, se "nas" izdajalce obtožuje, da nismo generacijsko solidarni, da je vsako izgubljeno življenje zaradi virusa, izgubljeno zaman. Da z svojim razmišljanjem in dejanji ogrožamo, malodane celotne civilizacije in da bo zaradi nas potrebno sprejeti še hujše ukrepe. Tolikšna propaganda je prestrašila 50%+ ljudi, do te mere, da si dandanes nihče skorajda ne upa brez maske nikamor.
Kje ste bili zagovorniki ukrepov lani, predlani in tako za celih 100 let nazaj?
Zakaj lani, nihče ni bil solidaren do rizičnih skupin?

Skeptikov nas je ogromno, ukrepov se nas drži (v okviru možnega), velika velika večina ljudi. "Obolelost" pa narašča in narašča.

krko

Guru
5. sep 2010
2.673
1.387
113
Nebojim se okuzbe s tem virusom, bolj se bojim vladnih ukrepov ki zdrave ljudi za 14 dni zapira v domove.
Bližnji sorodnik je bil pozitiven (1 dan je imel vročino 37,5, brez ostalih simptomov) - komplet družina (oče, mati in otroka stara 8 ter 3 leta) 10 dnevna karantena.
V 60kv stanovanju 10 dni, brez izhoda na svež zrak,.....noro, hujše kot v zaporu....
Še sreča, da smo ostali sorodniki dokaj blizu in smo jim vsak dan nosili pred vrata svež kruh in ostalo hrano ter potrebščine, ki so jih potrebovali.

Z eno besedo - BOLANO.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.625
15.674
113
Skeptikov nas je ogromno, ukrepov se nas drži (v okviru možnega), velika velika večina ljudi. "Obolelost" pa narašča in narašča.

Ne vem no... po mojih opažanjih (ki so lahko napačna glede na realnost ker recimo lahko gledam/vidim premajhen vzorec) temu, da se velika večina ljudi drži ukrepov, enostavno ni tako. Ljudje nosijo maske tam kjer je res res res obvezno (torej trgovine, bencinski servisi itd.) potem je pa po mojih opažanjih že to to kar se ukrepov tiče.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Dej ti se malo umiri. Žiga Turk je pa zdej kr zdravnik....
Če bi pa tvoj otrok zbolel in bi ga zavrnili zaradi suma na covid, bi pa prvi skakal in se repenčil.
Posluš mal še koga drugega kot Beovičko in Turka.

A zdaj rabiš bit zdravnik, da uporabljaš zdravo pamet? Opazujem ljudi, stopijo iz poslopja skozi vrata, maska dol tisti trenutek, brez razdalje. In to družbe, ki se med sabo ne poznajo. Okužba z lahkoto. Visenje po lokalih brez prave razdalje in maske: spet okužba z lahkoto. Folk misli, da druženje zunaj nima za okužbo nobenega potenciala. No, pa ima. Tako klinčevo težko je rahlo omejiti fizične stike, dokler ne prebrodimo krize, a ne? Italijani vemo, kakšno situacijo so imeli. Pravil se držijo skrajno resno. Ko se je nemški bebec na avtobusu v Benetkah norca delal in masko dol vlekel, so ga iz busa zabrisali. Slovenci smo pa jebivetri, jaći od sudbine, niko nam ne može ništa.

BTW, poslušam in berem tudi Ihana in Ines Mandić Mulec, pa še koga. Si ti prebral Ihana? Pa hvala za poglobljeno psihoanalizo.

• Haha
Reactions: jonny77

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Dodal bi še to.

Hermann Göring, je na zaslišanjih lepo povedal, kako ljudi pripraviti do sprejemanja voje, v našem primeru virusa.

Povejte ljudem da so napadeni, povejte jim da so ogroženi. Vse nasprotnike označite za izdajalce in da z svojimi dejanji ogrožajo državo in obstoj.

V našem primeru virusa, se "nas" izdajalce obtožuje, da nismo generacijsko solidarni, da je vsako izgubljeno življenje zaradi virusa, izgubljeno zaman. Da z svojim razmišljanjem in dejanji ogrožamo, malodane celotne civilizacije in da bo zaradi nas potrebno sprejeti še hujše ukrepe. Tolikšna propaganda je prestrašila 50%+ ljudi, do te mere, da si dandanes nihče skorajda ne upa brez maske nikamor.
Kje ste bili zagovorniki ukrepov lani, predlani in tako za celih 100 let nazaj?
Zakaj lani, nihče ni bil solidaren do rizičnih skupin?

Ne vem, v katerem balončku ti živiš, ampak ukrepov se ne drži večina ljudi. Nošnja mask, kot da so opravilno nesposobni, snemanje mask ob koraku skozi vrata, lahko tudi v množici ljudi, higiena rok zelo tako/tako. Ko hodim v štacuno z vozičkom, s sabo nosim svoje robčke in razkužilo. Vsakič je robček ob brisanju vozička rjav. Kje je tu higiena rok? Folk šlata artikle, tudi če jih ne vzame. Druženje ljudi brez maske v kolektivih v zaprtih prostorih ... Če bi se res držali pravil, verjetno ne bi bili na pragu epidemije, se ti ne zdi?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.001
5.627
113
:) 8888 mislim da ga nisi razumel....model je opisal splošno histerijo on klimo v zdravstvu......ne pa kolk mask in latex rokavic mu zgine....

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ne vem, v katerem balončku ti živiš, ampak ukrepov se ne drži večina ljudi. Nošnja mask, kot da so opravilno nesposobni, snemanje mask ob koraku skozi vrata, lahko tudi v množici ljudi, higiena rok zelo tako/tako. Ko hodim v štacuno z vozičkom, s sabo nosim svoje robčke in razkužilo. Vsakič je robček ob brisanju vozička rjav. Kje je tu higiena rok? Folk šlata artikle, tudi če jih ne vzame. Druženje ljudi brez maske v kolektivih v zaprtih prostorih ... Če bi se res držali pravil, verjetno ne bi bili na pragu epidemije, se ti ne zdi?

Zdravnikom ni jasno kako ohraniti neokuženega pacienta pa so 20 let +v šolo hodili. Kaj pričakujete od povprečmega Janeza in Micke?

Na ukrep kot je nošenje maske, imava pa kot izgleda podoben pogled. V trenutni obliki večinoma povzroča več škode kot koristi.

Epidemija je pa beseda v slovarju. Ker če je to letos epidemija, menim da sem jih najmanj 30 že dal skozi......

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.040
3.555
113
41
Lj

Po besedah Trumpa: wrong! Enaki ukrepi so bili poleti, okužb ni bilo, sedaj pa kar naenkrat rekodne. A boš rekel da so septembra vozički postali bolj okuženi? Da so septemba maske slabše ratale? Al so še vedno krivi tisti žurerji iz Zrč, ker če nebi žurali bi imeli zdaj tu naslednjo Švico ane.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in jendomen

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.923
10.651
113
kod Džej-Zija
Po besedah Trumpa: wrong! Enaki ukrepi so bili poleti, okužb ni bilo, sedaj pa kar naenkrat rekodne. A boš rekel da so septembra vozički postali bolj okuženi? Da so septemba maske slabše ratale? Al so še vedno krivi tisti žurerji iz Zrč, ker če nebi žurali bi imeli zdaj tu naslednjo Švico ane.
Razlika je v resnosti pri spoštovanju ukrepov. Italijani so še vedno skrajno resni, Slovenci jih pač ne jemljemo resno. Tisto smrkljo iz FB bi v Italiji sami potniki ven vrgli, pri nas se policaje zajebava zaradi postopka.

• Haha
Reactions: jonny77

Kamele0N

23. jul 2008
42.001
5.627
113
Zdravnikom ni jasno kako ohraniti neokuženega pacienta pa so 20 let +v šolo hodili. Kaj pričakujete od povprečmega Janeza in Micke?

Isto vprašanje koz za LeQuack zgoraj......kako boš v delovnem procesu ohranil 105% sterilne pogoje za mase???

Kot da bi hotel met v podmornici zrak iz Triglava....

Pač daš najboljše od sebe in to je to!

Kamele0N

23. jul 2008
42.001
5.627
113
Manj UV sevanja.......bolj vlažen im hladen zrak.....saj to ni top secret