Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V službi so dobro poskrbeli za varnost in jasna navodila. Pol ekipe je en teden od doma, pol drugi teden. Imamo pravilo kot v gostilnah. Za mizo brez maske, 2m razdalje med sodelavci, če si prej skupaj sedel, se presedeš. Na sestankih obvezne maske, na skretu tudi in obvezna razdalja pri ostalih "druženjih".
Delas v zivalskem vrtu? Tam je vsaka zival v svoji kletki zaprta.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
No jaz pa lahko trdim ravno nasprotno. Ljudje se ukrepov ne držijo sploh v ljubljani pa sem vsak dan vsaj 2 uri zunaj. Ni vse samo da pri nekom vidiš da ima masko na obrazu ali roki, važno je kako jo nosi pa kako ptem udi roke razkužuje. Glede nato kaj vidim upam dati roko v ogenj da jih 75%+ pade že na tem testu.
V prvi vrsti je maska namenjena, da se zmanjša kapljični prenos od tebe ven, tko da skor najvažneje je, da jo maš čez usta, in (manj pomembno) nos. Večji problem dela ljudem, še posebno upokojencem, fizična razdalja. Zadnjič stojim v vrsti za bankomat, sevede ene 2 m stran, pa se zraven postavi teta in me čist od bliz vpraša, če stojim za bankomat....ja gospa, seveda ne stojim tukaj, ker mi je dolgčas, vi se pa le odmaknite od mene malo, če se ne boste sama zaščitla, vas tud ostali ne moremo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
Čist iz firbca... Torej ne opazis neke blazne razlike v načinu zivljenja napram prej? A te prav razumem? Če umres, bo kaki alteras ta prvi, ki bo porajtal, da te ni več? Mi smo torej tvoje mačke :oops1:

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.624
113
Čist iz firbca... Torej ne opazis neke blazne razlike v načinu zivljenja napram prej? A te prav razumem? Če umres, bo kaki alteras ta prvi, ki bo porajtal, da te ni več? Mi smo torej tvoje mačke :oops1:
Če tip "živi" na relaciji dom - služba - Hr kamp 1x letno, ostalo mu je pa vse odveč, potem dejansko ne opazi razlike, razen, da so ga v službi še bolje izolirali, kar mu čisto paše.

19. jul 2007
2.834
1.553
113

Bom jaz odgovoril. Na en način opazim razliko, na drug način pa pravzaprav ne.
Kaj mislim se tem, da opazim razliko. Je razlika, ker se moram prilagajat, kakšne stvari odpadejo, ker bi jih načeloma počel, pa jih sedaj ne.

Kaj mislim se tem, da na drug način ne opazim razlike. Prazaprav se že celo življenje prilagajam, tako da to ni nič novega. Ne grem na dopust v najvišji sozoni v največjo gnečo, najdražje ponudbe, ampak grem na morje 3 tedne prej ali kasnje, v tem času pa grem na dopust kam bolj severneje/hladneje.
Tudi kar nekaj obiskov sem v življenju premaknil, ker je je kdo od nas zbolel ali pa kdo od njih, pa smo preživeli (kakšna stvar je bila odpovedana, ker je kdo umrl, pa sem bil tudi na poroki, kjer je bil poleg ženina prazen stol, namenoma). In tudi sedaj nisem v kletki, otroci pravijo da niso nič prikrajšani, in poleti smo bili tud na dopustu.
Malo me spominja na študentske čase, ko smo bili brez denarja, smo malo imporovizirali, pa smo vseeno preživeli in se fino imeli. In tudi sedaj improviziramo in žviljenje kar lepo teče naprej. Tako da se resno vprašam ali ljudje niso bili nikoli bolj na kratko s denarjem? Kar nekaj ljudi mi deluje kot razvajeni otročaji, za katere je konec sveta ker ni čisto vse 100 % po njihovo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.715
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Nobene razlike ni. Nosijo se maske, druženja enako ampak po pameti. Zanimivo kako napadate ynosa. Pač človek živi svoje življenje, so pa tukaj gor paniki in bodo tisti najglasnejši prvi cmerali. Sem že 100X rekel. Vsak naj podpiše, če ne bo nosil mask in se umival, bo čakal na prazno posteljo. Na prvem mestu morajo biti tisti kateri upoštevajo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če tip "živi" na relaciji dom - služba - Hr kamp 1x letno, ostalo mu je pa vse odveč, potem dejansko ne opazi razlike, razen, da so ga v službi še bolje izolirali, kar mu čisto paše.
Mogoče je pa večina populacije v resnici horda pussyjev, ki jih pobere, če ne morejo 5x na teden v šoping, za vikend na sončka in na kavico in na pirček.
Ki pravzaprav v resnici nimajo kaj početi v življenju in rabijo 100 in 1 animacijo, da se jim ne sfuzla ob pogledu v špegu.
Edit: sem najprej repliciral in šele nato prebral odgovore nad sabo :aplauz:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.624
113
Mogoče je pa večina populacije v resnici horda pussyjev, ki jih pobere, če ne morejo 5x na teden v šoping, za vikend na sončka in na kavico in na pirček.
Ki pravzaprav v resnici nimajo kaj početi v življenju in rabijo 100 in 1 animacijo, da se jim ne sfuzla ob pogledu v špegu.
Edit: sem najprej repliciral in šele nato prebral odgovore nad sabo :aplauz:
Nobenemu se ne fuzla, mi je pa zanimivo, kako take nepremičnine celo ploskajo, ko jim vlada še malo bolj stisne kletko " v njihovo dobro".

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.137
354
83
Maske in .... n-tič

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
V prvi vrsti je maska namenjena, da se zmanjša kapljični prenos od tebe ven, tko da skor najvažneje je, da jo maš čez usta, in (manj pomembno) nos. Večji problem dela ljudem, še posebno upokojencem, fizična razdalja. Zadnjič stojim v vrsti za bankomat, sevede ene 2 m stran, pa se zraven postavi teta in me čist od bliz vpraša, če stojim za bankomat....ja gospa, seveda ne stojim tukaj, ker mi je dolgčas, vi se pa le odmaknite od mene malo, če se ne boste sama zaščitla, vas tud ostali ne moremo.

Men taki niso problem amoak tisti ki dnevno pretipajo vse kruh in solato pa zelenjavo vmes pa še 5 kra masko popravit (s pijemon z notranje strani seveda) pa 2 krat nos popraskat, vsak dan isto pa kot da se 6 mesecev ni nič govorilo kaj je treba.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Nekaj mi ni jasno. Do 10 ljudi kje? Privat? Na javnih prireditvah do 500 kje v halah, dvoranah?
Pa ravno dones bil na kofet v bifeji in kelnarce pizdijo, da bojo bojda zvečer omejil čas obratovanja. Sej zvečer ni skor nobenega. Dopoldne pa na stotine na kofetah! JAO, komu uspe sledit tem navodilam?!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
Kovid paničarji, primerjajte povprečno sezono gripe z kovidom.

Koliko postelj v bolnišnicah in na intenzivni negi so uspeli zagotoviti takrat, koliko jih uspejo sedaj za kovid.

Kovid predstavlja cca 20% obremenitve povprečne gripa sezone. Pri vseh ukrepih (maske, razkuževanje, distanca), gripe letos ne bo, ker nima potencijala okužit toliko ljudi kot kovid (povzeto po naših strokovnjakih, ki so razložili zakaj je kovid nevarnejši od gripe).

Če pa kovid ukrepi, ne bodo preprečili gripe in ostalih respiratornih bolezni, je pa brez veze, da se jih držimo, ker če se tako širijo razmeroma nenalezljivi virusi, kaj bo šele z nalezljivimi....

Bom povzel lansko statistiko:

"V slovenskih bolnišnicah je zaradi gripe ali v povezavi z njo umrlo že več kot 160 ljudi."

Maribor
Pri 27 bolnikih, ki so umrli, so dokazali tudi okužbo z virusom gripe. Kot so pojasnili, je gripa je sicer lahko neposredni vzrok smrti, pogosteje pa je posredni razlog...

Murska Sobota
sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, je samo v prvih treh mesecih letos umrlih, pri katerih je bila gripa glavna ali dodatna diagnoza, kar 30

Jesenice
...so letos pod diagnozo gripa vodili 50 bolnikov, od tega jih je pet umrlo....

Celje
Vzročno povezavo med smrtjo in gripo oz. obolenji, ki so se razvili iz gripe, so ugotovili pri 10 bolnikih. Med umrlimi je bila tudi oseba srednjih let brez pomembnih spremljajočih bolezni

Slovenj Gradec
V povezavi z gripo kot pridruženo boleznijo je umrlo šest ljudi.....

Nova Gorica
Smrtnih izidov zdravljenja letos v šempetrski bolnišnici ni bilo, so pa bili med starejšimi pacienti pretežno kronični bolniki s pridruženim obolenji in posledičnimi komplikacijami gripe, največkrat s pljučnicami.

A te to kaj spominja na Covid?, ne umirajo samo zaradi gripe (covida) ampak tudi z gripo (covidom).

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Odvisno kaj ti je pomembno v lajfu. Če so ti bili koncerti in potovanja prej vse, potem si zdaj pač najebal. Jaz ne čutim neke hude razlike, v shopping ne maram hoditi, večino stvari preko neta naročam, prosti čas preživim v naravi, hribih, kolesu, s psom, z otrokom itd...

Smrtnost se bo močno povečala, če bodo premajhne kapacitete na intenzivni negi - primer Bergamo. Zato ni dobro, da smo vsi hkrati bolani. Ampak, da se zadeva kontrolirano širi.
Pametno razmišljaš. Po pravici a drugi vikende preživite v šoping centrih gostilnah ? Pa 5x tedensko v trgovino ?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Bom povzel lansko statistiko:

"V slovenskih bolnišnicah je zaradi gripe ali v povezavi z njo umrlo že več kot 160 ljudi."

Maribor
Pri 27 bolnikih, ki so umrli, so dokazali tudi okužbo z virusom gripe. Kot so pojasnili, je gripa je sicer lahko neposredni vzrok smrti, pogosteje pa je posredni razlog...

Murska Sobota
sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, je samo v prvih treh mesecih letos umrlih, pri katerih je bila gripa glavna ali dodatna diagnoza, kar 30

Jesenice
...so letos pod diagnozo gripa vodili 50 bolnikov, od tega jih je pet umrlo....

Celje
Vzročno povezavo med smrtjo in gripo oz. obolenji, ki so se razvili iz gripe, so ugotovili pri 10 bolnikih. Med umrlimi je bila tudi oseba srednjih let brez pomembnih spremljajočih bolezni

Slovenj Gradec
V povezavi z gripo kot pridruženo boleznijo je umrlo šest ljudi.....

Nova Gorica
Smrtnih izidov zdravljenja letos v šempetrski bolnišnici ni bilo, so pa bili med starejšimi pacienti pretežno kronični bolniki s pridruženim obolenji in posledičnimi komplikacijami gripe, največkrat s pljučnicami.

A te to kaj spominja na Covid?, ne umirajo samo zaradi gripe (covida) ampak tudi z gripo (covidom).
Ko so enkrat vsi bolni nima kdo skrbet za te najbolj bolne. Al kako si to predstavljate? Če v štacuni ni delavcev ker so okuženi boš kje kupil wc papir in kvas?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.304
-2.575
113
Ko so enkrat vsi bolni nima kdo skrbet za te najbolj bolne. Al kako si to predstavljate? Če v štacuni ni delavcev ker so okuženi boš kje kupil wc papir in kvas?
To še zdaleč ni res. Skrbijo lahko nesimptomatski. Bodo pa začeli v službo hodit, namesto da si kor sedaj zdravi doma praskajo jajca za polno plačo.

• Všeč mi je
Reactions: doctorz