Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Trenutno je javnih prireditev v SLO prijavljenih 1556. In vse so v stožicah? Pred vhodom bodo vsi na distanci?
500 je max številka. Tudi če imaš za 60 ljudi in se jih okuži 50% je kr zaskrbljujoče
Lej, ogromno folka se ne drži nobenih pravil. In na vsaki javni prireditvi bo nekaj procentov takšnih. Eni so nevedoči, da so okuženi, so pa tudi takšni, ko nočejo priznati, da bi lahko bili, ali pa so.....
Sej tako naj bi stroka razlagala, da simptomi so lahko blagi ali hujši ali pa sploh nezaznani.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Neupoštevanjem ukrepov?
A kdo resno pričakuje, da folk konstantno bere in gleda ves sproduciran šit, ki ga pristojni izpljunejo 6x na dan?
S tem da se niti za 5 min ne zaprejo v sobo, da bi se zmenili kaj bodo dajali v javnost.
Mogoče se pa zaprejo za 10min v sobo, pa se ne morejo zmenit kaj bodo dajal v javnost. Pol pa vsak po svoje.
Al je pa cilj tega, da je folk zmeden, skregan, vsak svojega mnenja, vsak drugemu verjame....itd itd. pol pa še mi alter populacija pametujemo. "mission completed" ;):D

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
"Ma ne ga srat no." (bom tvoje besede upoabil.

Katastrofalno komuniciranje nima nobene veze z neupoštevanjem ukrepov. Maske so predpisane, razkuževanje tudi, varnostna razdalja tudi. A če Kacin reče da je 100 okuženih pa Krek da to ne drži, to zate pomeni da sedaj pa ne rabiš držati pravil.?
Slovencelji samo iščete vse možne izgovore da vam nečesa ni treba potem pa krivite druge. A zato če en reče otroci ne rabijo mask v šoli drugi pa da jih, kaj ima zdaj to veze da ti v trgovini nosiš masko na bradi 2 tedna pozneje pa pizdiš zakaj vse zapirajo ko imamo 300+ okuženih na dan.
Ti si milo rečeno bedak. Seveda je krivo katastrofalno komuniciranje, kaj pa je? Sej še Krek ne ve, al je maska potrebna al ni in kaj je javni prostor in kaj ni. Seveda obstajajo ljudje, ki ob vsakem komuniciranju ne hebejo, sam če ti en producira šit na šit preko prižnice, je takih potem dosti več. Al pa Kaco v srajčki zakurjen vpit da zdej je pa konc z morjem....halo, PR jim ne gre, pa da ga hebeš.

In po mojem pisanju sodeč, bi lahko vedel, da se sam ukrepov in pravil držim in kot opažam okoli sebe, se jih drži kar lepa večina in zato se mi zdi vpitje Kacina, da se ukrepov ne držimo mal ponižujoča. Da ne govorim o tem, da si mi odgovarjal s ti. Si me videl kdaj z masko na bradi?

• Všeč mi je
Reactions: zakon in bertoncl

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.547
113
Smrtnost se bo močno povečala, če bodo premajhne kapacitete na intenzivni negi - primer Bergamo.
Bergamo je bil velik fail, so sami Italijani priznali. Vsesplošno priklaplanje na ventilatorje je pač pustilo negativen rezultat. Poleg tega so pa zobarji, pa ortopedi, pa... kateri nimajo kaj dosti veze z zdravljenjem takih bolnikov sodelovali pri "zdravljenju". Rezultat je pač tak kot je.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.666
9.462
113
Smrtnost se bo močno povečala, če bodo premajhne kapacitete na intenzivni negi - primer Bergamo. Zato ni dobro, da smo vsi hkrati bolani. Ampak, da se zadeva kontrolirano širi.
No že vrabci čivkajo, v čemu je bil problem v Bergamu. Bergamo je en velik DSO, poleg tega je bil pa tam bum. Tko da nehajte že s tem Bergamom srat, še Petrovec je nehal. In ja ideja je, da se stvar kontrolirano širi, oziroma je bila že marca taka ideja, sam obnašali so se, kot da hočejo sterilizirat stvar.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in lanos

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
KSZ

Kje najdem črno na belem (lahko tudi belo na črnem - pač dark mode) zapisano kaj je minimalna varnostna razdalja po NIJZ.

Mogoče sem samo tumpek in sam ne najdem ali mi ni jasna razlika med 1,5 in 2 m, ki jih tukaj omenjate ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.630
113
Bodi pa pač na 2m....in maš buffer zone! Rabiš navodila tudi za sendvič odpret in pojest?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
KSZ

Kje najdem črno na belem (lahko tudi belo na črnem - pač dark mode) zapisano kaj je minimalna varnostna razdalja po NIJZ.

Mogoče sem samo tumpek in sam ne najdem ali mi ni jasna razlika med 1,5 in 2 m, ki jih tukaj omenjate ...

• Všeč mi je
Reactions: gr69

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
"Ko se družimo z osebami izven skupnega gospodinjstva, pazimo, da vzdržujemo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 m oz. 2 m. "

Kaj moraš jemati, da zapišeš kaj takega?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.786
6.461
113
nič tako močnega, kot rabiš, da začneš takole komplicirati. pri toliko materiala, kot ga imamo zdaj na voljo za glodat na temo korone, najdete še čas in voljo se ob takle spotikati.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
V Madridu se borijo proti nazi government:

"MADRID has overturned a Spanish government order to impose fresh lockdown measures on the region, even as a researcher warns battling COVID-19 will be a 'marathon'.
Yesterday, Madrid's highest regional court called the government's latest measures a breach of "rights and fundamental freedoms" of the region's 4.5 million people. Last week, the government had put limits on people travelling outside of their home districts except for essential journeys."

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Odvisno kaj ti je pomembno v lajfu. Če so ti bili koncerti in potovanja prej vse, potem si zdaj pač najebal. Jaz ne čutim neke hude razlike, v shopping ne maram hoditi, večino stvari preko neta naročam, prosti čas preživim v naravi, hribih, kolesu, s psom, z otrokom itd...

Smrtnost se bo močno povečala, če bodo premajhne kapacitete na intenzivni negi - primer Bergamo. Zato ni dobro, da smo vsi hkrati bolani. Ampak, da se zadeva kontrolirano širi.
A v sluzbi tudi kavo pijes na samem v svojem koticku?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
In ja ideja je, da se stvar kontrolirano širi, oziroma je bila že marca taka ideja, sam obnašali so se, kot da hočejo sterilizirat stvar.
oo ti qurac. ;) Dvakrat sem direkt postavu vprašanje, pa mi nisi odgovoru. (ni nobeden) Zdej pa poveš.
To, kar si napisal, sem čakal. In strinjam se.
Torej padejo v vodo vse teorije o tem, kaj je javna prireditev, kaj ni, kolk jih kiha med družinskimi člani in kolk se derejo med sabo (kot je napisal nekdo)
Torej rabimo tolko in tolko tisoč okuženih v vsakem času. družine do 10 ljudi producira premalo okuženih. Dejmo raje prireditve delat do 500 in bo učinek boljši.
Ovce se pa kregajo, kako rešiti zadevo, ki je sploh cilj ni rešiti. Pa ne samo v SLo. V svetu.
Očitno se vodi samo statistika kje jih je premalo okuženih. Kje jih je preveč, je za ovce

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
A v sluzbi tudi kavo pijes na samem v svojem koticku?

V službi so dobro poskrbeli za varnost in jasna navodila. Pol ekipe je en teden od doma, pol drugi teden. Imamo pravilo kot v gostilnah. Za mizo brez maske, 2m razdalje med sodelavci, če si prej skupaj sedel, se presedeš. Na sestankih obvezne maske, na skretu tudi in obvezna razdalja pri ostalih "druženjih".

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
V službi so dobro poskrbeli za varnost in jasna navodila. Pol ekipe je en teden od doma, pol drugi teden. Imamo pravilo kot v gostilnah. Za mizo brez maske, 2m razdalje med sodelavci, če si prej skupaj sedel, se presedeš. Na sestankih obvezne maske, na skretu tudi in obvezna razdalja pri ostalih "druženjih".
A se po skterih družite?:D;)

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.624
113
Važno, da ste "varni". Živi itak noben več ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in doctorz

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Kovid paničarji, primerjajte povprečno sezono gripe z kovidom.

Koliko postelj v bolnišnicah in na intenzivni negi so uspeli zagotoviti takrat, koliko jih uspejo sedaj za kovid.

Kovid predstavlja cca 20% obremenitve povprečne gripa sezone. Pri vseh ukrepih (maske, razkuževanje, distanca), gripe letos ne bo, ker nima potencijala okužit toliko ljudi kot kovid (povzeto po naših strokovnjakih, ki so razložili zakaj je kovid nevarnejši od gripe).

Če pa kovid ukrepi, ne bodo preprečili gripe in ostalih respiratornih bolezni, je pa brez veze, da se jih držimo, ker če se tako širijo razmeroma nenalezljivi virusi, kaj bo šele z nalezljivimi....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.041
3.556
113
41
Lj
Kovid paničarji, primerjajte povprečno sezono gripe z kovidom.

Koliko postelj v bolnišnicah in na intenzivni negi so uspeli zagotoviti takrat, koliko jih uspejo sedaj za kovid.

Kovid predstavlja cca 20% obremenitve povprečne gripa sezone. Pri vseh ukrepih (maske, razkuževanje, distanca), gripe letos ne bo, ker nima potencijala okužit toliko ljudi kot kovid (povzeto po naših strokovnjakih, ki so razložili zakaj je kovid nevarnejši od gripe).

Če pa kovid ukrepi, ne bodo preprečili gripe in ostalih respiratornih bolezni, je pa brez veze, da se jih držimo, ker če se tako širijo razmeroma nenalezljivi virusi, kaj bo šele z nalezljivimi....

Oni samo hočejo da se ljudje ne bi več družili med sabo, ne gre se jim za virus.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Trigger

Floki

Guru
6. sep 2007
10.095
3.173
113
In po mojem pisanju sodeč, bi lahko vedel, da se sam ukrepov in pravil držim in kot opažam okoli sebe, se jih drži kar lepa večina in zato se mi zdi vpitje Kacina, da se ukrepov ne držimo mal ponižujoča. Da ne govorim o tem, da si mi odgovarjal s ti. Si me videl kdaj z masko na bradi?
No jaz pa lahko trdim ravno nasprotno. Ljudje se ukrepov ne držijo sploh v ljubljani pa sem vsak dan vsaj 2 uri zunaj. Ni vse samo da pri nekom vidiš da ima masko na obrazu ali roki, važno je kako jo nosi pa kako ptem udi roke razkužuje. Glede nato kaj vidim upam dati roko v ogenj da jih 75%+ pade že na tem testu.

• Haha
Reactions: jonny77

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ukrepi (ne samo pri nas, ampak po celem svetu) jemljejo gušt do življenja. Dejansko ratujemo zombiji, ki živijo med domom in službo, vse ostalo je tvegano ali prepovedano. In ni videti konca, kar je za neko napredno civilizacijo precej nedopustno. S tem bi se sprijaznil v primeru svetovne vojne, res morilskega virusa, skratka v primeru hude morije, ki ji ni mogoče ubežati. Nikakor pa se s tem ne morem sprijaznit v primeru virusa, ki večini svetovnega prebivalstva povzroči prehlad ali niti ne vedo, da ga imajo.
ok, razumljivo.
ampak to je tvoj problem s katerim se boš moral spopast sam. tudi sam sem naveličan ampak to je pa moj problem kako ga bom rešil oz ga rešujem.

za vsak problem pa vedno obstajajo le 3 rešitve:
ali nekaj spremeniš
ali oddideš stran
ali pa ostaneš in trpiš

seveda je potrebno te 3 pristope malo prilagoditi glede na problem a osnova ostaja ista.

kje se bo vsak posameznik našel v teh časih pa ve vsak zase.