Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
skomunicirano spet zanič, dejstvo.
panika pa ustvarjena tudi za brez veze, pač ni nič za pisat pa jamrat bomo pa neki najdl.
povedal so da so lahko odprti, ko bodo pripravljeni naj se pa odprejo. saj nimajo komande da MORAJO danes biti odprti. so pa LAHKO.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Sej knjižnice že dolgo delajo normalno vsaj naša, pač imaš "dostavo" in "pickup" knjig (naročaš pa online ali telefonsko, kar lahko že 20 let). Kako bi drugače delali pa sploh ne vem, če spustiš folk da brska po knjigah in časopisih že ni ok, torej mora knjižničar pobirat zate = isto kot deluje večina knjižnic že nekaj časa sedaj. Kacin samo pojma nima, kako zgleda danes knjižnica in kaj se tam dela oz. kakšni so načini "izposoje "gradiva potem pa pametuje. Grem stavit da ni bil v knjižnici že od časa bralne značke (svoje) dalje.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.341
10.623
113
Od počivalška župa se je že ohladila, zddaj iščejo druge župe, zdaj po radiu prišli na svoj račun še nevladne organizacije, češ kakšna krivica se jim godi pa te fore.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.025
1.235
113
42
Ksz

Odpirajo se frizerstvo, kozmetični saloni takšni in drugačni a Tatu in pirsing studii ostajajo zaprti. Pa so stokrat bolj higienični kak vsaj frizeraj

• Žalosti me
Reactions: Matey

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Zdaj razmišljajo, da bi ukinili omejitev gibanja na občino in uvedli omejitev na upravno enoto.

Zdaj si pa predstavljaj to srečo, da živiš npr. v občini Trebnje, kjer je že tako bore malo česarkoli poleg štacun z živili, in ti po novem dovolijo premikanje po celi upravni enoti Trebnje. Možnost sprehoda po občini Mokronog-Trebelno. Neprecenljivo. Ljudem se bo zmešalo od novo pridobljene svobode.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Zdaj razmišljajo, da bi ukinili omejitev gibanja na občino in uvedli omejitev na upravno enoto.

Zdaj si pa predstavljaj to srečo, da živiš npr. v občini Trebnje, kjer je že tako bore malo česarkoli poleg štacun z živili, in ti po novem dovolijo premikanje po celi upravni enoti Trebnje. Možnost sprehoda po občini Mokronog-Trebelno. Neprecenljivo. Ljudem se bo zmešalo od novo pridobljene svobode.
sam da se jamra a? :valjamse:
men bi blo kul, vsaj kriminalc nam več ;)

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-413
113

ja pa tudi casovnica ni jasna. kacin pravi lahko danes, jutri, al pa po praznikih, vlada se razpravlja...

bomo vidl... so rekl slepi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.880
6.961
113

carsko, pa je dokazano, da ta ukrep sploh ni nič pripomogel.
samo, da bi rajo držali izven turističnih krajev in narave.
Namensko mogoče, da ko bodo sprostili turizem, bodo pa občine odprli, da bo janez vesel takoj skočil nekam?

• Žalosti me
Reactions: bpfc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.880
6.961
113
Hm, kdo ima prek tole stran Sledilnik, ker tale zapis mi deluje kot da vlada naprej širi paniko...

1588165827791.png

Kako niso vzpodbudni rezultati, ljutemer je +5, kar verjetno pomeni DSO, pomeni samo 4je od normalne populacije? Kaj še čemo lepšega?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113

Prejeli smo: Najnovejši koronavirus je univerzalen lakmusov papir, ki točno pokaže, kakšni smo in kakšni so drugi, v kakšnem času živimo in kaj se nam obeta.
Zastonj sem iskal podatek, kaj dela približno sedem tisoč zdravnikov, 1500 zobozdravnikov, šest tisoč medicinskih sester in 14 tisoč zdravstvenih tehnikov, ko pa imamo le nekaj sto hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. Nekateri so zares garali, a le nekateri. Zdravstveni sistem so ustavili.

Zastonj sem iskal podatek, koliko državljanov je umrlo zaradi drugih bolezni, kolikim se je zdravstveno stanje bistveno poslabšalo. Vsako uro preštevamo testirane, okužene, mrtve. Videti je, kot da ljudje ne umiramo drugače kot zaradi koronavirusa. Novica dneva je "koronavirus je terjal novo žrtev", drugih 50 ali 60 nihče niti ne omeni. Koliko bolnikov je ozdravelo, ker so dovolj dolgo čakali, koliko jih je zaradi tega umrlo? Koliko bolnikov je prebolelo gripo, prehlade, covid-19, alergije ... brez zdravniške pomoči?

Nikjer ne berem, da so čakalne vrste najpomembnejši problem v državi. Ne berem protestov čakajočih. Ne bolnikov in ne zdravnikov. Nobenemu se ne mudi. Vse je mirno. Je test uspel?

Dilema "nadzor ali zdravje oziroma življenje" nam je podtaknjena. Vsiljena. Ni naravna. Ni nujna. Ni konca in kraja razpravam, do kod smo lahko svobodni, koliko smo lahko varni, koliko demokracije je še dovolj. Občutek, da je to dilema, o kateri se razpravlja, daje občutek, da imamo izbiro, da se sami odločamo. Dejstvo je drugačno. Nismo imeli izbire. Nismo odločali. Zdaj poteka diskusija zgolj o tem, katero tehnologijo uporabiti za nadzor gibanja. "Aplikacije za sledenje stikom so lahko koristne, še zlasti kot del izhodnih strategij članic," je poudaril komisar za notranji trg v EU. Naj bi šlo za nedolžne aplikacije, začasne podatke … To je za začetek. Za test. Da se prepričamo, kako nam vlada želi dobro, da nam nadzor v ničemer ne škodi. Kot da ne bi že vedeli (hvala, E. Snowden), da vse, kar gre na splet, na spletu tudi ostane in je lahko predmet številnih analiz in ukrepov.

Rahljanje ukrepov pri omejitvi gibanja oblast pogojuje s tehničnim nadzorom gibanja. Ali je čakanje na tehnologijo za nadzor razlog za vztrajanje pri prepovedi gibanja? Ali z odpravo omejitev gibanja zavlačujejo, dokler ljudje ne bodo pristali na vse, samo da bi se lahko vrnili v normalno življenje. Čakajo, da bomo rekli: Nadzorujte, čipirajte, cepite, zdravite s čimerkoli - samo rešite nas izolacije.

• Žalosti me
Reactions: navlixx

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj

Al pa živiš v vukojebini, spadaš pod upravno enoto, ki je trenutno še vedno največje žarišče, v drugi občini, upravni enoti ozr. celo pokrajini ima familija "ranč" (oddaljen celih 8,5 km od stalnega bivališča), na katerega pa sam "legalno" ne smeš (nisi solastnik, ker si pač "pritepenc" k bajti) - si pa s to familijo že cel čas corona krize v vsakodnevnem stiku, drugih stikov se izogibaš (fizična distanca) - skratka si priden državljan.
V center upravne enote tj. glavno žarišče itak nimaš namena it, oziroma te tja že nekaj let ni vodi nobena pot (ne uradna, ne privatna).

Ampak ja - ukrep zmanjševanja gre v pravo smer. Naslednji bo, da bo prosto gibanje razen za občine, upravne enote,kjer bom še veliko aktivnih primerov - in bom spet ta kratko potegnil. Kriv pa sam, ker jim ideje pišem sem gor.

Tak ma McGiver kar prav s predlogom moje titule ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.151
3.615
113
Marlbor
Hm, kdo ima prek tole stran Sledilnik, ker tale zapis mi deluje kot da vlada naprej širi paniko...

Poglej priponko 33144

Kako niso vzpodbudni rezultati, ljutemer je +5, kar verjetno pomeni DSO, pomeni samo 4je od normalne populacije? Kaj še čemo lepšega?
Seveda +9, če so jih pa testirali skoraj 1500. Šokantno.
Sedaj pa analiza: na novo so okuženi 3 oskrbovanci DSO Ljutomer, 2 zaposlena v DSO Ljutomer, 1 družinski član iz Razkrižja ki živi v skupnem gospodinjstvu z zaposlenim v DSO Ljutomer, 1 zdravstveni delavec v SG in 1 njegov ožji družinski član, 1 zdravstveni delavec (že pozabil od kod).

Potrebno bo dodatno zategniti omejitev gibanja.