Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Governor Cuomo Announces Phase II Results of Antibody Testing Study Show 14.9% of Population Has COVID-19 Antibodies

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Tole sem se razmisljal. Za enkrat iz te nacionalne raziskave nimamo se nobenih vmesnih rezultatov glede testiranja proti teles, imamo pa rezultate glede aktivno okuzenih, saj so jih javili skozi medije in to sta, za enkrat 2, oba asimptomatska.
Pri priblizno 1300 testiranih, ce to ekstrapoliramo, je to okoli 3000 aktivno okuzenih asimptomatskih obolenj v Sloveniji v tem trenutku.

Ce predvidevamo, da imamo v tem trenutku okoli 300 aktivno okuzenih simptomatskih obolenj po neobjavljenih podatkih NIJZja izpred nekaj dni, ko je prislo v medije (ostali so ze ali ozdraveli ali umrli), pomeni, da imamo cca faktor 10x vec asimptomatskih okuzenih primerjavi s simptomatskimi okuzenimi.

Iz podatkov covid sledilnika vidimo, da ce sestejemo stevilo okuzenih + stevilo umrlih + stevilo ozdravelih, da jih je cca 1500 bilo, do sedaj, simptomatsko obolelih.

Ce temu pristejemo iz prej zaracunanega faktorja x10, dobimo, da smo do sedaj imeli+imamo cca 15000 asimptomatsko obolelih slovencev.

Iz tega sledi, ce sestejemo do sedaj simptomatsko in asimptomatsko obolele slovence, jih pride 15000+1500= 16500.

Zdaj pa vzamimo stevilo mrtvih, to je v tem trenutku 86. Ce 86 delimo z 16500, dobimo 0,52% smrtnost v Sloveniji.

Mogoce kdo vidi napako v mojem racunanju? Ce, da, me prosim popravite, pa da vidimo, ce se bodo stevilke dejanske raziskave ujemale s to spekulacijo.

Problem je da neodkrite primere (simptomatske in nesimptomatske) ne moreš referencirat na trenutno stanje. Sploh pa ker se je vmes ene 3x bistveno spremenila metodologija testiranja ti število vseh okuženih ki smo jih zaznali nič uporabnega ne pomeni. Druga stvar je da se testiranja ne izvajajo večinsko na splošni populaciji ampak na zdravstvenem osebju in pa rizičnih skupinah. Tako da je tu vprašanje ali je recimo zdravstveno osebje referečna populacija ali pa je mogoče bolj izpostavljena ali pa mogoče celo manj virusu.

No, ne glede na to če že moramo vržt neke številke iz trenutnih ki so na voljo bi sam računal takole da bi vzel predpostavko da je nekdo pozitiven 14 dni (realno za asimptomatske se predvideva da so celo manj, odvisno tudi od senzibilnosti testerja). Torej če v random raziskavi 1000 ljudi dobiš 2, to pomeni da jih imamo trenutno v sloveniji pozitivnih 4000. Potem to primerjamo z uradnimi številkami za povprečje zadnjih par dni (recimo 10 na dan) in raztegnemo kužnost za 14 dni (140 skupno okuženih). Iz tega in primerjave z raziskavo dobimo večkratnik 30. To množimo z uradno številko vseh zaznanih pozitivnih in dobimo cca. 40k oseb s protitelesi (preboleleih virus). Raziskava bi torej morala pokazat 2% prisotnost protiteles v vzorčni populaciji.

Smrtnost, ki sledi iz tega je trenutno potem okoli 0.2%.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Za ženske

Za veliko potrebo: kote stisne nema drugova
Bo treba tiste skrete z juga privlečt, kjer moraš opraviti v čepe.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
Governor Cuomo Announces Phase II Results of Antibody Testing Study Show 14.9% of Population Has COVID-19 Antibodies
Saj tudi pri nas ne bo dosti drugače moje mnenje je da bo nekje do tretinjske prekuženosti. Zanimivo je to, da so pri določenih osebkih v De, ki so covid preboleli dokazali da nimajo protiteles, na re-testih pa so negativni

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.288
7.056
113
Saj tudi pri nas ne bo dosti drugače moje mnenje je da bo nekje do tretinjske prekuženosti. Zanimivo je to, da so pri določenih osebkih v De, ki so covid preboleli dokazali da nimajo protiteles, na re-testih pa so negativni

Jaz bi rekel, da bo pri nas manj, ker smo prehitro šli v lockdown.

• Wow
Reactions: bpfc

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

Upam, da jim to pokaže, da ni zadostne javne komunikacije o načrtih. Bojim se, da enako čaka tudi mene. Zaščitno opremo sem sicer že naročil (dobil še ne), smernice (popolnoma nerealne) so pripravljene ampak ne potrjene. Včasih mi res ni jasno, pri vseh teh ministerstvih in sekretarijih in podsekretarijih, da se ne more za vsako področje enega določit, ki vse skupaj vodi in skomunicira.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113

Upam, da jim to pokaže, da ni zadostne javne komunikacije o načrtih. Bojim se, da enako čaka tudi mene. Zaščitno opremo sem sicer že naročil (dobil še ne), smernice (popolnoma nerealne) so pripravljene ampak ne potrjene. Včasih mi res ni jasno, pri vseh teh ministerstvih in sekretarijih in podsekretarijih, da se ne more za vsako področje enega določit, ki vse skupaj vodi in skomunicira.

Sej to je bila klasika že na začetku. Ne sprašuj kako je ministrstvo za šolstvo dalo v petek ob 16:00 okrožnico z navodili da v ponedeljek ni pouka, vrtci pa morajo organizirat varstvo za nujne primere v razkuženih prostorih kjer morajo bit vzgojitelji opremljeni z maskami (nič od tega ni pisalo kje se dobi in kdo to zagotovi, v bistvu to sploh ni obstajalo nikjer).

Trenutno že vsi ravnatelji čakajo ali bodo mogoče v stilu dosedanje komunikacije in sproščanja razmer iz danes na jutri dobili jutri ob 16:00 novo okrožnico da se pouk začne 4. maja (pa da naj se učencem in učiteljem zagotovi XXX stvari pod YYY pogoji in za vse zaščitna oprema).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113

Saj pa vaš predsednik precej komunicira z vami in z javnostjo. :cool:

Dva dni nazaj je spet imel intervju in nič povedal. ;)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

sm govoril s frizerko... cel kaos v navodilih. mislim, da se bojo/boste 3 dni trudili komplicirat, potem pa bo šlo po hitro po starem. verjetno kakšno razkužilo več...

• Všeč mi je
Reactions: navlixx