Kavica in pivo najvišja stopnja svobode. Za koga? Za tistega, ki je doma s svojimi?
Tole sem se razmisljal. Za enkrat iz te nacionalne raziskave nimamo se nobenih vmesnih rezultatov glede testiranja proti teles, imamo pa rezultate glede aktivno okuzenih, saj so jih javili skozi medije in to sta, za enkrat 2, oba asimptomatska.
Pri priblizno 1300 testiranih, ce to ekstrapoliramo, je to okoli 3000 aktivno okuzenih asimptomatskih obolenj v Sloveniji v tem trenutku.
Ce predvidevamo, da imamo v tem trenutku okoli 300 aktivno okuzenih simptomatskih obolenj po neobjavljenih podatkih NIJZja izpred nekaj dni, ko je prislo v medije (ostali so ze ali ozdraveli ali umrli), pomeni, da imamo cca faktor 10x vec asimptomatskih okuzenih primerjavi s simptomatskimi okuzenimi.
Iz podatkov covid sledilnika vidimo, da ce sestejemo stevilo okuzenih + stevilo umrlih + stevilo ozdravelih, da jih je cca 1500 bilo, do sedaj, simptomatsko obolelih.
Ce temu pristejemo iz prej zaracunanega faktorja x10, dobimo, da smo do sedaj imeli+imamo cca 15000 asimptomatsko obolelih slovencev.
Iz tega sledi, ce sestejemo do sedaj simptomatsko in asimptomatsko obolele slovence, jih pride 15000+1500= 16500.
Zdaj pa vzamimo stevilo mrtvih, to je v tem trenutku 86. Ce 86 delimo z 16500, dobimo 0,52% smrtnost v Sloveniji.
Mogoce kdo vidi napako v mojem racunanju? Ce, da, me prosim popravite, pa da vidimo, ce se bodo stevilke dejanske raziskave ujemale s to spekulacijo.
Bo treba tiste skrete z juga privlečt, kjer moraš opraviti v čepe.Za ženske
Amazon.com : Female Urinal Women Portable Urination Device Pee Funnel She Standing Up Reusable Silicone Cup Emergency Toilet Comes with an Extension Pipe an Waterproof Bag : Sports & Outdoors
Amazon.com : Female Urinal Women Portable Urination Device Pee Funnel She Standing Up Reusable Silicone Cup Emergency Toilet Comes with an Extension Pipe an Waterproof Bag : Sports & Outdoorswww.amazon.com
Za veliko potrebo: kote stisne nema drugova
Saj tudi pri nas ne bo dosti drugače moje mnenje je da bo nekje do tretinjske prekuženosti. Zanimivo je to, da so pri določenih osebkih v De, ki so covid preboleli dokazali da nimajo protiteles, na re-testih pa so negativniGovernor Cuomo Announces Phase II Results of Antibody Testing Study Show 14.9% of Population Has COVID-19 Antibodies
Pirovska flaša zraven, kot bide!Bo treba tiste skrete z juga privlečt, kjer moraš opraviti v čepe.
A se bo prek tamale okužla? Umit roke pa je. Glede na polne trgovine in folk k šlata vse živo kontaktnih okužb ni velik.Moški za malo potrebo v pisoar. Pri veliki potrebi in ženskah je druga pesem. Vsaj predvidevam.
Saj tudi pri nas ne bo dosti drugače moje mnenje je da bo nekje do tretinjske prekuženosti. Zanimivo je to, da so pri določenih osebkih v De, ki so covid preboleli dokazali da nimajo protiteles, na re-testih pa so negativni
Z mal sreče si potem tačke umiješ... preden prste oblizneš.Ne vem, nisem infektolog. Vem pa da se kdaj tudi po riti poslatam
Če ne drugac, takrat ko si jo obrišem
Muzeji in knjižnice se bodo večinoma odprli naslednji teden
Po vladni odločitvi lahko od danes vrata znova odprejo knjižnice, galerije in muzeji, ker pa, kot sporoča več muzejskih ustanov, o tem niso bili pravočasno obveščeni niti dobili nobenih smernic, v glavnem za zdaj ostajajo zaprti.www.rtvslo.si
Upam, da jim to pokaže, da ni zadostne javne komunikacije o načrtih. Bojim se, da enako čaka tudi mene. Zaščitno opremo sem sicer že naročil (dobil še ne), smernice (popolnoma nerealne) so pripravljene ampak ne potrjene. Včasih mi res ni jasno, pri vseh teh ministerstvih in sekretarijih in podsekretarijih, da se ne more za vsako področje enega določit, ki vse skupaj vodi in skomunicira.
Morda pa bodo drive-in maše?Me zanima če bodo pred cerkvami tudi take kolone kot pred mcdonaldsi
Saj pa vaš predsednik precej komunicira z vami in z javnostjo.Muzeji in knjižnice se bodo večinoma odprli naslednji teden
Po vladni odločitvi lahko od danes vrata znova odprejo knjižnice, galerije in muzeji, ker pa, kot sporoča več muzejskih ustanov, o tem niso bili pravočasno obveščeni niti dobili nobenih smernic, v glavnem za zdaj ostajajo zaprti.www.rtvslo.si
Upam, da jim to pokaže, da ni zadostne javne komunikacije o načrtih. Bojim se, da enako čaka tudi mene. Zaščitno opremo sem sicer že naročil (dobil še ne), smernice (popolnoma nerealne) so pripravljene ampak ne potrjene. Včasih mi res ni jasno, pri vseh teh ministerstvih in sekretarijih in podsekretarijih, da se ne more za vsako področje enega določit, ki vse skupaj vodi in skomunicira.
Muzeji in knjižnice se bodo večinoma odprli naslednji teden
Saj pa vaš predsednik precej komunicira z vami in z javnostjo.
Dva dni nazaj je spet imel intervju in nič povedal.
Zato pa imate "super" odziv (resnih) dobaviteljev.Ne govori... že mesec in pol jim govorim, kaj bi bilo treba naredit, vse skupaj na 10 vrstic, oni so pripravili navodila na 17!!!! straneh.