Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Kacin o odprtju vrtcev in šol
"Vlada zelo razmišlja o tem, kdaj bi lahko aktivirala vrtce in šole, vendar časovnega okvirja za to še ni," je dejal vladni govorec Jelko Kacin in zanikal, da bi se to lahko zgodilo že 11. maja.

Spet klasično mučkanje in slaba komunikacija. Brez nekih strokovnih utemeljitev samo poda odgovore, ker jih nima?

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in bpfc

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Evo sem se potrudil samo zate - in našel link, v katerem Krek prizna, da se je zmotil. tu
Imen strokovnjakov pa zate ne bom iskal, lahko ponovno povem da tak, ki se takole "zmoti" (in to ne prvič) že ni strokovnjak. Vsaj tak ne, da bi se lahko na njegove javno izražene "strokovne ugotovitve" lahko opirali, še manj pa, da bi na podlagi njegovih "strokovnih ugotovitev" vlada smel sprejemat ukrepe, ki zadevajo vse nas.

Bolj kaže na to, da Krek svoja strokovna mnenja prilagaja vladnim željam in ukrepom, in ne obratno.
no vidiš da ni tako težko. bom kasneje pogledal.

za strokovnjake pa koga potem - tebe? glede na tvoje poste sicer res dvomim a vseeno - lahko potem tebe štejemo kot strokovnjaka?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sej aplikacija ne gleda samo domet, gleda signal. Tako da s tega stališča je vseeno če bi uporabili wifi ali BT.

Uporaba BTja je zaradi drugih tehnoloških prednosti. Predvsem gre tu za nadzor nad napravami v okolici in pa nizko porabo energije kljub neprestanemu delovanju (napram wifi).
BT od verzije 4.2 dalje ima nizko porabo energije, ko je naprava enkrat povezana. Pri scan modu po baterijo konkretno kuri.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
McGiver

Očitno sem izven forme in je moj sarkazem pretežko razumeti.

Upal sem, da boš ti in ostali dojeli, da nisi ti sam bistvo sporočila, ampak ostali, ki razen nabijanja in nenehnega ponavljanja ene in iste mantre, sploh več ne berejo ali popolnoma ignorirajo poste z kvalitetnimi vprašanji/mnenji na katerih bi dejansko lahko kvalitetno vodili debato naprej.

edit: post na katerega se dejansko nanaša tvoja reakcija

• Všeč mi je
Reactions: Romzi in McGiver

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bolj malo prispevaš zadnje čase, ali pa jaz bolj malo sledim. ;)

Sicer pa glede na raznorazne "guruje" tukaj utopist in B'k, niti nista tako napačmi tituli. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: gr69 in darjan

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Britanski epidemiolog Christopher Whitty, glavni svetovalec vlade Velike Britanije v času epidemije novega koronavirusa, je britanski parlament v petek opozoril na možnost, da bo razvoj učinkovitega cepiva za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom sars-cov-2 morda misija nemogoče.

Kaj pa zdaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Ovce bodo še naprej blejale...kaj pa drugega.

Karantene bodo trajale na vsake x let, ker ta virus lahko potamani polovico sveta.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Zanimivo je nekaj...

korona potamani tiste, ki so res na psu z imunskim sistemom.
ampak v primeru korone je večina ljudi sočutnih do teh, saj si niso krivi, itak je vsak nad 85 bolan.

ko pa umre nek kadilec zaradi raka, pa zlahka zamahnejo z roko in rečejo; eh...saj je bil kadilec in ni skrbel za sebe.

zakaj pri koroni ne rečemo enako? je tisti ki se prenažira pred tv in je predebel manj odgovoren za svoje zdravje kot kadilec? in biti star ne pomeni avtomatsko biti bolan. bolezni so samo zaradi tega, ker ljudje xy let ne skrbijo za sebe, življenje pa jim podaljšuje samo medicina.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Zanimivo je nekaj...

ampak v primeru korone je večina ljudi sočutnih do teh, saj si niso krivi, itak je vsak nad 85 bolan.

ko pa umre nek kadilec zaradi raka, pa zlahka zamahnejo z roko in rečejo; eh...saj je bil kadilec in ni skrbel za sebe.

zakaj pri koroni ne rečemo enako? je tisti ki se prenažira pred tv in je predebel manj odgovoren za svoje zdravje kot kadilec? in biti star ne pomeni avtomatsko biti bolan. bolezni so samo zaradi tega, ker ljudje xy let ne skrbijo za sebe, življenje pa jim podaljšuje samo medicina.

No, pa za "idejo", glede na to, kar si napisal...
Se ti zdaj zgodi, da ti slepič poči... Ah, logično, operacija, itd... Pa si živ, ampak, tvoj imunski sistem je 0... Pa živiš...
Ali pa, imaš limfom, pa si po kemoterapiji brez vsakega imunskega sistema, pa je vse OK... Že dva meseca...
Poznam oba/obe...
In kje je potem to, da Korona potamani tiste z nula imunskega? Samo vprašam. :cool:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Pozabil si še na določena dedna/genetska sranja, kot sladkorna tip 1.
Seveda obstajajo bolezni, kjer pač človek ni kriv, ampak teh pa tudi ni toliko, da jih bolnišnice ne bi mogle oskrbet.

V primeru korone bi se lahko takšne tudi lažje/hitreje/efikasnije izoliralo in zaščitilo, če jih ravno ne bi bilo 30% populacije.
ampak da se zdaj ščiti bajseke s tipom2, češ kako so bogi, pa je tudi višek.

• Všeč mi je

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.425
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pozabil si še na določena dedna/genetska sranja, kot sladkorna tip 1.
Seveda obstajajo bolezni, kjer pač človek ni kriv, ampak teh pa tudi ni toliko, da jih bolnišnice ne bi mogle oskrbet.

V primeru korone bi se lahko takšne tudi lažje/hitreje/efikasnije izoliralo in zaščitilo, če jih ravno ne bi bilo 30% populacije.
ampak da se zdaj ščiti bajseke s tipom2, češ kako so bogi, pa je tudi višek.

Ah, pozabi...
Seveda so bolezni, ki ti izničijo imunski sitem, pa jih nisem navedel... Pa kaj, sem enciklopedija?
Zavedaj se, da lahko tudi ti greš (in jaz), pa še marsikdo, pa... A ni vseeno malo čudno pisat o tem, kdo naj umre? :cool:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Enako lahko greva, ko se vsak dan voziva/peljeva/šetava po cesti, pa se zaradi tega ne dela pompa.

Smrt je del življenja, ne se je bat :)

• Všeč mi je

corsol

Guru
11. mar 2010
2.974
958
113

Zanimivo je nekaj...

Zaradi korone jh nekaj umre, veliko jih tudi pozdravijo , ker ima zdravstvo resurse, da jih lahko.
Če bi bil naval prevelik , bi bila slika slabša(zdravstvo ne bi moglo vseh naenkrat zdravit).

NA račun zdravstva se živi dalj časa(povp 80+let, al koliko že....), pred 50leti je bila povp življ doba 70let(danes =80), pri starih rimljanih 25-30 let,..življ.doba se povečuje več ali manj na račun zdravstva, tako da vsi ki so recimo 40+ so bolj ali manj rizični(ITM>30,kadilci,diabetes, visok pritisk, ...)...takih pa je verjetno >50%.
Pa da ne bo kdo zagrabil dobesedno za teh 50%......ampak priljudeh po 40 se hitro začnejo nabirat razne težavice in si hitro v kateri od naštetih "rizičnih"skupin.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.878
6.961
113
Zaradi tega ne rabijo živeti tako neodgovorno, da ne skrbijo za sebe. IMO je velika večina starostnih težav rešljiva s primernim življenjskim slogom.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.372
2.373
113
Pomurje
No, pa za "idejo", glede na to, kar si napisal...
Se ti zdaj zgodi, da ti slepič poči... Ah, logično, operacija, itd... Pa si živ, ampak, tvoj imunski sistem je 0... Pa živiš...
Ali pa, imaš limfom, pa si po kemoterapiji brez vsakega imunskega sistema, pa je vse OK... Že dva meseca...
Poznam oba/obe...
In kje je potem to, da Korona potamani tiste z nula imunskega? Samo vprašam. :cool:
Nesrečen splet okoliščin