Mogoče se ve, kdo je bil sponzor teh protestov? Zakaj so udeleženci v Ljubljani dobili plačano, v Mariboru pa ne?
Kul, regresija torej?
Svetu je uspelo biti brez svetovne vojne 75 let, potem pa nas še huje ogrožata strah in ignoranca?
Bunker, narejen preko postopka javnega naročanja, ali še bolje mimo njega, na stroške proračuna.odprt prostor kaj je že to?
Zakaj bi se ukvarjal s tem. To je tvoj problemZakaj se sploh ukvarjaš s tem? Raje se ukvarjaj, kako bo vlada čimprej umaknila represivne prijeme, tam je večji problem.
Program bi lahko bil tako naštelan, da ko sreča nekoga z "jaz sem okužen", sam spremeni status iz "nism okužen" v "jaz sem okužen" ??? Kar je pravilno, saj je bil v stiku z okuženim? Od trenutka srečanja tudi ti lahko kužiš dalje, torej je prav, da imaš status "sem okužen". In ko drugi sreča tebe, se tudi njegoc status spremeni, saj je bil v stiku s tabo, ki si potencialno okužen. In enako tako naprej.Tale program me preganja.
Torej sračata/srečajo se telefoni - z nameščenim tem programom - in izmenjajo podatke o srečanju. To se naredi preko omrežja bluetooth. Ta ima doseg večji od min fizične razdalje, ki se omenja kot varna razdalja.
Tako se v bazi srečanj beležijo tudi tisti z razdaljo več kot 10 m, kot tisti iz avta v avto, kot tisti čez ulico, kot tisti v čakalni vrsti pred blagajno trgovin, itd... vendar s statusom, negativen!
Taki, ki vedo, da so okuženi so poslani v karanteno/izolacijo. V samoizolaciji so tudi tisti, ki so se tako odločili in niso bolani.
Torej v času zabeleženega kontakta/v bazi so tisti, ki niso prenašalec/oboleli/okuženi ali ne vedo, da so prenašalec/oboleli/okuženi.
Vsak tel. si dela svojo bazo.
Program lastnika tel. opozori, da je bil v stiku/bližini z okuženim. Treba je dati oznako v program, Jaz sem okuženi.... Program bo pri srečanju drugemi poslal info Jaz sem okuženi!
Kdo programu reče, da je oseba, prenašalec/oboleli/okuženi?
To lahko samo človek! Namerno, zavestno, samoodgovorno! Dvomim, da pošljejo ta info preko WI FI, bluetooth, škodljive kode ... Lahko pa tudi, vendar pustimo to pri strani. Takih je malo v SLO.
Če se programu ne sporoči, ta ne opozarja ostale!
Nekdo, s programom, postane prenašalec/oboleli/okuženi. V tistem trenutku - samoodgovorno ali na zahtevo zdravnika - se izloči iz množice - izolacija, samoizolacija, karantena....
Kako bo on iz te situacije okoli sporočal tistim ki jih je srečal- jih bo srečal, da je prenašalec/oboleli/okuženi?
Pazi sedaj. Ja, saj obstaja na drugih tel. info, da sta se dva srečala. Ja ampak takrat sta bila oba OK!
Sedaj je potrebno povezati, tistega iz Pirana, s tistim iz Ljubljane in prenesti info drug drugemu, da je eden okužen.
Nemogoče! Kontakta NE more biti, saj je en 'izločen' iz družbe!
Nemogoče! Okuženi ne spremeni oznako programa!
Nemogoče! Razen po WI FI, bluetooth, preko škodljive kode, da je ne tel. program prenašalec/oboleli/okuženi in da smo bili z njim v stiku!
Ta program bi lahko uporabili še za marsikaj.Saj bi ga lahko uporabili tudi za ostale sezonske viruse, recimo gripo.
Ampak eh, te smrti niso pomembne, ker so pač del naše stalnice in smo se ljudje navadili, da pač letno pri nas umre cca 150 od gripe in cca 75 na cestah.
Delamo pa paniko za teh 80 ki jih je letos umrlo zaradi korone.
Pa saj se lahko okužiš tudi po 12-urah, če primeš za ograjo, ki jo je nekdo pred tabo prijel pol dneva prej. A niso ravno zato odredili razkuževanje ograj v blokih na stopniščih 2x na dan? Torej bi moral program vedet, kdo je hodil tam mimo vsaj pol dneva prej.KSZ: če pomeni "prevzem okuženosti" vsak "mimohod" na 2m, potem bomo hitro vsi okuženi.
Kolikor sem razumel je težava ravno "stik", ker vsi vemo da BT vleče tudi skozi tanjše zidove, avtomobile,... Omejitev dosega se verjetno da "nastavit" na 2m + -.
Ker ima BT krajši doseg, nekam metrov in je doseg bolj podoben virusovem dosegu. Wifi vleče lahko tudi 100m daleč, virus pa tolk ne seže.Zakaj pa se sploh koristi BT in ne wifi?
Ne bo šlo.telefon z apikacijo imaš doma, na izlet greš brez telefona. pa je.