Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.185
18.926
113
Saj se ga da že zdaj. Ampak za primer, da ti zboliš za COVID-19 oz. zaradi bolezni/nezgode ne moreš opravljati svojega dela ter posledično prejmeš nadomestilo - npr. +/- 10€ mesečno, nadomestilo +/- 500€ (ja vem, ni bogatija ampak nekaj pa je, zaenkrat je to nekako to).

Morda pa v prihodnje res razvijejo še kaj za primer, ko si zgolj na čakanju or something.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-378
113
kzs

ne vem v katerih obcinah to zivite, ampak pri nas noben ne tezi...dons bil precej na kolesu, videl nobene kontrole, se policijskega avta ne vem ce sem kaksnega videl.

je prov veselje gledat kako se vraca zivljenje v kraje. folk na zraku... eni setajo, tecejo, kolesarijo, motorji, avtodomi...

ne, sej za avtodome se hecam. nisem nobenga videl.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.476
7.600
113
Par strani nazaj berem:

Crknilo bo gospodarstvo:
Ne, nebo crknilo, jaz pravim, da se bo spucalo in prestrukturiralo in to ni vstarn vržen čas.
Če si pameten, se boš iz tega mrsikaj naučil.

- Kot fizična oseba neboš šel gradit bajte na 30 let pufa z mesečnim kreditom 2k.

- Živel boš tako kot si lahko to privoščiš.
- Če si v najemu, boš imel vsaj za dve najmenini + stroške na strani. Če si tega neboš mogel privoščit boš pa plačeval malo večje zavarovanje.

Pomeni... po novem bo sedaj folk pri starših do 45 leta?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
875
82
28
Tale radodarnost vlade, nas bo po koroni drago stala. Graf je ubijalski.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.998
8.751
113
pri taščici
V petek sem kar nekaj prevozil in lahko rečem da je prometa že bistveno več kot pred tednom ali dvema. Predvsem osebnih vozil.
Pred dvemi tedni je bilo osebnih vozil res malo....

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik #9334

Tole nas bo doletelo v hrbet čez dva - tri mesece. :(

Letošnje leto je izgubljeno. Zaradi prevelikih prašnikov nekaterih na vladi. Zelo slabo. :confused:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.915
957
113
Evo neki za našega vulkanizerja in pa strokovnjaka za gume ter ostale jmaravce

2. okt 2007
4.303
3.095
113
Tale radodarnost vlade, nas bo po koroni drago stala. Graf je ubijalski.

To bo še uveden kakšen krizni davek, dvig DDV na 25%, pa še kaj. Ker drugače sistem tega ne bo prenesel.

Je pa ta prvi sveženj malo preveč radodaren, marsikje bi lahko bili bolj konservativni, so pa še koga tudi izpustili.

• Wow
Reactions: bpfc

Robert

Guru
21. jul 2007
2.746
575
113
Tolmin
Danes je bil na Val202 razgovor z Romanom Jeralo, enem od najboljših slovenskih mikrobiologom. Med drugim je povedal tudi, da on osebno vse tiskovine in tudi maske za večkratno uporabo rukne za pol ure v pečico na 70 stopinj in da so s tem stvari 100% razkužene.
Gotovo boljši postopek, kot tisti, ki dajo cajtenge za tri dni na hladno.
Saj niti ni treba 70 stopinj.
Dovolj je pečico na minimum - 50 stopinj in toliko, da se pregreje (ok- 20 minut).

Načeloma bi maske lahko dal na "roštilj" v mikrovalovko in skodelo vode spodaj, da para napravi svoje.
Sami mikrovalovi niso dovolj čeprav so MrBeanu očitno segreli gate ;)

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
852
22
28
Kakorkoli obrnemo, korona je celemu svetu nastavila ogledalo, v katerem se je pokazala prava podoba trenutne civilizacije. Ogromno hipokrizije, egoizma in lažne solidarnosti, resničnih vrlin pa bolj malo. Kaj bi šele bilo, če bi bila tudi pri nas smrtnost na nivoju Lombardije? Bi se streljali za respiratorje? Zato toliko večja pohvala tistim, ki ste pri vaših nedavnih odločitvah in dejanskih imeli v mislih tudi druge, potencialno ogrožene. Se pa bojim, da ste tudi vi ogrožena vrsta. ampak ne zaradi virusa...

Za konec še tole: prejle je Božič-Maroltova lepo spomnila, da Slovenci v vseh anketah kot daleč najpomembnejši vrednoti vedno postavljamo zdravje in družino. A ni zanimivo, da po enem mesecu mehke karantene za zdravje (sebe in drugih) skrbi le še peščico, družinskih članov pa imamo že davno vrh glave? Samo v razmislek, kaj dejansko vidimo v ogledalu...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.216
4.178
113
Zakaj nas, kot narod, blatiš? Ze v ponedeljek, ko so ukrepi stopili v veljavo, so bile ulice PRAZNE. Ja, folk je zadeve vzel resno in se ukrepov tudi drzal. Se do prejsnjega vikenda so bile za vikend avtoceste PRAZNE.

Za to, da je situacija zdaj tako pozitivna, ima veliko zaslugo tudi narod.

Zdaj nas pa nehaj dajati v nic.

20200405_121418.jpg

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl