Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Kaj morem, jaz pač ne poznam vratarja na NIJZ, ki te oskrbuje z relevantnimi podatki. :evil: Pa podatki o mrtvih po občinah so tudi uradni. Po tvoje je število vsaj 10x

večje, a ne? V Ljubljani, ki ima največje število uradno obolelih so umrli samo štirje. Ker je po tvoje obolelih vsaj 10x več, si procent kar sam izračunaj.
Poglej priponko 32925

Ti torej kljub absolutno premajhnemu številu testiranj (testiranja ni v kolikor nisi v kritičnem stanju tako kot recimo moj kolega, ki je sedaj že 5. teden po začetku scen v strogi karanteni) in s čudnimi oz. sumljivimi rezultati teh testov (si pozitiven pa nisi, pa si, pa nisi, pa nisi, pa si..) še vedno podpiraš izjavo stroke, da je v Sloveniji trenutno zgolj 356 + 30 + še par deset ali koliko jih je že bilo ob zadnjem updateu obolelih za covid-19? :aplauz:

Aja pa še to - glede št. mrtvih pa ne teče ta "debata", moja poanta nasprotovanja uradnim številkam je v obolelih, živih obolelih.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Iz števila mrtvih in % smrtnosti se da izračunati število obolelih. S tem, da % smrtnosti niha od nekaj promilov do nekaj procentov. Uporabi osnovno šolsko matematiko in izračunaj obolele od-do. Meni se ne da, raje verjamem uradnim podatkom, ki pravijo, da je število obolelih v zadnjih 14. dneh še vedno 340, drugi so pa zdravi ali pa umrli.
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/covid_obcine_18042020_4.pdf

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Iz števila mrtvih in % smrtnosti se da izračunati število obolelih. S tem, da % smrtnosti niha od nekaj promilov do nekaj procentov. Uporabi osnovno šolsko matematiko in izračunaj obolele od-do. Meni se ne da, raje verjamem uradnim podatkom, ki pravijo, da je število obolelih v zadnjih 14. dneh še vedno 340, drugi so pa zdravi ali pa umrli.
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/covid_obcine_18042020_4.pdf

No hvala, da si končno odgovoril, da verjameš tem brez najmanjšega dvoma zgrešenim uradnim podatkom o številu obolelih pri nas.

Ni pogojev, da jih je zgolj slabih 400.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Važno, da ti veš od kod jih imam in prosto po prešernu bluziš dalje kot vedno. Imam konkretna imena "na zalogi" glede situacije ampak jih zgolj zaradi tvojih blesarij in kiksov države pač ne mislim izpostavljat, saj nebi bilo od tega nobene koristi. Da ne omenjam tega, da že sama logika ob misli na to kako se virus širi, kakšni so simptomi ter kako se (ne) kažejo in kako vse skupaj funkcionira pri nas (testiranje in rezultati teh testov) negira cifro obolelih s strani NIJZja kot verodostojno.

Izvoli zdaj bluzit dalje :aplauz:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.545
113
endvatri še vedno čakam tvoj report, koliko trgovk je obolelo in pobralo od te korone? Še posebej tiste v prvih dneh pred vsesplošnim zaprtjem in v prvem tednu, ko še niso imele popolnoma nobene "zaščite" (pleksi steklo in robec na nosu ne štejem pod zaščito).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Važno, da ti veš od kod jih imam in prosto po prešernu bluziš dalje kot vedno. Imam konkretna imena "na zalogi" glede situacije ampak jih zgolj zaradi tvojih blesarij in kiksov države pač ne mislim izpostavljat, saj nebi bilo od tega nobene koristi. Da ne omenjam tega, da že sama logika ob misli na to kako se virus širi, kakšni so simptomi ter kako se (ne) kažejo in kako vse skupaj funkcionira pri nas (testiranje in rezultati teh testov) negira cifro obolelih s strani NIJZja kot verodostojno.

Izvoli zdaj bluzit dalje :aplauz:
Pajade, imaš zaupne ljudi, ki ti poročajo o pravem stanju na Ustavnem sodišču, sedaj imaš na lagerju vrhunske epidemiologe, ki samo tebi zaupajo, kako je stanje z covidom.:nigladek: Prepričan sem, da imaš zaupneže tudi v vladi in povej mi no, kdaj bom šel lahko znova knjižnico, ker bi rad bral kaj drugega, kot tvoje umotvore. :fredi:

• Haha
Reactions: Matey

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Danes je bil na Val202 razgovor z Romanom Jeralo, enem od najboljših slovenskih mikrobiologom. Med drugim je povedal tudi, da on osebno vse tiskovine in tudi maske za večkratno uporabo rukne za pol ure v pečico na 70 stopinj in da so s tem stvari 100% razkužene.
Gotovo boljši postopek, kot tisti, ki dajo cajtenge za tri dni na hladno.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
So pa denimo policisti z območja Kranjske Gore zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

Bolano, na pešce in kolesarje se spravljajo?

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Pajade, imaš zaupne ljudi, ki ti poročajo o pravem stanju na Ustavnem sodišču, sedaj imaš na lagerju vrhunske epidemiologe, ki samo tebi zaupajo, kako je stanje z covidom.:nigladek: Prepričan sem, da imaš zaupneže tudi v vladi in povej mi no, kdaj bom šel lahko znova knjižnico, ker bi rad bral kaj drugega, kot tvoje umotvore. :fredi:

Pač imam zelo širok krog poznanstev, od katerih marsikdaj izvem marsikaj iz prve roke, ja, tudi o US. To o vrhunskih epidemiologih je pa tvoja pogruntavščina in ne moja, jaz sem samo navedel zanesljive vire brez konkretnega izpostavljanja iz katerih krogov ampak na podlagi tega in logike sem prišel do zaključka, do kakršnega pač sem in zakaj tako mislim sem tudi lepo jasno zapisal.
Tako da prosim zaključi z bullshitom ali pa lepo argumentiraj zakaj moji navedeni argumenti o zgrešeni številki okuženih ne pijejo vode pa morda še kakšno rečeva. To bi moralo biti nekaj najlažjega glede na to kakšne po tvoje zgrešene umotvore pišem.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
So pa denimo policisti z območja Kranjske Gore zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

Že od prvega dneva uvedbe hojs-aresta!

Dve iz druge roke:
1) Slepa cesta, kjer se zadnji kilometer konča v drugi občini. Enkrat lahko ugibate, kdo je bil na koncu in težil kolesarjem. :bonk:
2) kdo je stal na mestu, kjer kolesarska steza prečka občinsko mejo :bonk:

PS: Me prav zanima, kaj se takšnemu policaju roji po glavi.
a) glej ga prasca kolesarja iz druge občine, mu bom že pokazal red in disciplino
b) kar za vraga mi je tega treba bilo, naj gredo vsi nadrejeni nekam
c) ne razmišljam in me ne boli

• Jezen sem
Reactions: bpfc in Ytbnd

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Pomoje kakor kateremu. Zihr se najdejo kakšni, ki prav uživajo v podjebavanju folka, kot med vsakdanjimi kontrolami v prometu pred covid sceno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113

Samo zaradi tega 'ukrepa' (beri pritiska) bo tole najbolj osovrazena vlada v zgodovini samostojne Slovenije.
Se hrvati so imeli omejitev samo na župnije (beri pokrajine) pa so jih ta teden odpravili.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
župAnije , ne župnije imho.

Vici o policajih torej držijo.

tenor.gif

Zato je kapo Hojs hotel vojsko na mejo (in policaje na občinske meje).

Upam, da se vsaj policajom tako gnusi to početje, kot se nam.
Veš kakšne osebke najraje jemljejo ?
One, ki znajo razmišljati s svojo glavo sigurno ne.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.777
6.452
113
Že od prvega dneva uvedbe hojs-aresta!

PS: Me prav zanima, kaj se takšnemu policaju roji po glavi.
a) glej ga prasca kolesarja iz druge občine, mu bom že pokazal red in disciplino
b) kar za vraga mi je tega treba bilo, naj gredo vsi nadrejeni nekam
c) ne razmišljam in me ne boli

Tisti, ki je mene ustavil, mislim da je šlo pod točko B. Mu pa privoščim, da čimprej pride do točke C. Zaradi lastnega miru...