Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
Jaz sem na začetku, ko še nisem imel zaloge, doma naredil-sešil na roke ene 5 mask iz bombaža. Dvoslojne tako da se je vmes lahko dal filter. V službi imamo 0,1 mikronski tanek filter. Vmes lahko daš po želji 2,3,4... te filtre, ki jih potem vržeš stran, bombažni del pa opereš.
Potem pa izračunaj kam na lestvici so se uvrstile moje maske.:p

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Po najslabsih scenarijih brez vseh ukrepov itd bi pac umrlo 50milionov ljudi. Od 7 milijard. Ni lepo slisat tega ampak zdaj bo pac crknlo velik del gospodarstva in kar nekaj ljudi bo zadeva poribila cez rob. Da o tem kako so nekateri postali nadlezni ker jih pabika grabi ne govorim. Mimgrede 123 dej prosim podatek koliko trgovk je okuzenih ali in mrtvih zaradi tega virusa. No ker je tolk zlo nevarn jih je zihr velik.
Sej, skrivnost tega virusa je, prakticno, ze razvozlana:
- ni nic bolj nalezljiv kot gripa ali prehlad
- odstotek mrtvih je tam tam z gripo
- kar ga dela, da se hitro siri med populacijo je to, da je v 80+%, lahko tudi skoraj 100% primerov okuzb popolnoma tih/skrit in ga okuzeni siri ne da bi imel kakrsenkoli simptom. Zato se tako hitro siri, ker ga brez masovnega testiranja ne vidis. Nihce ga ne vidi, se okuzeni ne in ga ne vede siri naokoli.

In ker ne moremo cakati v lockdownu 18+ mesecev na cepivo, je edina moznost nadzorovana credna imunost ne da bi preobremenili zdravstveni sistem, ampak hkrati pa ne, da se vse ustavi. Maske v zaprtih prostorih, razkuzevanje, zascita DSOjev in to je to. Kolateralna skoda pac bo, ampak kaj ces.

Izpostavljeni pa so tudi ljudje, ki imajo manjko Vitamina D. Vse kaze na to, tako da zdravstvo mora nujno zaceti delati na tem, da obolelim daje tudi Vitamin D.

Vse ostalo je potrebno zagnati nazaj.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.616
113
A to govoriš iz izkušenj al kr neki nabijaš!
Je mogoče kdo dal "narazen" to medicinsko zeleno ali modro kao kirurško masko. Mi smo včeraj dali eno in ti povem, da ti je to še veliko večje sranje kot tisti prtički. Da ne govorimo o tem koliko tesnijo pri straneh tako da je to še večji nateg, ker vsi mislijo kolk so zaščiteni ker nosijo kao medicinske maske. Japajade:fredi:
Tako da sem 100% prepričan, da ti prtički ščitijo boljše kot te medicinske maske, potem si pa lahko ta certifikat v rit vtakneš.
Ker govorim iz izkušenj in ne nabijam, ti povem, da kirurške maske tesnijo za razred bolje od teh srvetkov. Ob pravilni montaži.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
In ker ne moremo cakati v lockdownu 18+ mesecev na cepivo, je edina moznost nadzorovana credna imunost ne da bi preobremenili zdravstveni sistem, ampak hkrati pa ne, da se vse ustavi. Maske v zaprtih prostorih, razkuzevanje, zascita DSOjev in to je to. Kolateralna skoda pac bo, ampak kaj ces.

Kolateralna škoda "navadne" gripe tudi je, pa nihče ne razmišlja o lockdownu, niti o tem, da bi v času gripe zapovedali uporabo mask/zaščite/distance, zdaj v primeru cov2 pa smo naenkrat tako humani, da želimo nično smrtnost in sterilnost na vsakem koraku.
Tam se lima grafe, kako je od covid-19 (pa še to so strašno varljivi podatki) umrlo 150k ljudi na svetu, zaradi gripe pa jih 300 do 600k. Zakaj se potem sploh gripo obravnava drugače? zato ker imamo cepivo, če pa je cepljenje itak prostovoljno in kot vemo tudi ne pretirano razširjeno. Ker velja, da zdrav človek komot preboli. enako kot covid-19.
Verjetno je tudi pri navadni gripi podobno, da večina ljudi preboli brez simptomov, samo tam pač še nismo delali testov, ki bi to preverjali, ker je do danes bilo to pač "normalno", zdaj pa bijemo vojno ki to sploh ni.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ker govorim iz izkušenj in ne nabijam, ti povem, da kirurške maske tesnijo za razred bolje od teh srvetkov. Ob pravilni montaži.
Ma dajte nehat srat. S temi čipšit maskami na rilcu kvečjemu ljudi okoli sebe ščitiš pred morebitno lastno okužbo. Obratno v nobenem primeru ne, itak ti ob strani vleče noter no.
Če kdo ne verjame, naj gre s tem tlačit stekleno volno v strop, pa naj pride povedat koliko je bil zaščiten.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.616
113
Mislim, da si nihče od normalnih ne dela utvar, da je s tem zaščiten. Vseeno pa ni za primerjti robca na elastiki in kirurške maske :p

• Všeč mi je
Reactions: bizi in guardy

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.506
1.221
113
Jaz sem na začetku, ko še nisem imel zaloge, doma naredil-sešil na roke ene 5 mask iz bombaža. Dvoslojne tako da se je vmes lahko dal filter. V službi imamo 0,1 mikronski tanek filter. Vmes lahko daš po želji 2,3,4... te filtre, ki jih potem vržeš stran, bombažni del pa opereš.
Potem pa izračunaj kam na lestvici so se uvrstile moje maske.:p
Odvisno od tesnenja po obrazu....

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Od kdaj je UKC tekstilni inštitut? Prepustnost materialov se pač tam ne testira in to so sami pojasnili. Ta "odobritev" UKC je spet en blef Počivalška. V vsaki normalni vladi bi najmanj 3X odletel v tem času, ampak ne v tej.

• Všeč mi je
Reactions: Car

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran

Ugotovili so, da je z novim virusom okuženih od 50- do 85-krat več ljudi, kot kažejo uradni podatki, čeprav večina okuženih bolezni sploh ni zaznala. Stanfordski raziskovalci zato domnevajo, da bi lahko bila umrljivost za novim koronavirusom celo pod dvema promiloma.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113

Ugotovili so, da je z novim virusom okuženih od 50- do 85-krat več ljudi, kot kažejo uradni podatki, čeprav večina okuženih bolezni sploh ni zaznala. Stanfordski raziskovalci zato domnevajo, da bi lahko bila umrljivost za novim koronavirusom celo pod dvema promiloma.

Bo bizi sedaj tole izpodbijal :D On namreč 100% verjame in zaupa uradnim podatkom in stroki s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami :D

Je pa seveda relativno super to glede večjega števila okuženih, ker to potem pomeni, da je smrtnost res manjša kot se je predvidevalo.

p.s. Ampak kako je že rekel oni (srbski?) zdravnik- za tistega, ki umre, je smrtnost 100%.

Nazadnje urejeno:

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Iz zgodovine: Tudi leta 1920 so bile šole pri nas zaprte, takrat zaradi črnih koz

Tako je zapisano v spominski knjigi guštanjske župnije.

1587280117872.png

• Všeč mi je
Reactions: novaa

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
lepo,
pa snega ni bilo, toca zivini zbijala rogove. Enaki problemi kot sedaj... :)
Pa korosko smo izgubili..

19. jul 2007
2.834
1.553
113

Under the three scenarios for test performance characteristics, the population prevalence of COVID-19 in Santa Clara ranged from 2.49% (95CI 1.80-3.17%) to 4.16% (2.58-5.70%).

Conclusions The population prevalence of SARS-CoV-2 antibodies in Santa Clara County implies that the infection is much more widespread than indicated by the number of confirmed cases. Population prevalence estimates can now be used to calibrate epidemic and mortality projections.

vzorec ni reprezentativen, ker so nabirali prostovoljce preko FB (npr. nekdo je bil v stiku z okuženimi in ga je zanimalo ali je mogoče tudi on okužen in se je javil)

Še druga "študija"
Eden izmed vaških hotelirjev, Klaus Sanoner, je na lastno pest iz Kitajske uvozil potrebščine za 1000 seroloških testov na novi koronavirus,
Poceni serološki testi iz Kitajske, kaj bi lahko šlo narobe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Under the three scenarios for test performance characteristics, the population prevalence of COVID-19 in Santa Clara ranged from 2.49% (95CI 1.80-3.17%) to 4.16% (2.58-5.70%).

Conclusions The population prevalence of SARS-CoV-2 antibodies in Santa Clara County implies that the infection is much more widespread than indicated by the number of confirmed cases. Population prevalence estimates can now be used to calibrate epidemic and mortality projections.

vzorec ni reprezentativen, ker so nabirali prostovoljce preko FB (npr. nekdo je bil v stiku z okuženimi in ga je zanimalo ali je mogoče tudi on okužen in se je javil)

Še druga "študija"
Eden izmed vaških hotelirjev, Klaus Sanoner, je na lastno pest iz Kitajske uvozil potrebščine za 1000 seroloških testov na novi koronavirus,
Nista to edini studiji, ki kazeta na to dejstvo. Studij, ki to potrjujejo, je zdaj ze mnogo.

Ta teden jo startajo tudi v Sloveniji. Upam, da bodo rezultati znani hitro.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Še druga "študija"

Ni ga lepsega, ko sicer medicinsko "napredne" ZDA ucijo svet in teoritizirajo hkrati pa terorizirajo.

To so ZDA:
- 1/3 ljudi nima dostopa do zdravnika (pri populaciji 400mio+).
- Hospitalizacija za respiratorna obolenja stane do 10.000USD.
- Ima predsednika, ki se sam ne ve kaj govori.
- Zgodbe se menjajo iz minute v minuto, od tega kako je virus dalec, kako kitajci naj sami pocistijo svoje, kako je to le gripa, kako ni skoda starckov, kako zaradi starejsih ne bo stradalo gospodarstvo, nakar pod mizo prosjacijo kitajce za pomoc in jim hkrati grozijo, imajo selektiven odnos do WHO itd itd.
- Ko vidijo da je vrag vzel salo ukazejo GM-u da namesto avtomobilov dela ventilatorje.
- Nima niti dovolj testne in zascitne opreme da bi izvedli osnovno.
- Se ne zna spopasti z problemom doma umrlih saj ljudje od korone umirajo v lastnih stanovanjih in o njih ne duha ne sluha.
- Vlada opioidna kriza.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
Ob pravilni montaži!
Kar pa v 90% ni. Dnevno uporabljam v službi te kirurške maske tako da lahko govorim iz izkušenje. Oboje je eno sranje samo za okras. Samo če pa govorim o prepusnosti materijala pa bi zaupal bolj tem partičkom kot tistim medicinskim-kirirškim maskam še posebej tiste zelene so kr neki vseen, če si daš papirnat robček čez obraz saj če jo odpreš ni notri nič drugega.
Pa tukaj ne govorim o montaži temveč o propustnosti. Kaj ti pomaga, če se prilega obrazu, če pa prepušča materijal.
Odvisno od tesnenja po obrazu....
Sem naredil šablono po svojem obrazu, nekaj tudi za ženo po njenem. Tako da definitivno bolje kot te medicinske-kirurške. Pišem pa medicinske(zelene-kirurške(modre) ker je velika razlika že med ponudniki-prodajalci, ko dobiš škatlo je velika razlika že med samimi modrimi, ki so od različnih proizvajalcev pa kao po specifikacijah enake, je velika razlika.
No pa naj bo z moje strani dovolj off topica, o maskah je druga tema.