Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Under the three scenarios for test performance characteristics, the population prevalence of COVID-19 in Santa Clara ranged from 2.49% (95CI 1.80-3.17%) to 4.16% (2.58-5.70%).

Conclusions The population prevalence of SARS-CoV-2 antibodies in Santa Clara County implies that the infection is much more widespread than indicated by the number of confirmed cases. Population prevalence estimates can now be used to calibrate epidemic and mortality projections.

vzorec ni reprezentativen, ker so nabirali prostovoljce preko FB (npr. nekdo je bil v stiku z okuženimi in ga je zanimalo ali je mogoče tudi on okužen in se je javil)

Še druga "študija"
Eden izmed vaških hotelirjev, Klaus Sanoner, je na lastno pest iz Kitajske uvozil potrebščine za 1000 seroloških testov na novi koronavirus,
Poceni serološki testi iz Kitajske, kaj bi lahko šlo narobe.
Nista to edini studiji, ki kazeta na to dejstvo. Studij, ki to potrjujejo, je zdaj ze mnogo.

Ta teden jo startajo tudi v Sloveniji. Upam, da bodo rezultati znani hitro.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Under the three scenarios for test performance characteristics, the population prevalence of COVID-19 in Santa Clara ranged from 2.49% (95CI 1.80-3.17%) to 4.16% (2.58-5.70%).

Conclusions The population prevalence of SARS-CoV-2 antibodies in Santa Clara County implies that the infection is much more widespread than indicated by the number of confirmed cases. Population prevalence estimates can now be used to calibrate epidemic and mortality projections.

vzorec ni reprezentativen, ker so nabirali prostovoljce preko FB (npr. nekdo je bil v stiku z okuženimi in ga je zanimalo ali je mogoče tudi on okužen in se je javil)

Še druga "študija"
Eden izmed vaških hotelirjev, Klaus Sanoner, je na lastno pest iz Kitajske uvozil potrebščine za 1000 seroloških testov na novi koronavirus,
Poceni serološki testi iz Kitajske, kaj bi lahko šlo narobe.

Ni ga lepsega, ko sicer medicinsko "napredne" ZDA ucijo svet in teoritizirajo hkrati pa terorizirajo.

To so ZDA:
- 1/3 ljudi nima dostopa do zdravnika (pri populaciji 400mio+).
- Hospitalizacija za respiratorna obolenja stane do 10.000USD.
- Ima predsednika, ki se sam ne ve kaj govori.
- Zgodbe se menjajo iz minute v minuto, od tega kako je virus dalec, kako kitajci naj sami pocistijo svoje, kako je to le gripa, kako ni skoda starckov, kako zaradi starejsih ne bo stradalo gospodarstvo, nakar pod mizo prosjacijo kitajce za pomoc in jim hkrati grozijo, imajo selektiven odnos do WHO itd itd.
- Ko vidijo da je vrag vzel salo ukazejo GM-u da namesto avtomobilov dela ventilatorje.
- Nima niti dovolj testne in zascitne opreme da bi izvedli osnovno.
- Se ne zna spopasti z problemom doma umrlih saj ljudje od korone umirajo v lastnih stanovanjih in o njih ne duha ne sluha.
- Vlada opioidna kriza.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
Ker govorim iz izkušenj in ne nabijam, ti povem, da kirurške maske tesnijo za razred bolje od teh srvetkov. Ob pravilni montaži.
Ob pravilni montaži!
Kar pa v 90% ni. Dnevno uporabljam v službi te kirurške maske tako da lahko govorim iz izkušenje. Oboje je eno sranje samo za okras. Samo če pa govorim o prepusnosti materijala pa bi zaupal bolj tem partičkom kot tistim medicinskim-kirirškim maskam še posebej tiste zelene so kr neki vseen, če si daš papirnat robček čez obraz saj če jo odpreš ni notri nič drugega.
Pa tukaj ne govorim o montaži temveč o propustnosti. Kaj ti pomaga, če se prilega obrazu, če pa prepušča materijal.
Odvisno od tesnenja po obrazu....
Sem naredil šablono po svojem obrazu, nekaj tudi za ženo po njenem. Tako da definitivno bolje kot te medicinske-kirurške. Pišem pa medicinske(zelene-kirurške(modre) ker je velika razlika že med ponudniki-prodajalci, ko dobiš škatlo je velika razlika že med samimi modrimi, ki so od različnih proizvajalcev pa kao po specifikacijah enake, je velika razlika.
No pa naj bo z moje strani dovolj off topica, o maskah je druga tema.

I

Izbrisan uporabnik #9334

:zaljubljen: šmrc, kako ganljivo .

Kje je pa naš Malcolm? A ni tudi on bil na neki ladji?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
A to govoriš iz izkušenj al kr neki nabijaš!
Je mogoče kdo dal "narazen" to medicinsko zeleno ali modro kao kirurško masko. Mi smo včeraj dali eno in ti povem, da ti je to še veliko večje sranje kot tisti prtički. Da ne govorimo o tem koliko tesnijo pri straneh tako da je to še večji nateg, ker vsi mislijo kolk so zaščiteni ker nosijo kao medicinske maske. Japajade:fredi:
Tako da sem 100% prepričan, da ti prtički ščitijo boljše kot te medicinske maske, potem si pa lahko ta certifikat v rit vtakneš.
Jaz sem te maske kupil pred tremi tedni po 60 centov na kos, pa ti lahko potrdim, da so ničvredne. Material mogoče ja, izdelava pa nikakva. Prepušča iz strani, kot da nimaš nič gor, pri ušesih pa tišči.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.033
-5.381
113
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.390
184
63
38
Po mnenju zdravnika v domu Saša Duha je večina obolelih stanovalcev brez večjih zdravstvenih težav, tudi okuženi zaposleni prebolevajo okužbo brez večjih zapletov. Nekoliko hujši potek bolezni ugotavljajo pri nekaterih, ki so bili že prej v paliativni oskrbi ali slabšega zdravstvenega stanja ter so imeli tudi druge resne bolezni. Delo v domu poteka normalno, uspelo jim je zagotoviti dovolj ekip, so še sporočili.

Rtv