Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Najboljši so pa tisti, ki trenutno podatke o nizki smrtnosti in nizki obolevnosti uporabljajo kot argument, da virus ni nevaren in so ukrepi nepotrebni.

Potrebno je pogledati Italijo, Španijo (in upoštevati da imata obe državi restriktiven ukrepe) in pogledati, kakšen posledice lahko ima na zdravstvo. Če vzamemo najbolj izpostavljen primer te dni, ZDA in new York,

V najhuje prizadeti zvezni državi New York je okuženih več kot 230.000, mrtvih pa 17.000 ljudi. (Vir: RtvSlo)
Če bi imeli isto okuženost in isto smrtnost kot v zvezni državi New York (pa so verjetno številke podcenjene, ne pa precenjene) bi imeli v 23.000 okuženih in 1700 mrtvih ta trenutek v Sloveniji.
Resno AndY1 (pa darjan , reci da je 23.000 okuženih in 1700 mrtvih v Sloveniji cena, ki smo jo kot država pripravljeni plačat za nemoteno življenje (pravzaprav ne nemoteno življenje, ker so tudi v New Yorki v veljavi restrikcije, samo drugačne kot v Sloveniji).

Če ČE ČE...pustimo ta Če. Smo kjer smo, zakaj ne gremo naprej in zakaj se vlada poslužuje ukrepov, ki so sami sebi namen, in ne koristijo preprečevanju širjenja okužbe, ali pa če že, verjetno v tako nizkem procentu, da se enostavno "ne splača".
Ni mi jasno kako nekaterim ni jasno, kakšna škoda se dela s tem lockdownom. Lepo, da se lahko pohvalimo z malo smrtmi, ampak...pod to lepo statistiko pa se zgrinja siva sedanjost in črna prihodnost. Obnašamo se, kot da so direktne smrti edina posledica s katero se sedaj ukvarjamo, kot da nam je za vse drugo vseeno.

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: bpfc in jendomen

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.506
2.865
113
v lokalni ostariji
Po najslabsih scenarijih brez vseh ukrepov itd bi pac umrlo 50milionov ljudi. Od 7 milijard. Ni lepo slisat tega ampak zdaj bo pac crknlo velik del gospodarstva in kar nekaj ljudi bo zadeva poribila cez rob. Da o tem kako so nekateri postali nadlezni ker jih pabika grabi ne govorim. Mimgrede 123 dej prosim podatek koliko trgovk je okuzenih ali in mrtvih zaradi tega virusa. No ker je tolk zlo nevarn jih je zihr velik.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
41.996
5.631
113
Pa kamelko se bo rajši blamiral z brisanjem mojih komentarjev z razlogom fake news, to sranje od 123 pa cel čas gleda in celo lajka. Kamelko, posluš kolega apollota.
Navlekel si se na poštarje post....da so "domače" maske iz navadnega papirja.....kar ni res....ta papir je prišel z določenim certifikatom....plus prestal testiranja v UKC....

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Navlekel si se na poštarje post....da so "domače" maske iz navadnega papirja.....kar ni res....ta papir je prišel z določenim certifikatom....plus prestal testiranja v UKC....
očitno ti niso jasne niti osnove certificiranja

Sklepanje, da je končni izdelek OK, ker imajo vse vhodne surovine certifikat, je milo rečeno otroško idealizirano.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.506
2.865
113
v lokalni ostariji

Ej ukc se je diatanciral od tega kukr testiranja. To je bil čisti spin

123 v trgovine hodijo tudi okuzeni (sploh tisti brez simptomov) koliko trgovk je umrlo oz jih je resno zbolelo. No dej. Ali so to superimune osebe? In koliko jih je izbrihnilo na primorskem ter bledu ko so trume bile tam. Ajd. Dej podatke prosim.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.616
113
UKC je samo potrdil, da je materjal zadovoljiv za uporabo v splošni javnosti.

Nima pa to nobene veze z idiotsko narejenimi maskami, ki ščitijo glih toliko, da ne moreš pljuniti tistega pred sabo. Sploh ne dihaš skozi masko, vse ti vleče pri straneh, ker ni nobenega tesnenja:p

• Všeč mi je
Reactions: Cash in bizi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.506
2.865
113
v lokalni ostariji

Priponke

• EVq0ObQXgAA6HLk.jpeg
    EVq0ObQXgAA6HLk.jpeg
    342,7 KB · Ogledi: 212
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
UKC je samo potrdil, da je materjal zadovoljiv za uporabo v splošni javnosti.

Nima pa to nobene veze z idiotsko narejenimi maskami, ki ščitijo glih toliko, da ne moreš pljuniti tistega pred sabo. Sploh ne dihaš skozi masko, vse ti vleče pri straneh, ker ni nobenega tesnenja:p
A to govoriš iz izkušenj al kr neki nabijaš!
Je mogoče kdo dal "narazen" to medicinsko zeleno ali modro kao kirurško masko. Mi smo včeraj dali eno in ti povem, da ti je to še veliko večje sranje kot tisti prtički. Da ne govorimo o tem koliko tesnijo pri straneh tako da je to še večji nateg, ker vsi mislijo kolk so zaščiteni ker nosijo kao medicinske maske. Japajade:fredi:
Tako da sem 100% prepričan, da ti prtički ščitijo boljše kot te medicinske maske, potem si pa lahko ta certifikat v rit vtakneš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Sam še zmer je poskok cene na 80 centov za masko iz nekih 10 centov za material (pa to jih nekaj že zasluži) pod pretvezo stroškov dela krneki. Sem mel pa čast met to sranje na gofli, moja dobila na krvodajalski.... ni za nosit.
Niti ene slike ni, kjer bi Zdravc nosu to masko, ma raj kirurške, al pa clo une fttp3 al kaj so že.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Po DSOjih je v casu prehoda letnih casov poletje-zima, zima-poletje, nenormalno veliko smrti. Virus OBSTAJA! nisem zagovornik teorij ampak pustimo domove in se osredotocimo na zdrave, mlade ljudi, ki ze en mesec postopajo in kradejo bogu cas. Zaposliti jih je treba.
Če se cel.zivljenje niso premaknil.s kavča, naj pa se zdaj bodo doma..

Markus

Zelenc'
15. mar 2020
16
20
3
Sam še zmer je poskok cene na 80 centov za masko iz nekih 10 centov za material (pa to jih nekaj že zasluži) pod pretvezo stroškov dela krneki. Sem mel pa čast met to sranje na gofli, moja dobila na krvodajalski.... ni za nosit.
Niti ene slike ni, kjer bi Zdravc nosu to masko, ma raj kirurške, al pa clo une fttp3 al kaj so že.
Ja, skozi te partičke je zelo težko dihat kar po moje pomeni da veliko bolj "dihtajo" ali če že hočemo ščitijo. Če mene vprašaš so tiste medicinske bolj za okras.
Nič ne rečem za kolk so jih nategnil v denarju samo takrat druzga ni bilo jebi ga.
Če bi se res hotli nekaj it je edina ta FFP3, ki ščiti in navznoter in navzven. Vse ostalo je samo za okras.
maske.jpg

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.489
113
Pa kakih 10 centov. kolegica jih je kupila, mislim da so bile nekaj čez 5 centov brez ddv. Pa je tu tudi prodajalec še precej zaslužil. Za tono bi pa zagotovo dobili še količinski popust.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.489
113
Ja, skozi te partičke je zelo težko dihat kar po moje pomeni da veliko bolj "dihtajo" ali če že hočemo ščitijo. Če mene vprašaš so tiste medicinske bolj za okras.
Nič ne rečem za kolk so jih nategnil v denarju samo takrat druzga ni bilo jebi ga.
Če bi se res hotli nekaj it je edina ta FFP3, ki ščiti in navznoter in navzven. Vse ostalo je samo za okras.
Poglej priponko 32913
Kje so pa Počivalškove v tej tabeli?
Pa zakaj hudiča ne pokaže tistega certifikata. Se bojim da imajo certifikat da so primerne za na mizo poleg krožnika.