Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

netko

Guru
25. jul 2007
6.907
2.206
113
se povsem strinjam z napisanim, ob tem da smo pri nas imeli res blago varianto, verjetno nikoli ne bomo vedeli kako bilo, če bi se je lotili drugače...
sem se pa resno zamislil, ko sem danes na 24ur gledal reportažo iz Vuhana...

najbolj id.iotski so mi pa ljudje in facebooku jih je malo morje, ki zdaj objokujejo kako ne morejo delat medtem, ko so leta do zdaj hvatali krivine in jim je prav dol viselo za vse skupaj, potem so tukaj še tretjerazredni kulturniki, ki organizirajo takšne in drugačne proteste... noben pa ne vidi širše slike vsi vidijo samo sebe v tem danem trenutku, vidijo je so kot edine, ki v življenju delajo in edine, ki ne bodo morali preživeti - hvala bogu za korono upam, da bo iz posameznikov izvlekla maksimum čeprav vem, da je to le slepa iluzija

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.344
2.387
113
Pomurje
Enostavno vprašanje: nas je korona kriza kot narod povezala ali je udaril na plano egoizem, kjer bo pa že vsak zase vedel, kaj je zanj najboljše in kaj mu pripada in mu ne bo nihče govoril drugače? Da kontraproduktivne politične polarizacije sploh ne omenjam.
Pišeš v pretekliku - folk se je ukrepov držal, avtoceste so bile prazne. Prejle je nekdo pisal, da je že opazno povečanje prometa na avtocestah, ukrepe ignorira vedno več ljudi. Sem kaj zamudil, je že konec vsega, gremo naprej po starem?

Sem jasno napisal - ni vse črno, v večini sistem deluje, so pa odkloni, ki dajejo misliti in bodo slej ko prej velik problem. In teh je vedno več. Toliko bolj, če vzameš v obzir prej omenjene vrednote, ki jih sami izpostavljamo.

Ob tem pa, če nekdo pove, da stanje ni takšno, kot bi lahko bilo, še ne blati.
Veš kaj, ja gremo naprej po starem, ampak z izkušnjami in pripravljeni.
Skoči na vlak ali pa živi po svoje, vendar ne oviraj tiste ki so na vlaku, ki vozi v normalo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
So pa denimo policisti z območja Kranjske Gore zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

Bolano, na pešce in kolesarje se spravljajo?

ilegalni medobčinski migranti
Na območju Kranjske Gore več kršitev ugotovili med pešci in kolesarji

Nekaj več dela pa so očitno imeli policisti v Kranjski Gori. Medtem ko je bilo med lastniki vikendov, po besedah tiskovnega predstavnika kranjske policijske uprave Bojana Kosa, prometa toliko kot prejšnji vikend, pa so policisti na tem območju zabeležili večje število kršitev med pešci in kolesarji.

V soboto in danes so do zdaj zavrnili 22 kolesarjev in 14 pešcev na kolesarski stezi pred Mojstrano ter skupaj 17 osebnih avtomobilov in motornih koles pred Hrušico. Pri tem so bili najpogostejši razlogi zavrnjenih oseb sprehod do Mojstrane, pot s kolesom do Jasne, Planice ali Rateč ali zgolj dolgčas ob posedanju doma, je za STA pojasnil Kos.

• Žalosti me
Reactions: mirsi

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.507
2.869
113
v lokalni ostariji
Kaj bi bilo ce ukrepov ne bi bilo? Par ljudi vec bi umrlo. Pa najbrz sploh vedeli nebi ampak bi pac to pripisali enostavno gripi.

Mimgrede zakaj na kitajskem sam wuhan najebu nobeno drugo mesto ne?

In a trgovke itd se nam pa nic ne smilijo (oz vladajocim) da so morale delat cel cas?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Car

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj bi bilo ce ukrepov ne bi bilo? Par ljudi vec bi umrlo. Pa najbrz sploh vedeli nebi ampak bi pac to pripisali enostavno gripi.

Mimgrede zakaj na kitajskem sam wuhan najebu nobeno drugo mesto ne?

In a trgovke itd se nam pa nic ne smilijo (oz vladajocim) da so morale delat cel cas?

Pa kje si bil ves ta čas mesija?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.487
113
Pa niso samo policaji tisti, ki čuvajo občinske meje. So še "občinske varde".

Znanec, (izvedel sem od kolega) peljal punco nekam na polje, ga sred polja ustavi en model, se tip postavi čez pot, pa pravi da nima v tej občini kaj za počet. Znanec pravi, da je v svoji občini, Tip pravi da je v sosednji. (obe občini imata enako registrsko, samo drugačen grb). Tip stoji sred poti ves napsihiran, in se ne umakne. In še pokliče policijo. Pride policija, je vse popisala, kake kazni niso omenjali, bomo videli kaj bo iz tega.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Kolesarske so res polne ljudi (res polne!) pa vsak dan se en razbije da ga je treba v bolnico peljat.
Najbolje, da se se kolesarjenje prepove, ker folk nima vec drugega za delat in kolesari, in potem, ko se bodo vsi nagnetli na sprehajalnih poteh, se naj se to prepove, ker potem bo pa tam guzva prevelika.
Vedno bolj se nas zapira, ljudje pa se bodo poskusali znajti, kakor se vejo in znajo. Tudi ce reko zajezis, bo voda, ko se jez napolni, poskusala teci drugje. En mesec je naokoli, jez je napolnjen, ljudje komaj se zdrzijo.
Kar se pocne je to, da namesto, da se jez pocasi odpira, da se voda razprsi po sirsem toku, se ta tok zapira in vsa ista voda bo zacela teci nekje drugje kjer je manjsi pretok. In ker potem to postane kriticna tocka, se se to zapre in enaka kolicina vode bo zacela teci skozi naslednjo, se ozjo spranjo.

Se zavedas, kaj se dogaja? Kaj bo naslednje? Ker je prevec prometnih nesrec, bomo prepovedali avte?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.644
113
pri taščici
Nobenega od svojih (še) nisem naveličan, brez skrbi. :) In sem vesel tudi za tvojo familijo. Mislim, da je sicer danes bil nekje objavljen podatek, da so storitve odvetnikov za ločitve v strmem porastu. :)
Sem pa naveličan jamranja vseh tistih, ki dajejo vtis, kot da so zaradi tega, ker morajo ostati doma ali ne morejo početi res čisto vsega, kar so si zamislili, največji nesrečneži. In kot razlog za nesrečo (še) nihče ne navaja tega, kako si bo gospodarstvo opomoglo.
Nesrečneži in katastrofa za gospodarstvo bo tako dolgo, dokler ne bodo trgovski centri tako polni kot so bili prej

• Všeč mi je
Reactions: bpfc in jonny77

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.644
113
pri taščici
Najbolje, da se se kolesarjenje prepove, ker folk nima vec drugega za delat in kolesari, in potem, ko se bodo vsi nagnetli na sprehajalnih poteh, se naj se to prepove, ker potem bo pa tam guzva prevelika.
Vedno bolj se nas zapira, ljudje pa se bodo poskusali znajti, kakor se vejo in znajo. Tudi ce reko zajezis, bo voda, ko se jez napolni, poskusala teci drugje. En mesec je naokoli, jez je napolnjen, ljudje komaj se zdrzijo.
Kar se pocne je to, da namesto, da se jez pocasi odpira, da se voda razprsi po sirsem toku, se ta tok zapira in vsa ista voda bo zacela teci nekje drugje kjer je manjsi pretok. In ker potem to postane kriticna tocka, se se to zapre in enaka kolicina vode bo zacela teci skozi naslednjo, se ozjo spranjo.

Se zavedas, kaj se dogaja? Kaj bo naslednje? Ker je prevec prometnih nesrec, bomo prepovedali avte?
Kaj če se jez podre?
Sicer pa policajev v petek ni bilo veliko. V vseh cca 300 (službenih, polovico na AC)) km sem videl mogoče ene 3x policaje, vendar nikjer kontrole.