Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Boš zavaroval, al pa kupil manjše stanovanje oz. bajto.
Če tebi banka da kredit, še ne pomeni, da si kredino sposoben. Amapk to je že drug problem.

No ja, ve teoriji izvedljivo, v praksi sila težko. Kar zračunaj, koliko let bi moral varčevati, da ob najemniškem stanovanju, nabereš dovolj kapitala za direkten nakup nepremičnine, ob "povprečni" plači.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Tudi ce reko zajezis, bo voda, ko se jez napolni, poskusala teci drugje. En mesec je naokoli, jez je napolnjen, ljudje komaj se zdrzijo.
Iz SSKJ:
jéz -a in -ú m, mn. jezôvi stil. jézi (ẹ̑)
naprava, prečno na tok vode, zlasti za dviganje vodne gladine za njo: delati jezove na reki; voda teče čez jez; betonski jez; jez pri elektrarni / ljudje varujejo zemljo pred vodo z jezovi nasipi, pregradami / utoniti v jezu v vodi ob jezu
// knjiž. ovira, zapreka: te dežele so bile jez proti turški ekspanziji / razum postavlja jezove čustvu
Jez se ne polni; polni se jezero, ki (oziroma če) nastane za jezom.

Se zavedas, kaj se dogaja? Kaj bo naslednje? Ker je prevec prometnih nesrec, bomo prepovedali avte?
Prometne nesreče so dober biznis.. Za nekatere je/bo tudi korona.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.344
2.387
113
Pomurje
Saj so tudi bolnice ob težke miljone, ker 3/4 oddelkov ne dela. Ko bodo začeli, bodo pa živi mrliči na preglede hodili in en mesec starejše zarodke ven spravljali.

Kdo bo pa to štel in dnevno 3x serviral slovesnki javnosti.
Kacin bo še imel polno dela.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.644
113
pri taščici
No ja, ve teoriji izvedljivo, v praksi sila težko. Kar zračunaj, koliko let bi moral varčevati, da ob najemniškem stanovanju, nabereš dovolj kapitala za direkten nakup nepremičnine, ob "povprečni" plači.
Potrošniški družbi ni v interesu varcevanje, ampak kreditiranje.
Je pa res zanimivo, da praktično ni leasing ponudbe za nepremicnine. A niso enkrat bili poskusi v tej smeri?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Leasingi so aktualni za pravne osebe, za fizične ne vem zakaj bi sploh kdo imel interes se tega iti...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najbolje, da se se kolesarjenje prepove, ker folk nima vec drugega za delat in kolesari, in potem, ko se bodo vsi nagnetli na sprehajalnih poteh, se naj se to prepove, ker potem bo pa tam guzva prevelika.
Vedno bolj se nas zapira, ljudje pa se bodo poskusali znajti, kakor se vejo in znajo. Tudi ce reko zajezis, bo voda, ko se jez napolni, poskusala teci drugje. En mesec je naokoli, jez je napolnjen, ljudje komaj se zdrzijo.
Kar se pocne je to, da namesto, da se jez pocasi odpira, da se voda razprsi po sirsem toku, se ta tok zapira in vsa ista voda bo zacela teci nekje drugje kjer je manjsi pretok. In ker potem to postane kriticna tocka, se se to zapre in enaka kolicina vode bo zacela teci skozi naslednjo, se ozjo spranjo.

Se zavedas, kaj se dogaja? Kaj bo naslednje? Ker je prevec prometnih nesrec, bomo prepovedali avte?
Kaj bluzis a se ne mores po svoji obcini vozit s kolesom? Saj tudi jaz kolesarim pac po svoji obcini ni mi treba v drugo obcino hodit guzvo delat. Sploh pa zdaj vsi nekaj kao kolesarijo k niso bili 15 let na kolesu zato pa padajo ko klade. Po 15 letih na kolo pa gremo 30 kilometrov turo delat.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe in bpfc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Mislim, da smo mimo tega, da se še komurkoli sploh zdi smiselna prepoved gibanja med občinami, tako da je prav da začnejo ljudje izkazovaat svoje nestrinjanje, drugače nas bo vlada držala na povodcu predolgo.

Saj takšni hlapci pa tudi nismo, da bi se jim pustili?

• Žalosti me
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in bpfc

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.136
319
83
Mislim, da smo mimo tega, da se še komurkoli sploh zdi smiselna prepoved gibanja med občinami, tako da je prav da začnejo ljudje izkazovaat svoje nestrinjanje, drugače nas bo vlada držala na povodcu predolgo.

Saj takšni hlapci pa tudi nismo, da bi se jim pustili?
Jaz pa pravim da delajo dobro, glede na to, da ni takih izbruhov kot so bili v Italiji in Španiji zaradi Čeferina.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Tale radodarnost vlade, nas bo po koroni drago stala. Graf je ubijalski.

Ampak članek ima datum 5.4. Je kje kaj novejšega?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Kaj bluzis a se ne mores po svoji obcini vozit s kolesom? Saj tudi jaz kolesarim pac po svoji obcini ni mi treba v drugo obcino hodit guzvo delat. Sploh pa zdaj vsi nekaj kao kolesarijo k niso bili 15 let na kolesu zato pa padajo ko klade. Po 15 letih na kolo pa gremo 30 kilometrov turo delat.
No ne seri. Jest iz moje občine na praktično vsak hrib kle okol, na vrhu padem v sosednjo, ena cesta je en ovinek v eni občini, drg v drugi, pol se pa pejt. Vse to je bla prej ena sama občina. Sem se prve tedne lepo doma na trenažerju držal, zaradi priporočil travmatologov. No zdej gužve v bolnicah ni in grem na te vrhove, se pa ne spustim dol na drugo stran, tko da priljubljeni krogi pač zaenkrat odpadejo. Bi blo pa zanimivo ja, da bi meje drkal policaji na kolesu med tem, ko cigosi delajo kar hočejo. Je prejšnjič en policaj ustavil kombi pol cigotov.....mater pol ure so se drli na njega....pol je pa sam skomignil z rameni in se usedel v marico....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Jaz pa pravim da delajo dobro, glede na to, da ni takih izbruhov kot so bili v Italiji in Španiji zaradi Čeferina.
Noben ni reku, da je vse slabo in prepričan sem, da je blag potek epidemije posledica ukrepov. Sam tole omejevanje na občine je bedarija. NA regije bi blo bolj smiselno, ker pri nas so občine zeloooo različno velike.

• Wow
Reactions: bpfc

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ironija je, da ogromno ljudi omejitve na občine ne upošteva. Zato ker je omejitev neživljenska in butasta, ker so se spravili na komarja z bazuko. :nigladek:
Vsaj na našem koncu videvam kup sprehajalcev in kolesarjev, ki prilezejo skozi hosto, očitno iz sosednje občine (kar je razumljivo, na morostu po ravnem se je dolgcajt sprehajat).

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in bpfc

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
Osebna izpoved 19-letnika iz Domžal. Gre za sina mojega kolega, za katerega sem pred časom že omenil, da so ga z rešilcem odpeljali na intenzivno in ventilator 1 mesec nazaj in je še vedno pozitiven. Oziroma je, pa ni, pa je, pa ni, pa ni, pa spet je, .... Okužil se je pa v službi državne firme v pisarni od sodelavke, ki je kljub izjemno slabemu počutju lepo zdresirano še vedno hodila na delo dokler se ni malodane sesedla in je tudi končala na intezivni. Sin je pa imel to srečo, da so v takratnem odbdobju testitrali tudi tiste z bolj blagimi simptomi za razliko od kasnejše strategije, ki nam ne omogoča vpogleda v realno število okuženih pri nas.