Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Kaj bluzis a se ne mores po svoji obcini vozit s kolesom? Saj tudi jaz kolesarim pac po svoji obcini ni mi treba v drugo obcino hodit guzvo delat. Sploh pa zdaj vsi nekaj kao kolesarijo k niso bili 15 let na kolesu zato pa padajo ko klade. Po 15 letih na kolo pa gremo 30 kilometrov turo delat.
Aha, ker pri kolesarjenju po svoji obcini pa ne mores pasti.
In ja, kolesarim samo po svoji obcini. Ravno vceraj sem odkrival klance do Svete trojice. Pa se tam sem srecal sosede. Sem mislil, da jih bom sreceval samo po okoliskih gozdovih nase obcine.

• Wow
Reactions: bpfc

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No ne seri. Jest iz moje občine na praktično vsak hrib kle okol, na vrhu padem v sosednjo, ena cesta je en ovinek v eni občini, drg v drugi, pol se pa pejt. Vse to je bla prej ena sama občina. Sem se prve tedne lepo doma na trenažerju držal, zaradi priporočil travmatologov. No zdej gužve v bolnicah ni in grem na te vrhove, se pa ne spustim dol na drugo stran, tko da priljubljeni krogi pač zaenkrat odpadejo. Bi blo pa zanimivo ja, da bi meje drkal policaji na kolesu med tem, ko cigosi delajo kar hočejo. Je prejšnjič en policaj ustavil kombi pol cigotov.....mater pol ure so se drli na njega....pol je pa sam skomignil z rameni in se usedel v marico....
A ti pises samo zato da nekaj napises? Sploh beres kaj sem napisal? Vidim da vam karantena ze skoduje.
Bmk za drugje za to kolesarsko proti kr gori pisem da se 5x vec folka vozi po kolesarski kot ponavadi in je prav da jih malo policaji strasijo ker drugace bi jih bilo 10x vec. Kaj koji k.... majo veze hribi okoli tvoje bajte s kolesarsko stezo proti kranjski gori ves samo ti.
Tud jaz sem proti karanteni in vsemu, pac pravim da je trenutno prevec ljudi na kolesarski.

• Všeč mi je
Reactions: bpfc

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
Mislim, da smo mimo tega, da se še komurkoli sploh zdi smiselna prepoved gibanja med občinami, tako da je prav da začnejo ljudje izkazovaat svoje nestrinjanje, drugače nas bo vlada držala na povodcu predolgo.

Saj takšni hlapci pa tudi nismo, da bi se jim pustili?
Kje je problem, da gres v drugo obcino?
ce mas jajca se vsedi na kolo, v avto pa se pelji, tako kot mnozice drugih ta konec tedna.

Ne bos prvi, niti zadnji.
Glede na dogajanje zadnjih dni, je brez veze pozvati k nepokorscini, ker zgleda si med redkimi, ki se doma sedi in nabija tle gor, kako smo bogi.

• Všeč mi je
Reactions: Runo in bpfc

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Kje je problem, da gres v drugo obcino?
ce mas jajca se vsedi na kolo, v avto pa se pelji, tako kot mnozice drugih ta konec tedna.

Ne bos prvi, niti zadnji.
Glede na dogajanje zadnjih dni, je brez veze pozvati k nepokorscini, ker zgleda si med redkimi, ki se doma sedi in nabija tle gor, kako smo bogi.

Ne sedim doma, vsak vikend grem skozi "kar nekaj občin". Ni pa prijeten občutek, ko se pelješ mimo policije ali gledam na vsake koraku če me kje pričakujejo.
Ampak še vedno pa ne morem na morje recimo srebat kavico v Janov kafič.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.195
701
113
  • Všeč mi je
Reactions: navlixx in bpfc
19. jul 2007
2.834
1.553
113
darjan Ampak še vedno pa ne morem na morje recimo srebat kavico v Janov kafič.
AndY1 Zato pa sem tudi en redkih, ki hodi naokoli nepostrizen, vsaj glede na to, kar vidim na sprehodih.

Jaz sem mislil, da imata kakšne pametne pomisleke glede pristopa v kontroliranju epidemije, ampak kje vidva najdete težave.
Je pa tudi precej stvar percepcije. Poznam ljudi, ki bi verjetno precej kritično komentirali vse skupaj (predvsem po politični liniji), pa imajo v bližnjem sorodstvu nekoga, ki je pa res v prvi bojni liniji (zdravnik na infekcijski kliniki), pa nimajo nobenega komentarja na pristop k reguliranju pri epidemiji.

PS: Jaz sem sveže postrižen, tako kot kakšnih zadnjih dvajset let je bilo to narejeno doma.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.471
9.785
113
40
MB
to pa res moreš bit posebne sorte sonček da ti je trenutno največji problem da nemoreš k frizerju ... :eek:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Komentirava samo na napačen primejem vlade iz naslova "prepoved gibanja med občinami", vse ostalo je na nivoju.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.674
113
darjan - Ja, sinu ni bilo hudega najverjetneje ker je, kot navedeno v članku, mlad in v dobri kondiciji medtem ko gre pa pri očetu za zelo drugačen scenarij (ventilator) kljub temu, da je kar aktivna oseba saj je vsak dan na kolesu (tako spelje del poti v službo in nazaj pa še kaj verjetno) in še vedno čaka na zeleno luč za vrnitev domov. So zaradi vmesnih negativnih testov predvidevali, da bo doma že 2 tedna nazaj pa ni bilo nič od tega. Zdaj pa ne vem ali gre dejansko za tako nihanje prisotnosti virusa v njem da ga že skoraj premaga pa potem popusti ali pa so testi res tako zelo nezanesljivi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.853
6.955
113
Nekje drugje sem bral, da je nekdo omenil, kako pozna nekoga v tujini, ki je že več kot mesec dni pozitiven na virus.
Predvideva se, da zaradi "bogega" testa še vedno le-ta zaznava virus, čeprav le-ta več ni aktiven.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113

Tukaj sem gledal in je ravno tudi odgovarjal na to koliko časa ostane virus v telesu. In je rekel, da so pri drugih boleznih bili primeri tudi do nekaj mesecov.
Je pa res, da so bili to specifični bolniki z ne najboljšim imunskim sistemom.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.136
319
83
Jaz sem si pa prvič v življenju pobril glavo in pustil brado. Žena pravi da sem grd ko .... Pa obvezno moram nosti kapo, ko grem ven moram.

• Haha
Reactions: Romzi in Matey