Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Itak je bilo rečeno da se bodo začeli odpravlja ukrepi začetek marca, tako da imajo še 10 dni časa da karkoli sprejmejo. Kontejnerji za testiranje pred vsakim lokalnim merkatorjem so pa itak zlata jama, tako da iluzorno je pričakovat da bo kakšna resnejša odprava pred aprilom. Tam pred 25.6. bodo mogoče tudi ukinili maske in testiranja v šolah.

(volitve so konec aprila, potem sledi pa najbrž mukotrpno iskanje mandatarja in najbrž v prvem krogu ne bo nič in potem je že poletje, ukrepi se pa ne bodo odpravljali ker ne gre za tekoče posle in posledično se čisto lahko zgodi da bomo ob določenmih ukrepih še celo poletje ker ne bo nobenega ki bi jih odpravil)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.926
113
S počasnim odpravljanjem ukrepov lažje zakriješ, kako neopazno in nepomembno razliko so naredili ukrepi pri okužbah in hospitalizacijah. Zato nočejo naenkrat ukinjati ukrepov.

Peg tega imajo fantje iz rajskih otokov še dosti testov v skladišču.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113

Tu bi Ihan lahko dodal da je danska že lani jeseni ukinila vse ukrepe (zaradi visoke precepljenosti) in so bili tako brez ukrepov skoraj do konca leta ko so spet sprejeli par ukrepov in te tudi hitro odpravili (z februarjem so odpravili vse ukrepe, že prej pa so odpravili večino ukrepov). Skratka danci so imeli letos pozimi 3 tedne ukrepov, ki so bili na nivoju kot bodo naši v marcu in aprilu, prej in kasneje pa pri njih ni bilo nobenih ukrepov.

Mi dejansko vlečemo nekatere ukrepe od pomladi 2020, oz. imamo odloke ki veljajo od takrat. Samo toliko da vemo o čem se govori in primerja jabolka s štrudlom.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Tu bi Ihan lahko dodal da je danska že lani jeseni ukinila vse ukrepe (zaradi visoke precepljenosti) in so bili tako brez ukrepov skoraj do konca leta ko so spet sprejeli par ukrepov in te tudi hitro odpravili (z februarjem so odpravili vse ukrepe, že prej pa so odpravili večino ukrepov). Skratka danci so imeli letos pozimi 3 tedne ukrepov, ki so bili na nivoju kot bodo naši v marcu in aprilu, prej in kasneje pa pri njih ni bilo nobenih ukrepov.

Mi dejansko vlečemo nekatere ukrepe od pomladi 2020, oz. imamo odloke ki veljajo od takrat. Samo toliko da vemo o čem se govori in primerja jabolka s štrudlom.
Ja, a ze ce primerjas ukrepe primerjaj tudi stopnjo precepljenost.
No clanek jaz bolj razumem, da tudi ce je omikron bolj blag, se vedno ne vemo vse o njem (long covid) etc.

• Haha
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.069
113
Ja, a ze ce primerjas ukrepe primerjaj tudi stopnjo precepljenost.
No clanek jaz bolj razumem, da tudi ce je omikron bolj blag, se vedno ne vemo vse o njem (long covid) etc.

Gre tudi za to da so danci takoj spoznali "milino" omikrona in tudi zavedali so se neučinkovitosti cepiv. Pračunali so da bi bila razlika ali so čisto zaprti ali pa povsem odprti premajhna da bi upravičevala zaprtje in šli v polno odprtje.

Recimo kaj je pri nas drugače če smo zaprti? Uradno po izjavah NIJZ je okužb 3-5x več kot jih zaznamo, na omikornu iomamo 400k okužb zadnje dva meseca ... torej o NIJZ smo uradno že na 2 miljona okuženih.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Kot je pojasnil minister za zdravje Janez Poklukar, od sobote v Sloveniji ne bo več karanten. Do drugega sproščanja ni prišlo, saj so sejo prekinili.

Ni jim bilo vredno se nekaj casa ostat in se kaj drugega sprostit? In folk to podpira…Bravo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Uporaba maske ipd. torej pomeni podporo ukrepom? Srsly? :D
Si tu tolkel po protestnikih, ko so protestirali proti vladnim ukrepom? si ali nisi? Si jih zasmehoval ali nisi?
Si na vse pretege opravičeval policijo, kako so pisali kazni protestnikom? Si ali nisi?
Si podpiral, ko so policaji nezakonito vklenili najstnico? Si ali nisi ?

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat