Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Da ukrepi niso v skladu z ustavo je kriva vlada, ki predlaga ukrepe, ki niso v skladu z ustavo.
Če pa bi se sprejela zakonodaja, ki bi takšne ukrepe dopuščala, potem pa zakonodaja nebi bila v skladu z ustavo.

Skratka fašistični ukrepi, ki si jih nekateri tako želite so nezdružljivi z demokratično ustavo.
Mene pa zanima, od kje nekaterim (sploh tebi), da si kdorkoli želi katerihkoli fašističnih ukrepov? In kako lahko žališ soforumaše ali kogarkoli s fašistom samo zato, ker imajo mogoče mal drugačno mnenje? Maš pa očitno veze na forumu, ker tvojih postov se zarad žaljenja ne brišejo. :evil: :nazdravje:

• Haha
Reactions: jonny77

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Vsakdo, ki podpira PCT za "prehlad", se lahko kar avtomatsko smatra za fašista, po enaki logiki, kot se mnoge tu smatra za anti-vaxerje.
Vsakdo, ki podpihuje dnevno s svojim mišljenjem in z raznimi nebulozami ostale ljudi, kateri bi se mogoče drugače odločili, so pa kaj? Kako se reče tem ljudem? Mogoče nenaklepni morilci? :evil: Evo, isto sranje!!!

• Haha
Reactions: jonny77

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
A če imaš blažje hemoroide si zdrav? Mislim greš v službo in delaš ali si doma praskaš rit?

Zdrav si če lahko opravljaš delo in če ne predstavljaš visokega tveganja na delovnem mestu. To oceni tvoj osebni zdravnik in ti odpre bolniško. Do covida smo poznali tak mehanizem bolniških, ki je deloval. Recimo kakšni rizični poklici so res ostali doma ker so malo smrkali, medtem ko za večino poklicev to ni težava. Smetana na torti je pa da ostanejo doma še vsi ki so bili v stiku s tabo. Narod pocepljen, vsi se nonstop testiramo, sedaj pa zdrav šofer kamiona počiva doma (in 10 njegovih kolegov) ker je bil skladiščnik v merkatorju pozitiven, raja pa kruha ne more kupit kot (baje) v zlatem času socializma.

Skratka moj predlog vladi: odpravi se karantene za stike in se jih nadomesti z obveznostjo testiranja na XX interval za XX časa. Po dveh tednih če vseeno (zm)manjka kruha v trgovini ker ni ljudi, se ukine sploh covid testiranje in se bolniške odpira samo še pri osebnem zdravniku (kot je to veljalo do odkritja covida).

Moj predlog je osnovan na dejstvu da je virus tako agresiven kot se omenja in torej dejansko bomo prišli v naslednjih 30 dneh vsi v stik z njim ne glede na ukrepe. V tem primeru karantene niso smiselne saj delujejo kontraprodukitivno ne samo na gospodarstvo ampak na komplet družbo.

Nekaj čisto enostavnega si zakompliciral do amena. Doma ostanes tudi s prehladom, ce ti zdravnik tako rece. Ce ga poklices. Zdaj jaz verjamem, da se zdi tebi zaradi prehlada odvec naredit karkoli, razen da se spravis ravno tako v sluzbo in pijes caj in zres lekadole. Nekateri pa tudi to izkoristijo. In vso pravico imajo. Zaradi hemoroidov pa ti ves, jaz jih nimam. A ce si zlomis nogo si zdrav? Zakaj si potem doma? Po tipkovnici lahko tudi z zlomljeno nogo tipkas, ker tipkas z roko.

Mi je pa tecno bit v pisarni z nekom, ki kiha in smrka cel dan, sedi pa 1m stran od mene, ker nekateri jih niti s tem nima nekih manir in kihajo vsepovsod vsem v fris. Zdaj si pa predstavlji, da se vecina tko obnasa tudi sedaj, ko so taksni ukrepi jim cisto odvec.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Nekaj čisto enostavnega si zakompliciral do amena. Doma ostanes tudi s prehladom, ce ti zdravnik tako rece. Ce ga poklices. Zdaj jaz verjamem, da se zdi tebi zaradi prehlada odvec naredit karkoli, razen da se spravis ravno tako v sluzbo in pijes caj in zres lekadole. Nekateri pa tudi to izkoristijo. In vso pravico imajo. Zaradi hemoroidov pa ti ves, jaz jih nimam. A ce si zlomis nogo si zdrav? Zakaj si potem doma? Po tipkovnici lahko tudi z zlomljeno nogo tipkas, ker tipkas z roko.

Mi je pa tecno bit v pisarni z nekom, ki kiha in smrka cel dan, sedi pa 1m stran od mene, ker nekateri jih niti s tem nima nekih manir in kihajo vsepovsod vsem v fris. Zdaj si pa predstavlji, da se vecina tko obnasa tudi sedaj, ko so taksni ukrepi jim cisto odvec.
Potem bi lahko vsako sezono prehladov zaprli polovico firm, ker nihce vec ne bi mogel delat.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ne drži, obvezno cepljenje ni v neskladu z ustavo/ZNB, je pa bil neskladen z ustavo dekret o PC pogoju zaposlenih v JU.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune

A si kdaj pred 2020 ostal doma, ker si bil v stiku z nekom kateri ima prehlad/gripo/plučnico/virozo.....?
Jaz nisem. Če bi kaj takega omenil zdravniku, bi me poslal nekam. Danes ti pa test pove če potrebuješ bolovanje ali karanteno. Zdravnik je izpadel iz igre.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Danes ti pa test pove če potrebuješ bolovanje ali karanteno. Zdravnik je izpadel iz igre.
Oh come on... test ti pove oz. potrdi, če potrebuješ karanteno zaradi tega, ker si lahko kužen z zanemarljivimi simptomi in potem ostaneš doma zato, da tega ne širiš naokoli in ne zrihtaš tega virusa še kakšnemu, ki bi se pa bolj slabo odzval nanj. Za ugotovit ali pa potrebuješ bolniško za odležet pa ne rabiš prav nobenega testa ampak samo nekaj malega samoopazovanja. Pa to ne v hipohondrskem stilu kot to izvaja jamr.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Testov ni ker si/so 2xC.

Zakaj je bilo dovoljeno silvestrovanje po Jugi mi ni jasno. Spet velik mimosun vlade, da ni uvedla karanten za povratnike.
Najebali bomo pa vsi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Zaradi njih pa res ne bomo kaj huje. Vlada bi drzala tako stanje do pomladi, pa ce bi bilo 50 na icu. Maske pa bodo verjetno stalnica tudi ce bo en pozitiven na teden.

New reality. Volitve ne bodo spremenile nic, lobiji v ozadju so enostavno premocni. Ce lahko drzijo DE in FR v sahu, potem bodo sloveniji se prej.

• Wow
Reactions: javr

javr

Guru
6. dec 2011
1.934
1.149
113
Zakaj je bilo dovoljeno silvestrovanje po Jugi mi ni jasno. Spet velik mimosun vlade, da ni uvedla karanten za povratnike.
če ne bi bilo dovoljeno silvestrovanje po YU ali pa če bi bila odrejena karantena za povratnike iz silvestrovanja, bi danes dosti težje govorili o 400.000 ljudeh v karanteni, pogoju PC, obveznem cepljenju, lockdownu, policijski uri, itd... - tako da ne gre za mimosun, ampak dobro premišljen ukrep; enako kot na prvi pogled nesmiselna prepoved silvestrovanja na prostem, v zaprtih prostorih pa ni problema; delujejo kot zbor tepčkov, v resnici pa točno vedo kaj delajo

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.554
-3.740
113
Testov ni ker si/so 2xC.

Najebali bomo pa vsi.
Zato da igre ne bo še konec.
Je treba še par tisočev ljudi okužit, da lahko sprejmejo PC, PC+, obvezno cepljenje, pa še zaostrijo ukrepe, povečajo nadzor nad prebivalci, jih ustrahujejo, zmanjšajo človekove pravice in si utrdijo oblast in napolnijo svoje račune.

Saj podobna situacija je bila poleti, ko so okužbe že skoraj izginile, pa so v državo spustili okužene maturante, za katere so vedeli da so okuženi in da imajo simptome.. So imeli inšpektorji vseh par sto maturantov lepo zbrane na kupu, so jih sprva mislili testirat, pa so potem po posredovanju nekoga z vrha od te namere odstopili, vse spustili, brez da bi jih testirali in brez karanten. Karantene so odredili (njim in z njimi povezanim šele potem, ko so virus potem dobro raztrosili naokoli- kar je prepozno.

• Všeč mi je
Reactions: javr

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Zato da igre ne bo še konec.
Je treba še par tisočev ljudi okužit, da lahko sprejmejo PC, PC+, obvezno cepljenje, pa še zaostrijo ukrepe, povečajo nadzor nad prebivalci, jih ustrahujejo, zmanjšajo človekove pravice in si utrdijo oblast in napolnijo svoje račune.

Saj podobna situacija je bila poleti, ko so okužbe že skoraj izginile, pa so v državo spustili okužene maturante, za katere so vedeli da so okuženi in da imajo simptome.. So imeli inšpektorji vseh par sto maturantov lepo zbrane na kupu, so jih sprva mislili testirat, pa so potem po posredovanju nekoga z vrha od te namere odstopili, vse spustili, brez da bi jih testirali in brez karanten. Karantene so odredili (njim in z njimi povezanim šele potem, ko so virus potem dobro raztrosili naokoli- kar je prepozno.
drugače povedano: če se ljudje ne morejo doma zadržat, vse prisilno pocepit, da bo mir. ne pa da jim pustijo okol hodit, na hrvaško pa take pa to.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

javr

Guru
6. dec 2011
1.934
1.149
113
New reality. Volitve ne bodo spremenile nic, lobiji v ozadju so enostavno premocni
ta vlada bo pred volitvami uvedla obvezno cepljenje in če bodo na volitvah zmagali levaki, bodo rekli ej sorry - ni pravne podlage za ukinitev obveznega cepljenja ki ga je uvedla prejšnja vlada