Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Welcome back.

No, nivo odzivov je bil vseeno velikokrat zelo nizek in oseben. Kdorkoli je na drugi strani si ne zasluži tega.

Tudi na sodiščih obsojene pedofile/morilce naslavljajo z gospod, ipd, ker pač nek nivo olike mora ostati. Ne zaradi njih, zaradi nas.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.577
4.726
113
Bistrona neumnost

People who are overweight or obese are at a much higher risk of much more severe disease and even death from Covid-19 -- and one new study suggests that losing weight can reduce that risk.

Wow really?? This is breaking news!!

Nekje sem zasledil, da ima 85% hospitaliziranih previsok indeks bmi.
Normalno, če so pa v povprečju stari 65+ let. Koliko starih je dejansko z normalnim indeksom. Res pa je, da če prideš do intenzivne, naj bi te višja teža celo reševala nekaj časa, da ne shiraš popolnoma.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Kretenizme, kot je recimi take.

Ja, virus seje smrt. Je smrten. Pušča posledice. Tudi pri tistih, ki so imeli zelo blago obliko bolezni (par dni nazaj je bil celo povzetek raziskave na rtv, v slovenščini, za tiste, ki jim šepajo tuji jeziki)
Je to potem odgovornost posameznika ali smisel v državi da vsili cepljenje? Če je vse tako črno na belem, potem je to to?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Zakaj pa bi se koga moralo spreobračat?

hudiča, govora je o prehladu. Tu se moramo naučit živet s tem, ne pa drug drugega silit v nekaj, kar nihče noče.
Koga je strah se bo cepil, kdo se ne bo, bo v bolnici pač pristal. Kdo sem jaz da bi drugega silil naj se NE cepi, ali pa da se naj cepi? Virusek je piš, endemičen, obnašamo pa se kot da seje smrt - ki je že pred omikronom bila le 1.8% ...
Česa hudiča boš se bal pri cepljenju? Res, česa? Igle, kapljice krvi? Česa?
Gre za podoben strah kot je strah muslimana pred svinjskim mesom, ki je bil v časih brez hladilnikov v vročem podnebju mogoče celo upravičen. Danes pa je pač religija. In pri proticepilstvu gre za čisto in enostavno religijo.
Sicer pa jaz poznam tudi nekaj ljudi, ki so okrog 50 in jih je ta "prehlad" dobro zdelal in še po več mesecih niso enaki kot so bili prej. Pa so bili v primerni kondiciji. En je celo vernik tvoje religije: keto prehrana. So ga za dva dneva peljali v bolnico po dodatni kisik. Ne vem zakaj so ga. Necepljen, torej ne verjame v medicino. Ga bo že FB pozdravil.
Ne dvomim pa, da jih nek vernik ne pozna veliko ljudi s težavami, ker ima hudo omejen krog ljudi. Pa še ti so virtualni. Saj se kardinal Rode tudi ne druži s hodžo, razen na uradnih sprejemih.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
A si kdaj pred 2020 ostal doma, ker si bil v stiku z nekom kateri ima prehlad/gripo/plučnico/virozo.....?
Jaz nisem. Če bi kaj takega omenil zdravniku, bi me poslal nekam. Danes ti pa test pove če potrebuješ bolovanje ali karanteno. Zdravnik je izpadel iz igre.

Ti si resno to misliš da nisi? Če drugega ne, ti v vrtcu takoj povejo, da se šmrkastih otrok ne vozi v vrtce. Jasno pa, da je kup ljudi vseeno vozilo šmrkaste otroke v vrtce.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
đoković v Avstraliji kazal kot kaže ponarejen dokument o covid prebolelosti :valjamse:
NEcepljenca bodo seveda deportirali
Dokumentacijo je moral predložiti predhodno, le to pa naj bi pregledale dve neodvisni zdravniški komisiji v AUS (brez da se vidi, kdo je vlagatelj).

Potem seje vmešal vrh politike in so mu zavrnili vstop.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ti si resno to misliš da nisi? Če drugega ne, ti v vrtcu takoj povejo, da se šmrkastih otrok ne vozi v vrtce. Jasno pa, da je kup ljudi vseeno vozilo šmrkaste otroke v vrtce.

Se pravi si ti ostal doma ker je bil otrok šmrkast. Razumljivo.
Sicer zelo nepovezano z temo ampak OK.

Ampak ali je bila doma zaradi tega tudi žena, sorojenci ter vsi eventuelni stiki izpred 48 ur?

In koneckoncev, marsikateri otrok je "šmrkav" celotno jesen in zimo. Brez vročine in nekih dodatnih bolezenskih znakov ga pa tudi ni pediatra, kateri ti bo celotne mesece pisal nego.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Če sem fasal virozo in mel 38 vročine, sem bil doma, kakopak? Pri prehladu pa odvisno kaj sedaj ti misliš kot prehlad. Tako da dejva najprej to razčistit. Pri meni prehlad ni nikoli trajal dlje kot nekaj ur, recimo da sem zvečer šmrkal, sem ponavdi zjutraj bil že OK. Zdaj pa pejva še naprej, ko govorimo, da je covid samo prehlad. Jaz sem preboleval covid tam nekih 14dni, v času karantene mi ni bilo nič, niti "prehlad", se je pa zato začelo po karanteni. Zdaj če ti 14dnevni "prehlad" enačiš z 12urnih prehladom, super. Jaz vem da ne. In jaz če bi imel 5dnevni prehlad, bi ostal doma, že zavoljo sodelavcev, ker mi je to res nekaj najbolj nemarnega, da kihaš in kašljaš cel dan v sodelavce.

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Če sem fasal virozo in mel 38 vročine, sem bil doma, kakopak? Pri prehladu pa odvisno kaj sedaj ti misliš kot prehlad. Tako da dejva najprej to razčistit. Pri meni prehlad ni nikoli trajal dlje kot nekaj ur, recimo da sem zvečer šmrkal, sem ponavdi zjutraj bil že OK. Zdaj pa pejva še naprej, ko govorimo, da je covid samo prehlad. Jaz sem preboleval covid tam nekih 14dni, v času karantene mi ni bilo nič, niti "prehlad", se je pa zato začelo po karanteni. Zdaj če ti 14dnevni "prehlad" enačiš z 12urnih prehladom, super. Jaz vem da ne. In jaz če bi imel 5dnevni prehlad, bi ostal doma, že zavoljo sodelavcev, ker mi je to res nekaj najbolj nemarnega, da kihaš in kašljaš cel dan v sodelavce.
Kje si pa še ti videl 12 urni prehlad? Klasičen prehlad mine v tednu dni. Tisto, kar ti opisuješ je nahod, ki ima lahko različne vzroke, med drugim tudi aletrgijo. In če si ti fasal viozo, ni bilo doma poleg tebe preventivno še 10 ljudi in v tem je težava, ker kovid postaja navadna viroza, politika pa še kar zganja paniko.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
"Nocoj ga lahko vržejo v ječo, jutri pa v verige. Resnica je, da je on kot voda in voda si utira svojo pot. Novak je Spartak novega sveta, ki ne bo toleriral krivice, kolonializma in hinavščine," je svojega sina bojevito branil Srđan Đoković. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je svoje besede bolj skrbno izbral: "Našemu Novaku sem rekel, da je vsa Srbija z njim in da naše inštitucije delajo vse, da se nadlegovanje najboljšega tenisača sveta konča takoj."

Srbija do tokia!!!

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Značilni simptomi prehlada so:

• izcedek iz nosu, ki je sprva običajno redek in tekoč, pozneje pa gostejši,
  • otekel nos,
  • bolečina v žrelu,
  • glavobol in bolečine v okončinah,
  • kašelj,
  • utrujenost in izčrpanost.

Kljukica pri vseh točkah.

Nahod pa:

Kaj je nahod?​

Nahod je v osnovi vrsta prehladnega obolenja. Simptomi nahoda so prisotni zlasti na predelu glave in obraza in izzvenijo v približno 7-10 dneh. Običajno minejo brez zdravniške oskrbe.

Simptomi nahoda​

Pri nahodu virus doseže zlasti nos in sinuse. Sam potek obolenja je zelo podoben kot pri običajnem prehladu, le da so simptomi pri nahodu na področju glave in obraza bolj izraziti.
Podobno kot pri prehladu, simptomi pri nahodu trajajo približno teden dni. Do zapletov pri tem obolenju običajno ne prihaja. Kljub temu je pri nahodu verjetnost nastopa sinusitisa ali okužbe ušes nekoliko višja kot pri običajnem prehladu.
Preberite več o simptomih nahoda in prehlada.

Kaj povzroča nahod?​

Nahod povzročajo enaki virusi kot prehlad. Kljub temu so simptomi pri nahodu bolj poudarjeni na področju glave, obraza in sinusov.

Pač pobrano z neta, če veš ti kaj drugače, daj na plano.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Značilni simptomi prehlada so:

• izcedek iz nosu, ki je sprva običajno redek in tekoč, pozneje pa gostejši,
  • otekel nos,
  • bolečina v žrelu,
  • glavobol in bolečine v okončinah,
  • kašelj,
  • utrujenost in izčrpanost.

Kljukica pri vseh točkah.

Nahod pa:

Kaj je nahod?

Nahod je v osnovi vrsta prehladnega obolenja. Simptomi nahoda so prisotni zlasti na predelu glave in obraza in izzvenijo v približno 7-10 dneh. Običajno minejo brez zdravniške oskrbe.

Simptomi nahoda

Pri nahodu virus doseže zlasti nos in sinuse. Sam potek obolenja je zelo podoben kot pri običajnem prehladu, le da so simptomi pri nahodu na področju glave in obraza bolj izraziti.
Podobno kot pri prehladu, simptomi pri nahodu trajajo približno teden dni. Do zapletov pri tem obolenju običajno ne prihaja. Kljub temu je pri nahodu verjetnost nastopa sinusitisa ali okužbe ušes nekoliko višja kot pri običajnem prehladu.
Preberite več o simptomih nahoda in prehlada.

Kaj povzroča nahod?

Nahod povzročajo enaki virusi kot prehlad. Kljub temu so simptomi pri nahodu bolj poudarjeni na področju glave, obraza in sinusov.

Pač pobrano z neta, če veš ti kaj drugače, daj na plano.

Covid je pa kaj. Razen vročine ki pri 80% folka mine v roku 24h, so vsi simptomi enaki kot pri prehladu (pojdi na stran nijz pa preberi). To je veljalo za dosedanje seve, sedaj omikron je pa baje še bolj prehladni*. S tem da za wuhanca je bilo tam do 80% ljudi asimptomatskih (torej nimajo nobenega od simptomov prehlada) kar pomeni da v summi je za večino folka covid manj kot prehlad, z vsakim sevom manj ...

Če si ti imeli 14 dni po okužbi s covidom pljučnico (sekundarna bakterijska okužba) nima nič z long covidom še manj pa s simptomi covida kot takega.

* tudi od prehlada lahko dobiš pljučnico, v bistvu je to najbolj pogost zaplet vseh respiratornih oboljenj. Covid je imel to lastnost da je pogosto preskočil zgornja dihala in šel v spodnja, kar je potem povečalo verjetnost za pljučnico. Omikron se aktivira prej in posledično so bolj na udaru zogrnja dihala. Tako da najbrž simptomi "long omikrona" bodo razna vnetja sinusov in podobno, kar pa je spet sekundarna okužba ki se je zdravi ločeno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Hm, pri prehladu načeloma nisem slišal o veliko mrtvih, ali pač?

Če si ti imeli 14 dni po okužbi s covidom pljučnico (sekundarna bakterijska okužba) nima nič z long covidom še manj pa s simptomi covida kot takega.

Nisem imel nič težav v zvezi s pljuči.