Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

javr

Guru
6. dec 2011
1.934
1.149
113

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kdo pa je kriv, da se ne sprejme ustrezna zakonodaja, ki je nujna, da so ukrepi v skladu z ustavo?

uporabnik2022

Pripravnik
5. jan 2022
80
27
18
Kako razlagate dejstvo, da so v slovenskih medijih na naslovnicah časopisov/spletnih portalov teh časopisov skoraj izključno novice v zvezi s koronavirusom, na naslovnicah srbskih/bosanskih medijev pa prevladujejo druge novice?

npr. naslovnice za danes, srbski časopisi:

Tisto o Noletu bi pa jemal z velike rezerve, konec koncev gre za Srpski telegraf, kdor bere srbske medije, ve, koliko verodostojen je ta Srpski telegraf (ne mislim na portal, ampak časopis)...Mislim, da telegraf.rs in časopis Srpski telegraf tudi nista isti medij.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Baje smo blizu "kolapsu" PCR testiranja. Poznam za primer ki že več kot 48ur čaka na TERMIN za test, pomeni je praktično lahko taka oseba že izven karantenskega obdobja, ko šele dobi rezultat.

Res smiselno ja...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.554
-3.740
113
Kdo pa je kriv, da se ne sprejme ustrezna zakonodaja, ki je nujna, da so ukrepi v skladu z ustavo?
Da ukrepi niso v skladu z ustavo je kriva vlada, ki predlaga ukrepe, ki niso v skladu z ustavo.
Če pa bi se sprejela zakonodaja, ki bi takšne ukrepe dopuščala, potem pa zakonodaja nebi bila v skladu z ustavo.

Skratka fašistični ukrepi, ki si jih nekateri tako želite so nezdružljivi z demokratično ustavo.

19. jul 2007
2.896
1.609
113
Baje smo blizu "kolapsu" PCR testiranja. Poznam za primer ki že več kot 48ur čaka na TERMIN za test, pomeni je praktično lahko taka oseba že izven karantenskega obdobja, ko šele dobi rezultat.

Res smiselno ja...
Včeraj so imeli v USA 1,0 mio dnevno pozitivnih, kar je primerljiva številka v Sloveniji 6,0K pozitivnih. UK in FR pa so proporcionalno še višje - 8,0 k za Slovenijo.
Če si na 50 % pozitivnih to pomeni opravljenih +15k PCR testov dnevno. Včeraj smo jih v Slo opravli 10k.
Kapacitete niso neomejene.

Upam, da vam je jasno zakaj so v UK sprejeli, da štejejo tudi hitri testi (se potrjuje s PCR po potrebi) ter zakaj so strokovne organizacije v UK ocenile, da ni dodane vrednosti v doslednem testiranju.

Saj smo tudi mi nekaj telovadili s slednjem stikom, pa se je v dveh tednih vse sesulo, ker je bilo tudi najbolj optimističnim jasno, da je neizvedljiov, oziroma je dodana vrednost zanemarljiva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Pomeni da zdaj tudi ni vec spedenja stikov?

btw, a se ve % pozitivnih HAT? Imam obcutek da je sila majhen in torej tudi ce se takim rece da ne rabijo na PCR ne bodo bistveno vplivali na PCR kapacitete?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.554
-3.740
113
Danes se ponovno zacenja panika

Kako lep zacetek novega leta…
Logarjeva je sredi decembra, ko je bilo z omikronom okuženih 10 ljudi povedala, da je podvojitvena doba 1,5 dni.
Torej se nas je po njenem tempu od takrat do danes že okužilo dva miljona.
In koga bi sedaj še Poklukar okužil?

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Hospitaliziranih je najbrž več, dejansko čez 1 teden jih bo večina na novo okuženih takih. Koliko jih bo to, je pa vprašanje.
Ko sem pisal o enem hosp. z omikronom, sem se skliceval na novico:

Sedaj so sicer spremenili naslov, prej je bilo v naslovu navedeno, da zdravijo prvega bolnika okuženega z omikronom...Se pa strinjam, da bo sigurno številka rasla, ključno je dejansko tisto, ali bodo hospitalizirani zaradi okužbe ali z okužbo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.850
2.633
113

Treba mu priznat da ima pokoncno drzo. Lepo se je izkazalo da “stroka” in vse omejitve padejo ko kapital požuga. Novak pac lahko rece Ne, marsikdo pa ne more in podleze tej represiji :(

Pa ja niste mislili, da gre v Slovenijo!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
515
113

Res smiselno ja...
Če imaš pozitivni hitri test ne rabiš naročanja! Tamala je bila v ponedeljek pozitivna v šoli, sem jo peljal na pcr, v 10 min sva bila fertik. Samo pokaže pozitivni hitri test in si v vrsti

• Všeč mi je
Reactions: darjan

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
Če imaš pozitivni hitri test ne rabiš naročanja! Tamala je bila v ponedeljek pozitivna v šoli, sem jo peljal na pcr, v 10 min sva bila fertik. Samo pokaže pozitivni hitri test in si v vrsti

Ja samo priporočeno je poklicati in se naročiti saj so delavci zelo obremenjeni in nejevoljni ker se jim ljudje nabijejo.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
S simptomi nima smisla lazit po HAT, takrat se pač pokliče.

Test doma tudi velja, da kr vletiš na PCR?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Včeraj so opozarjali, da v LJ Stožicah to ni izvedljivo. Morda je kje drugje v SLO?

Pred mesecem dni v Kranju tudi nisi mogel samo s pozitivnim testom direktno na PCR, četudi so po TVju govorili, da se da.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Uradno na NIJZ ne pise nic?

Sem te dni te stvari študiral , ker sem bil HAT (samotestiranje doma)pozitiven.
Da te sprejmejo na PCR, je uradno predpogoj dokaz,slika pozitivnega HAT in osebni podatki testiranega.

Kako potem to naprej teče pa je pomoje zelo odvisno od testirnega mesta.
Kamor sem jaz šel(naPcr)imajo za to namenjeno tel.št in se naročiš(zastavijo še nekaj vprašanj) oz. Ti dajo hh:mm kdaj si na vrsti.....če pa kje folk sprejemajo kakor kdo uleti, sploh sedaj ko je tega ogromno pa zna biti kaos.

Aja , na PCR niso nič preverjali mojih navedb o pozitivnem HAT testu(imel sem ga s sabo, + slike na tel)