Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Kaj ima sedaj to veze s komentiranjem dejstva, da sralci pristransko in zavajujoče podajajo podatke?

Enako, jih tudi "stroka". Samo zaradi tega, ker so otroki asimp. prenašalci, so šli zapirat šole. Na vago bi se moralo dati vse, ne samo to, da ne bodo slučajno koga doma okužili.
Nihče ni rekel, da bodo 1 leto izven šole, nihče ni povedal kako bo to vplivalo na njih, na učni naprede, na motorični razvoj, ipd., etc.
Me zanima, če bi se še vseeno odločili za zaprtje, če bi takrat vedeli za posledice, ki so nastale.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.100
10.927
113
kod Džej-Zija
darjan, mimogrede v tej skupini ni infektologa, virologa, mikrobiologa, imunologa, epidemiologa itd. So pa:
  • travmatolog,
  • internist,
  • nekaj splošnih zdravnikov,
  • psihiater,
  • zobozdravnik,
  • kirurg,
  • anesteziolog,
  • ginekolog ...
Zdravniki, ki razen internista nimajo resnega opravka z epidemijo.

Pod povezave najdem pa med drugim:
  • propagando za ivermektin,
  • bluzenje o Nürnburških procesih,
  • jamranje o človekovih pravicah by Teršek™,
  • bluzenje o prisili v medicinske posege by Teršek™,
  • zanikanje učinka cepiv pri širjenju virusa,
  • in seveda polno nakladanje o stranskih učinkih, ki so zastrašujoči.
Zdaj pa ti povej, zakaj bi morali tem teoretikom zarote verjeti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Se ne strinjaš, da je bilo zaprtje šol za toliko časa (in vrtec), napačno? Oz da so posledice prehude, da bi opravičevale ta ukrep?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.967
11.096
113
epidemiologi bi nas vse zaprli, katere pa ne morejo zapret pa pobit. Izreden razmere držat čim bolj dolgo, ker so le dodatki. Jaz druge ne vidim, vsaj iz medijev ne. Če je od zadaj pa kakšna druga resnica, pa jo dobro skrivajo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.167
7.026
113
Sem mar omenil samo epidemiologe? Bi se ti strinjal, da ti travmatolog ali zobozdravnik zdravita okužbo z ebolo npr.? :bonk:
Epidemiolog lahko pove "nekaj o bolezni", so pa tu še potem drugi, ki poznajo kaj to za sabo potegne, in v primeru zaprtja šol/vrtcev so pogrnili. Iz vidika epidemiologov je seveda bilo to OK, ampak tu se ni šlo samo o tem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.100
10.927
113
kod Džej-Zija
Epidemiolog lahko pove "nekaj o bolezni", so pa tu še potem drugi, ki poznajo kaj to za sabo potegne, in v primeru zaprtja šol/vrtcev so pogrnili. Iz vidika epidemiologov je seveda bilo to OK, ampak tu se ni šlo samo o tem.
Narobe. Ravno epidemiolog je tisti, ki ve, kaj to za sabo potegne. Zato pa epidemiologi niso pristaši nekritičnega zapiranja, ker se ukvarjajo ravno z masovno psihologijo pri epidemiji.
Ti govoriš o infektologih, njihova tema pa so infekcije in oni bi vse zaprli.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.100
10.927
113
kod Džej-Zija
RTVslo.... predlagaš kaj druga?
Čestitke. Spremljaš protivladno kampanjo, ki bi naredila vse za padec vlade, tudi za ceno poslabšanja epidemiološke slike.

Če hočeš dobiti kolikor toliko objektivno sliko, je treba spremljati širše, tudi forume, s kritično distanco in odprtostjo za nove informacije. Pa tuje medije, splošne, poljudno znanstvene in lahko tudi znanstvene. Skratka, v času, ko ima dostop do medijev vsak bedak tipa Potrč (na forumu pa AndY1 in druščina), je treba vložiti malo več dela za ustvarjanje objektivne slike.

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.949
9.491
113
Narobe. Ravno epidemiolog je tisti, ki ve, kaj to za sabo potegne. Zato pa epidemiologi niso pristaši nekritičnega zapiranja, ker se ukvarjajo ravno z masovno psihologijo pri epidemiji.
Ti govoriš o infektologih, njihova tema pa so infekcije in oni bi vse zaprli.
Težka bo, da bi se mu to razliko uturilo v bučo. Bi tud vedel kaj vse je narobe s trenutno strokovno skupino aka Beović in ne bi nažigal neumnosti.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Za občutljive na HW; od 3:20 naprej

Končno imam odgovor glede širjenja ne toliko mRNA (to me še vedno zanima) ampak proizvoda torej SP - očitno ne ostaja v rami. Ta je vir zla in se kot pravi ta mojster širi po krvi ter akumulira v vranici, jetrih, jajčnikih, izloča skozi mleko, prehaja v možgane ...
Mislili so....

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.101
4.097
113
Jp, o tem sem že govoril. Ravno spike protein je ta, ki dela SARS-COV2 problematičnega in povzroča COVID-19 bolezen, ne virus sam.
To je isti protein, ki ga cepiva dajo generirat cloveskim celicam.

19. jul 2007
2.878
1.609
113
Jp, o tem sem že govoril. Ravno spike protein je ta, ki dela SARS-COV2 problematičnega in povzroča COVID-19 bolezen, ne virus sam.
To je isti protein, ki ga cepiva dajo generirat cloveskim celicam.
Virolog v akciji. Daj nam še kaj razloži.
Glede na to da si tako zagovarjal naravno prekuževanje: virusni S-protein pa ni problematičen, ker je "naraven"?

• Haha
Reactions: mosseero