Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Sem mar omenil samo epidemiologe? Bi se ti strinjal, da ti travmatolog ali zobozdravnik zdravita okužbo z ebolo npr.? :bonk:
Epidemiolog lahko pove "nekaj o bolezni", so pa tu še potem drugi, ki poznajo kaj to za sabo potegne, in v primeru zaprtja šol/vrtcev so pogrnili. Iz vidika epidemiologov je seveda bilo to OK, ampak tu se ni šlo samo o tem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Epidemiolog lahko pove "nekaj o bolezni", so pa tu še potem drugi, ki poznajo kaj to za sabo potegne, in v primeru zaprtja šol/vrtcev so pogrnili. Iz vidika epidemiologov je seveda bilo to OK, ampak tu se ni šlo samo o tem.
Narobe. Ravno epidemiolog je tisti, ki ve, kaj to za sabo potegne. Zato pa epidemiologi niso pristaši nekritičnega zapiranja, ker se ukvarjajo ravno z masovno psihologijo pri epidemiji.
Ti govoriš o infektologih, njihova tema pa so infekcije in oni bi vse zaprli.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
RTVslo.... predlagaš kaj druga?
Čestitke. Spremljaš protivladno kampanjo, ki bi naredila vse za padec vlade, tudi za ceno poslabšanja epidemiološke slike.

Če hočeš dobiti kolikor toliko objektivno sliko, je treba spremljati širše, tudi forume, s kritično distanco in odprtostjo za nove informacije. Pa tuje medije, splošne, poljudno znanstvene in lahko tudi znanstvene. Skratka, v času, ko ima dostop do medijev vsak bedak tipa Potrč (na forumu pa AndY1 in druščina), je treba vložiti malo več dela za ustvarjanje objektivne slike.

• Haha
Reactions: jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Narobe. Ravno epidemiolog je tisti, ki ve, kaj to za sabo potegne. Zato pa epidemiologi niso pristaši nekritičnega zapiranja, ker se ukvarjajo ravno z masovno psihologijo pri epidemiji.
Ti govoriš o infektologih, njihova tema pa so infekcije in oni bi vse zaprli.
Težka bo, da bi se mu to razliko uturilo v bučo. Bi tud vedel kaj vse je narobe s trenutno strokovno skupino aka Beović in ne bi nažigal neumnosti.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Za občutljive na HW; od 3:20 naprej

Končno imam odgovor glede širjenja ne toliko mRNA (to me še vedno zanima) ampak proizvoda torej SP - očitno ne ostaja v rami. Ta je vir zla in se kot pravi ta mojster širi po krvi ter akumulira v vranici, jetrih, jajčnikih, izloča skozi mleko, prehaja v možgane ...
Mislili so....

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Jp, o tem sem že govoril. Ravno spike protein je ta, ki dela SARS-COV2 problematičnega in povzroča COVID-19 bolezen, ne virus sam.
To je isti protein, ki ga cepiva dajo generirat cloveskim celicam.

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Jp, o tem sem že govoril. Ravno spike protein je ta, ki dela SARS-COV2 problematičnega in povzroča COVID-19 bolezen, ne virus sam.
To je isti protein, ki ga cepiva dajo generirat cloveskim celicam.
Virolog v akciji. Daj nam še kaj razloži.
Glede na to da si tako zagovarjal naravno prekuževanje: virusni S-protein pa ni problematičen, ker je "naraven"?

• Haha
Reactions: mosseero

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Najbolj je to da so letos vsi postali strokovnjaki za cepiva. Tako tisti ki promovirajo cepljenje, kot tisti ki ga ne.