Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Ne, mislim tole:

TSvetovalna skupina bi pri sproščanju epidemije upoštevala enake kriterije, kot so jih ob njeni razglasitvi. To pomeni v povprečju manj kot 140 okuženih oseb na 100 tisoč prebivalcev, manj kot 250 hospitaliziranih in manj kot 50 na intenzivnih enotah. "Trenutno se kaže, da bo najbolj omejujoči dejavnik število hospitaliziranih v enotah za intenzivno zdravljenje," pove Logarjeva.

Ne bo omejujoč dejavnik 50 na intenzivni ampak 140 okuženih. Da pridemo pod to številko bo treba vsak dan 107 okuženih manj kot pred 2 tedni:
Pon < 216,
Tor < 285,
Sre < 260,
čet < 192,
pet < 250

Sicer pa kje kvarijo povprečje si poglej, vse kar je nad 140. (edit, oK povprečje kvarijo zgornje tri, notranjci, kolesarji, in pa posavci so spet začeli pit po zidancah. zdaj samo čakam da pride še k nam na dolensko, ponavadi s 14 dnevnim zaostankom :evil: )
1623052338196.png

Kar se mene tiče ta pogoj bi lahko dali ven ker od njega ima korist samo JS, sploh pa zdravniki ki so še najmanj ogroženi.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Stari, obnašaš se trolasto in neodgovorno, samo upam lahko, da te kdo ne jemlje resno in upošteva. Streljaš nekakšne "napovedi", praktično vedno zgrešiš, a napak nikoli ne priznaš. Zanikaš uradne vire, svoje "znanje" pa črpaš iz YT linkov. V čem si ti že boljši kot Naomi Wolf?

To ni nobena cancel kultura, ampak odgovorno obnašanje lastnikov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
V nedeljo 57 novih okužb, delež pozitivnih testov manj kot petodstoten.

Kakšna je že zanesljivost teh testov? Tole bo že počasi padlo pod faktor statistične napake, glede na maso in človeški faktor pa sploh.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Pa je to st dnevnih okuzb ali st aktivnih okub?

Prilepljena slika je 14 dnevna incidenca po regijah na 100 k prebivalcev. Tisto kar sem napisal bi bilo pa število dnevnih okužb da bi prišli pod 140. Seveda pri pogoju da za vikend ni nobenega okuženega. Če bi hoteli da smo v enem tednu pod 3 pogojem za epidemijo. Druga dva bosta izpolnjena.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Mislil sem, kateri pogoj postavlja vlada: To pomeni v povprečju manj kot 140 okuženih oseb na 100 tisoč prebivalcev

Jaz to berem aktivne okužbe na 100k in ne dnevno novo okuženih?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Stari, obnašaš se trolasto in neodgovorno, samo upam lahko, da te kdo ne jemlje resno in upošteva. Streljaš nekakšne "napovedi", praktično vedno zgrešiš, a napak nikoli ne priznaš. Zanikaš uradne vire, svoje "znanje" pa črpaš iz YT linkov. V čem si ti že boljši kot Naomi Wolf?

To ni nobena cancel kultura, ampak odgovorno obnašanje lastnikov.
V bistvu ni toliko težava v teh, ki trolajo, temveč to nakazuje na težavo v človeštvu.
Včasih bi se iz takih trolov smejali in zaje..., tako da bi sami utihnili. Danes pač platforme dajejo takim trolom nekoliko večji doseg. Žal pa je pamet človeštva očitno toliko nazadovala, da jih veliko ljudi jemlje za ''znanstvenike''.
Dejstvo pa je, da taki troli res ne odgovarjajo za nič. Upam, da bo prišo do tega, da bo nekdo take trole tožil in jih iztožil. Potem bodo drugi malo bolj previdni pri oznanjanju svoje ''znanosti''.
Sicer pa Andy1 ni sfalil čisto vseh napovedi, če se spomnim. Kakšna mu je tudi uspela. Jaz sem kar žalosten edino, da nismo že 658% prekuženi. Potem bi že bili back to normal.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
V bistvu ni toliko težava v teh, ki trolajo, temveč to nakazuje na težavo v človeštvu.
Včasih bi se iz takih trolov smejali in zaje..., tako da bi sami utihnili. Danes pač platforme dajejo takim trolom nekoliko večji doseg. Žal pa je pamet človeštva očitno toliko nazadovala, da jih veliko ljudi jemlje za ''znanstvenike''.
Dejstvo pa je, da taki troli res ne odgovarjajo za nič. Upam, da bo prišo do tega, da bo nekdo take trole tožil in jih iztožil. Potem bodo drugi malo bolj previdni pri oznanjanju svoje ''znanosti''.
Sicer pa Andy1 ni sfalil čisto vseh napovedi, če se spomnim. Kakšna mu je tudi uspela. Jaz sem kar žalosten edino, da nismo že 658% prekuženi. Potem bi že bili back to normal.
Pri čisti količini napovedi, ki jih je nastreljal, že zakon velikih števil zagotavlja, da mu morda kakšna tudi rata. V smislu "izjema potrjuje pravilo" ali pa "tudi slepa kura zrno najde".

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Nič ni 100%, samo takrat, ko te več ni, je.

Testi bi naj bili 97% zaneljivi, johnson je pa rekel 93%, uradno pa nikjer ne najdem tega podatka.
Ampak ne samo testi, poleg je še človeški faktor in malomarno ravnanje z vzorci/opremo..že tu se zna pripetiti napak.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če ni napake pri odvzemu(kontaminacija), potem je vse ok.
V sebi ima virus in to je test zaznal.
Ima pač asimptomatično okužbo
Seveda si pozabil povedati, da PCR zazna okužb tudi pri prebolevnikih, še več mesecev po tem, ko živega virusa več nimaš v telesu.
Seveda že ves čas opozarjamo, da NIJZ noče prikazati podatka, koliko % je pozitivnih na hitrih testih, da bi lahko videli, koliko je dejansko živega virusa med nami, koliko pa odkrivamo večmesecev stare okužbe. Pač rabijo številke in vedno znova se spomnijo nekega načina, da te številke dobijo iz riti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Mislil sem, kateri pogoj postavlja vlada: To pomeni v povprečju manj kot 140 okuženih oseb na 100 tisoč prebivalcev

Jaz to berem aktivne okužbe na 100k in ne dnevno novo okuženih?

Pogoj je 14 dnevna incidenca manj kot 140 na 100k. Če hočemo to v enem tednu iz 176 znižat pod 140 mora biti ca 720 manj okužb kot 2 tedna nazaj torej vsak dan dobrih 100 manj okuženih.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
mislim da je toliko dejavnikov poleg, da za noben virus ne moremo rect, da cisto enako reagira na cloveku.

• Všeč mi je
Reactions: darjan