Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.092
10.909
113
kod Džej-Zija
V bistvu ni toliko težava v teh, ki trolajo, temveč to nakazuje na težavo v človeštvu.
Včasih bi se iz takih trolov smejali in zaje..., tako da bi sami utihnili. Danes pač platforme dajejo takim trolom nekoliko večji doseg. Žal pa je pamet človeštva očitno toliko nazadovala, da jih veliko ljudi jemlje za ''znanstvenike''.
Dejstvo pa je, da taki troli res ne odgovarjajo za nič. Upam, da bo prišo do tega, da bo nekdo take trole tožil in jih iztožil. Potem bodo drugi malo bolj previdni pri oznanjanju svoje ''znanosti''.
Sicer pa Andy1 ni sfalil čisto vseh napovedi, če se spomnim. Kakšna mu je tudi uspela. Jaz sem kar žalosten edino, da nismo že 658% prekuženi. Potem bi že bili back to normal.
Pri čisti količini napovedi, ki jih je nastreljal, že zakon velikih števil zagotavlja, da mu morda kakšna tudi rata. V smislu "izjema potrjuje pravilo" ali pa "tudi slepa kura zrno najde".

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.155
7.024
113
Nič ni 100%, samo takrat, ko te več ni, je.

Testi bi naj bili 97% zaneljivi, johnson je pa rekel 93%, uradno pa nikjer ne najdem tega podatka.
Ampak ne samo testi, poleg je še človeški faktor in malomarno ravnanje z vzorci/opremo..že tu se zna pripetiti napak.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Če ni napake pri odvzemu(kontaminacija), potem je vse ok.
V sebi ima virus in to je test zaznal.
Ima pač asimptomatično okužbo
Seveda si pozabil povedati, da PCR zazna okužb tudi pri prebolevnikih, še več mesecev po tem, ko živega virusa več nimaš v telesu.
Seveda že ves čas opozarjamo, da NIJZ noče prikazati podatka, koliko % je pozitivnih na hitrih testih, da bi lahko videli, koliko je dejansko živega virusa med nami, koliko pa odkrivamo večmesecev stare okužbe. Pač rabijo številke in vedno znova se spomnijo nekega načina, da te številke dobijo iz riti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Mislil sem, kateri pogoj postavlja vlada: To pomeni v povprečju manj kot 140 okuženih oseb na 100 tisoč prebivalcev

Jaz to berem aktivne okužbe na 100k in ne dnevno novo okuženih?

Pogoj je 14 dnevna incidenca manj kot 140 na 100k. Če hočemo to v enem tednu iz 176 znižat pod 140 mora biti ca 720 manj okužb kot 2 tedna nazaj torej vsak dan dobrih 100 manj okuženih.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mislim da je toliko dejavnikov poleg, da za noben virus ne moremo rect, da cisto enako reagira na cloveku.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.101
4.097
113
"Ne more" bit, ker bi jaz tudi bil pozitiven, pa nisem. (prebolel novembra)

Zanimivo je, da sem imel hitri test za protitelesa decembra in zdaj oba pozitivna,
mala pa ni imela niti decembra pozitivnega.

Čuden je ta virus, precej različen od človeka do človeka.
Predvsem pa, da prebolelost prinese dolgo in široko imunost na ta virus.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.155
7.024
113
In nekdo, ki je prebolel, in je torej "dolgo in široko" imun, nima druge, kot da nastavi roko, da ga cepijo.

Opasna logika, ni kaj.

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.155
7.024
113

Mateja Logar: "S sproščanjem ne želimo prehitevati, situacija je daleč od tega, da bi bila idealna"​

Carsko... :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.155
7.024
113

IJS: V oranžni fazi čez 10 dni, v zeleni šele avgusta​

Inštitut Jožef Stefan je objavil novo napoved širjenja epidemije, v kateri ugotavlja, da je Slovenija postala rdeči otok sredi Evrope. Reprodukcijsko število smo sicer uspeli znižati na 0,88, a to ni dovolj, če se želimo uspešno zoperstaviti bolj kužnim različicam virusa. Morali bi ga spustiti pod 0,7, kar pa nam bo "z dovolj hitrim cepljenjem predvidoma še pravočasno uspelo", so optimistični raziskovalci IJS.

Pomeni, da ne bomo mogli prek mej brez PCT, ker po drugi polovici avgusta bo šlo spet na slabše :)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.521
2.283
113

IJS: V oranžni fazi čez 10 dni, v zeleni šele avgusta​

Inštitut Jožef Stefan je objavil novo napoved širjenja epidemije, v kateri ugotavlja, da je Slovenija postala rdeči otok sredi Evrope. Reprodukcijsko število smo sicer uspeli znižati na 0,88, a to ni dovolj, če se želimo uspešno zoperstaviti bolj kužnim različicam virusa. Morali bi ga spustiti pod 0,7, kar pa nam bo "z dovolj hitrim cepljenjem predvidoma še pravočasno uspelo", so optimistični raziskovalci IJS.

Pomeni, da ne bomo mogli prek mej brez PCT, ker po drugi polovici avgusta bo šlo spet na slabše :)
In?