Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.015
16.152
113
Ne sodi druge po sebi :)
Saj ne sodim po sebi ampak glede na vse poznane iz mojega obdobja šolanja, prej in kasneje ter tudi sedaj. Najstnikom je v večini primerov z izjemo kakšnih "piflarjev" pač prioriteta marsikaj drugega kot pa šolanje, ki jim je "nujno zlo" katero prinese takšne in drugačne negativne posledice v primeru neizvajanja ali slabega izvajanja in ne nekaj za kar so samoiniciativno izjemno motivirani. Vse skupaj se lepo vrti v pravo smer v glavnem zaradi vsesplošne/življenjske nujnosti oz. potrebe po šolanju, to je tisti pravi motivator in ne neka notranja samoiniciativna zagnanost.

P.S. Kar se pa nezaupljivosti tiče je pa to pač posledica interneta ter današnjih socialnih omrežij, kjer lahko nepoznavalci izpadejo kot poznavalci ter tako v napačno smer premikajo prepričanja o določenih zadevah kar se potem rezultira v nezaupanju dejanskim strokovnjakom in kar je izjemno lepo videno tudi tu na forumu.

Edit: Typo + dopolnilo

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in jonny77
19. jul 2007
2.878
1.609
113
Če smo ravno pri dejstvih, kako apologeti "lažnjivih 40 PCR ciklov" razlagajo, da delež pozitivnih na PCR pada? Iz ~ 20 % na ~ 10 %.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
UK, Slovenija, Indija
pogledaš grafe okužb in grafe cepljenj,
vse 3 države so na severni polobli, upad okužb sovpada s cepljenjem, ne pa s klimo (s tem, da je Indija precej južno, tako da "prehladnih okužb" sploh ne bi smelo biti)
Če že nekaj primerjaš, potem primerjav relevantne podatke. Tudi lani se je v Indiji val začel komaj v maju-juniju, takrat ko se je v UK in Sloveniji že govorilo o koncu vala. Obseg okužb pa so imeli ravno tam nekje na nivoju Slovenije. Tako je tudi 2. precej večji val prišel z nekaj mesečno zamudo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.507
-3.512
113
Velikost vzorca, pri majhnem vzorcu je interval zaupanja 0-100 %.

Ko imaš dovolj velik vzorec, dobiš interval zaupanja, ki ni več enormen, recimo 49 % - 91 %, potem primerjaš dve skupini in ali se interval zaupanja prekriva ali ne (ali je statistično značilna razlika ali ne).

Osnovni statistični pristop je, da izračunaš velikost vzorca, ki ga potrebuješ da boš ugotovil/zavrgel razliko med dvema proučevanima parametroma (npr učinkovitost prebolevanja in cepljenja na okužbo s covidom). Manjša je razlika, večji vzorec potrebuješ, da bo kaj pametnega lahko povedal.
Na kakšnem vzorcu pa temeljijo tiste trditve, da cepljenje preprečuje težji potek bolezni? In kje so tak vzorec dobili - ker tudi necepljeni prebolevajo asimptomatsko?
In te trditve poslušamo točno od takrat, ko se je prvi 2x cepljeni ponovno okužil, pa je minilo že toliko časa, da izgovor "cepivo še ni prijelo" bilo že mimo.
A to ugotavljajo iz tiste statistike, ki 2x cepljene, okužene in umrle ne štejejo pot kovid žrtve?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
A to ugotavljajo iz tiste statistike, ki 2x cepljene, okužene in umrle ne štejejo pot kovid žrtve?
Kot sem že napisal enkrat. Cepivo učinkuje, ker so sprejeli dogovor:
- da cepljeni ziher ne more zboleti in se mu bo v ta namen nudilo izogibanje testiranjem,
- če cepljeni vseeno zboli za covid in umre, ga ne bomo šteli v nobeno statistiko covid-19 smrti, niti v statistiko strankih učinkov cepiva.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.507
-3.512
113
P.S. Kar se pa nezaupljivosti tiče je pa to pač posledica interneta ter današnjih socialnih omrežij, kjer lahko nepoznavalci izpadejo kot poznavalci ter tako v napačno smer premikajo prepričanja o določenih zadevah kar se potem rezultira v nezaupanju dejanskim strokovnjakom in kar je izjemno lepo videno tudi tu na forumu.
Velja pa tudi obratno, da tisti strokovnjaki s faksi in na položajih, ki si imajo za poznavalce, izpadejo kot butlji, in žal tudi taki sprejemajo ukrepe.....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.066
-8.771
113
O tem bomo debatirali oktobra in novembra.
Debata se bo glede na potek cepljenja pri nas vlekla še vsaj 2 leti. Medtem ko bodo ZDA in ostala precepljena druščina drugo leto že praktično brez omejitev(bodo le še lokalno, kjer se bo pojavil kakšen večji porast okužb), bomo mi surfali na novih valovih :cheer: Pacienti bodo jokali o represiji, resetu, svetovnih zarotah, namesto da bi pogoltniti cmok, nastavili rokco in se pridružil ostalim narodom z normalnejšo populacijo

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in mosseero

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Debata se bo glede na potek cepljenja pri nas vlekla še vsaj 2 leti. Medtem ko bodo ZDA in ostala precepljena druščina drugo leto že praktično brez omejitev(bodo le še lokalno, kjer se bo pojavil kakšen večji porast okužb), bomo mi surfali na novih valovih :cheer: Pacienti bodo jokali o represiji, resetu, svetovnih zarotah, namesto da bi pogoltniti cmok, nastavili rokco in se pridružil ostalim narodom z normalnejšo populacijo
Prebolel sem Covid, ravno za novo leto. Se lahko cepim že zdaj?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.563
4.713
113
Prebolel sem Covid, ravno za novo leto. Se lahko cepim že zdaj?
Verjetno šele konec junija, ker naj bi gledali rok 6 mesecev od obolenja. Ampak dobiš le eno dozo in potem to šteje skupaj s prebolevnostjo kot dve dozi. Tukaj se mi postavlja vprašanje ali boš imel kaj težav pri prehodih meja in ostalih PCT pravilih v primerjavi z 2x cepljenimi (1x pri Janssen).

Ali kdo že ve kaj bo z 1x cepljenimi z AZ, ki bodo drugo dozo dobili šele konec poletja? Bodo enakopravni pri prehodih meja/ostalih domačih in tujih pravicah ali jih bodo nategnili?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113

Sam verjamem da se bo pred začetkom novega kroga uspelo precepit tistih 65%. Čez poletje je nekako logično da bo želja po cepljenju samo če boš dobil kakšne ustavne pravice s tem nazaj, eni se pa iz principa ne bodo. Se pa stvari spremenijo potem v jeseni ko bo spet "mehika" pa "brazilja" na nakovalu in bo folk posran.

Problem je pa da dvomim da bo kljub cepljenju večjega dela populacije to omogočilo kaj drugačno zimo/pomlad kot je bila letos oz. lani. To je sedaj tisti problem.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.563
4.713
113
Sam verjamem da se bo pred začetkom novega kroga uspelo precepit tistih 65%. Čez poletje je nekako logično da bo želja po cepljenju samo če boš dobil kakšne ustavne pravice s tem nazaj, eni se pa iz principa ne bodo. Se pa stvari spremenijo potem v jeseni ko bo spet "mehika" pa "brazilja" na nakovalu in bo folk posran.

Problem je pa da dvomim da bo kljub cepljenju večjega dela populacije to omogočilo kaj drugačno zimo/pomlad kot je bila letos oz. lani. To je sedaj tisti problem.
Če konkretne razlike ne bo, smo naf***** za nedoločen čas.