Bolj relevantni podatki (veliko večji vzorec) iz UK govorijo povsem nasprotno.Da je recimo verjetnost okužbe, težjega poteka bolezni in smrt enaka pri cepljenem in necepljenem.
Bolj relevantni podatki (veliko večji vzorec) iz UK govorijo povsem nasprotno.Da je recimo verjetnost okužbe, težjega poteka bolezni in smrt enaka pri cepljenem in necepljenem.
Ne sodi druge po sebiPa menda ja ne. To je pa nekaj popolnoma novega in še nikoli slišanega saj so dijaki oz. najstniki že od nekdaj v veliki večini primerov izjemno motivirani za šolanje. Kam smo to zabredli...
In zgolj slučaj je, da obdobje padanja okužb sovpada z lanskim letom?Bolj relevantni podatki (veliko večji vzorec) iz UK govorijo povsem nasprotno.
Saj ne sodim po sebi ampak glede na vse poznane iz mojega obdobja šolanja, prej in kasneje ter tudi sedaj. Najstnikom je v večini primerov z izjemo kakšnih "piflarjev" pač prioriteta marsikaj drugega kot pa šolanje, ki jim je "nujno zlo" katero prinese takšne in drugačne negativne posledice v primeru neizvajanja ali slabega izvajanja in ne nekaj za kar so samoiniciativno izjemno motivirani. Vse skupaj se lepo vrti v pravo smer v glavnem zaradi vsesplošne/življenjske nujnosti oz. potrebe po šolanju, to je tisti pravi motivator in ne neka notranja samoiniciativna zagnanost.Ne sodi druge po sebi
UK, Slovenija, IndijaIn zgolj slučaj je, da obdobje padanja okužb sovpada z lanskim letom?
Če že nekaj primerjaš, potem primerjav relevantne podatke. Tudi lani se je v Indiji val začel komaj v maju-juniju, takrat ko se je v UK in Sloveniji že govorilo o koncu vala. Obseg okužb pa so imeli ravno tam nekje na nivoju Slovenije. Tako je tudi 2. precej večji val prišel z nekaj mesečno zamudo.UK, Slovenija, Indija
pogledaš grafe okužb in grafe cepljenj,
vse 3 države so na severni polobli, upad okužb sovpada s cepljenjem, ne pa s klimo (s tem, da je Indija precej južno, tako da "prehladnih okužb" sploh ne bi smelo biti)
Zaradi UV žarkov so testi manj lažn(j)ivi.Če smo ravno pri dejstvih, kako apologeti "lažnjivih 40 PCR ciklov" razlagajo, da delež pozitivnih na PCR pada? Iz ~ 20 % na ~ 10 %.
Na kakšnem vzorcu pa temeljijo tiste trditve, da cepljenje preprečuje težji potek bolezni? In kje so tak vzorec dobili - ker tudi necepljeni prebolevajo asimptomatsko?Velikost vzorca, pri majhnem vzorcu je interval zaupanja 0-100 %.
Ko imaš dovolj velik vzorec, dobiš interval zaupanja, ki ni več enormen, recimo 49 % - 91 %, potem primerjaš dve skupini in ali se interval zaupanja prekriva ali ne (ali je statistično značilna razlika ali ne).
Osnovni statistični pristop je, da izračunaš velikost vzorca, ki ga potrebuješ da boš ugotovil/zavrgel razliko med dvema proučevanima parametroma (npr učinkovitost prebolevanja in cepljenja na okužbo s covidom). Manjša je razlika, večji vzorec potrebuješ, da bo kaj pametnega lahko povedal.
Kot sem že napisal enkrat. Cepivo učinkuje, ker so sprejeli dogovor:A to ugotavljajo iz tiste statistike, ki 2x cepljene, okužene in umrle ne štejejo pot kovid žrtve?
Velja pa tudi obratno, da tisti strokovnjaki s faksi in na položajih, ki si imajo za poznavalce, izpadejo kot butlji, in žal tudi taki sprejemajo ukrepe.....P.S. Kar se pa nezaupljivosti tiče je pa to pač posledica interneta ter današnjih socialnih omrežij, kjer lahko nepoznavalci izpadejo kot poznavalci ter tako v napačno smer premikajo prepričanja o določenih zadevah kar se potem rezultira v nezaupanju dejanskim strokovnjakom in kar je izjemno lepo videno tudi tu na forumu.
Debata se bo glede na potek cepljenja pri nas vlekla še vsaj 2 leti. Medtem ko bodo ZDA in ostala precepljena druščina drugo leto že praktično brez omejitev(bodo le še lokalno, kjer se bo pojavil kakšen večji porast okužb), bomo mi surfali na novih valovih Pacienti bodo jokali o represiji, resetu, svetovnih zarotah, namesto da bi pogoltniti cmok, nastavili rokco in se pridružil ostalim narodom z normalnejšo populacijoO tem bomo debatirali oktobra in novembra.
Da se morajo cepljeni prav tako drzati istih omejitev, kot se jih necepljeni.Kaj ti bo ta podatek relevantnega povedal (kolio PCR pozitivnih in hospitaliziranih je tudi že cepljenih)?
Kaj si ugotovil iz podatka, da je bilo 181 prebolelih ponovno okuženih?
Prebolel sem Covid, ravno za novo leto. Se lahko cepim že zdaj?Debata se bo glede na potek cepljenja pri nas vlekla še vsaj 2 leti. Medtem ko bodo ZDA in ostala precepljena druščina drugo leto že praktično brez omejitev(bodo le še lokalno, kjer se bo pojavil kakšen večji porast okužb), bomo mi surfali na novih valovih Pacienti bodo jokali o represiji, resetu, svetovnih zarotah, namesto da bi pogoltniti cmok, nastavili rokco in se pridružil ostalim narodom z normalnejšo populacijo
Verjetno šele konec junija, ker naj bi gledali rok 6 mesecev od obolenja. Ampak dobiš le eno dozo in potem to šteje skupaj s prebolevnostjo kot dve dozi. Tukaj se mi postavlja vprašanje ali boš imel kaj težav pri prehodih meja in ostalih PCT pravilih v primerjavi z 2x cepljenimi (1x pri Janssen).Prebolel sem Covid, ravno za novo leto. Se lahko cepim že zdaj?
Debata se bo glede na potek cepljenja pri nas vlekla še vsaj 2 leti. Medtem ko bodo ZDA in ostala precepljena druščina drugo leto že praktično brez omejitev(bodo le še lokalno, kjer se bo pojavil kakšen večji porast okužb), bomo mi surfali na novih valovih Pacienti bodo jokali o represiji, resetu, svetovnih zarotah, namesto da bi pogoltniti cmok, nastavili rokco in se pridružil ostalim narodom z normalnejšo populacijo
Če konkretne razlike ne bo, smo naf***** za nedoločen čas.Sam verjamem da se bo pred začetkom novega kroga uspelo precepit tistih 65%. Čez poletje je nekako logično da bo želja po cepljenju samo če boš dobil kakšne ustavne pravice s tem nazaj, eni se pa iz principa ne bodo. Se pa stvari spremenijo potem v jeseni ko bo spet "mehika" pa "brazilja" na nakovalu in bo folk posran.
Problem je pa da dvomim da bo kljub cepljenju večjega dela populacije to omogočilo kaj drugačno zimo/pomlad kot je bila letos oz. lani. To je sedaj tisti problem.
Kako si ti to iz tega ugotovil?Da se morajo cepljeni prav tako drzati istih omejitev, kot se jih necepljeni.
1+1=2Kako si ti to iz tega ugotovil?