Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Dosegli so to, da sedaj folk išče "prijatelje" ki so dejansko ravno okuženi (pozitiven PCR) in se zmenijo, da se gre še enkrat testirat z njegovo zdravstveno kartico (pokliče dohtorco da ma simptome, ta mu da termin za drive-in test, na test gre pa dejansko okuženi z njegovo zdravstveno). Pa imajo potem pol leta mir z tedenskimi testiranji in prehodi meje.
A je možno takšno storitev tudi ponujati profitno?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.628
722
113
Dosegli so to, da sedaj folk išče "prijatelje" ki so dejansko ravno okuženi (pozitiven PCR) in se zmenijo, da se gre še enkrat testirat z njegovo zdravstveno kartico (pokliče dohtorco da ma simptome, ta mu da termin za drive-in test, na test gre pa dejansko okuženi z njegovo zdravstveno). Pa imajo potem pol leta mir z tedenskimi testiranji in prehodi meje.

Butasti ukrepi imajo, butaste posledice... :bonk:

Dejansko bi bilo potrebno odpreti, vse razen parih izjem (veliko število ljudi na malem kraju).
Ljudem nenehno ponavljat preventivne ukrepe in dajati lastni vzgled ( Krek ipd).
Kaznovati ljudi, ki imajo simptome in se ne izločijo v samoizolacijo.
Zagotoviti zadostno in prostovoljno cepljenje.
100% bolniška
ukinit covid dodatke
...

na hitro iz glave

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
Butasti ukrepi imajo, butaste posledice... :bonk:

Dejansko bi bilo potrebno odpreti, vse razen parih izjem (veliko število ljudi na malem kraju).
Ljudem nenehno ponavljat preventivne ukrepe in dajati lastni vzgled ( Krek ipd).
Kaznovati ljudi, ki imajo simptome in se ne izločijo v samoizolacijo.
Zagotoviti zadostno in prostovoljno cepljenje.
100% bolniška
ukinit covid dodatke
...

na hitro iz glave
Samo pol bodo pa cifer strmoglavile in se b treba začeti ukvarjati z resnimi problemi.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl
19. jul 2007
2.892
1.606
113
Dosegli so to, da sedaj folk išče "prijatelje" ki so dejansko ravno okuženi (pozitiven PCR) in se zmenijo, da se gre še enkrat testirat z njegovo zdravstveno kartico (pokliče dohtorco da ma simptome, ta mu da termin za drive-in test, na test gre pa dejansko okuženi z njegovo zdravstveno). Pa imajo potem pol leta mir z tedenskimi testiranji in prehodi meje
Saj to nameravajo ukinit.

Verjetno bodo tudi OI gledali poleg zdravstvene :). Ko sem šel jaz na drive-in mislim, da so pogledali tudi osebno. Na hitrih testih pa še nikoli niso zahtevali osebne.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Haha in potem imamo porast okužb, ki to ni :zmaga:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
A ni pri kovidu tudi tako, da je za otroke neškodljiv?

Covid lahko pri otrocih pusti dolgoročne posledice

Long lasting COVID-19 effects seen in children

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Aja, sedaj šele videt, tista kristalna krogla je bila za kovid mišljena.

Ja Matey, ampak če je od 100k otrok 38 fasalo to, ni omembe vredno.

Bottom line je samo tisti famozni graf umrljivosti na kovid sledilniku :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Potrjeno ne, ampak saj je logično, če so starši okuženi, da so otroci tudi bili v stiku z virusom. Če je baje nalezljiv bolj kot slaba volja.

Pa "na tisoče" otrok se niti ni testiralo, ker itak pri njih to tako zgleda da parkrat kihnejo, pa mine in nihče ni zaradi tega jim šel rivat palčko v nos.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
Saj to nameravajo ukinit.

Verjetno bodo tudi OI gledali poleg zdravstvene :). Ko sem šel jaz na drive-in mislim, da so pogledali tudi osebno. Na hitrih testih pa še nikoli niso zahtevali osebne.
Meni še nikoli na drive-in PCR-ju niso pogledali osebne... Pa tudi če ukinejo PCR teste za prehod meje... verjetno bodo ukrepi za hitra tedenska testiranja znotraj države še vedno ostala (šole, trgovine ...). In folk ima enostavno dovolj teh tedenskih testiranj in so našli luknjo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

mater, jest sploh nisem pomislil na tako kuhno...

eee... ne moreš ti balkanca!!!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Torej folk se je namerno okuževal, imeli smo odprte šole, pa še vedno ni eksponentnega pritiska na bolnice...pa se še vedno komplicira okoli ukrepov?

Tole se bo res vleklo, dokler bo "vlada" tako želela?

tole se bo v takem ritmu vleklo vsaj do volitev.

JJ s temi dodatki drži na svoji strani JU in dohtrje. Kakšno moč ima JU in dohtrji vemo. V teh časih pa so samo tiho in hodijo na tako ogorožen šiht in vlečejo dodatke, ker k njim hodijo zdravi ljudje.

Naj ukinejo dodatke, pa bojo dohtrji takoj povedal kok je krona zares nevarna.

• Všeč mi je
Reactions: darjan