Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ko ste me zasmehovali, da se ljudje ne okužujejo namerno:

Logarjeva: Nekateri se želijo okužiti, da bi dobili potrdilo o prebolevnosti​

Dajo priviliegije, kot je svoboda gibanja in prehod meje, potem se pa čudijo, zakaj se po tem pojavijo nove okužbe in gre graf navzgor.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Oz tisti, ki se ne morejo cepiti. Folk bi šel rad za prvomajske praznike na dopust.

To je odgovor na to, zakaj je šel iznenada graf navzgor, po mesecih upadanja. To se je pojavilo po tem, ko so omogočili prehod državnih in regionalnih mej prekuženim in cepljenim.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Oz tisti, ki se ne morejo cepiti. Folk bi šel rad za prvomajske praznike na dopust.

To je odgovor na to, zakaj je šel iznenada graf navzgor, po mesecih upadanja. To se je pojavilo po tem, ko so omogočili prehod državnih in regionalnih mej prekuženim in cepljenim.
Dej prebol že no in nehaj srat že enkrat, ker točno vemo, ker je blo to že videno, da bi bil tiho kot ritka, če bi bil ti v teli izjemi in bi jokal kot majhna punčka, če bi slučajno to izjemo ukinili. Enkrat si bil v izjemi, tokrat pač nisi, preboli in ne jokaj kot malo dete.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Zelo argumentirano. Ampak zate nič novega. Drugim odgovarjaš na enak način.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Andy, saj to ti je verjetno tudi znano, da se otroke vabi na obisk, kjer so vodene koze, če jih le-ta še ni prebolel.

Podobno je tu, s tem da imajo verjetno vodene koze lahko večje posledice, kot prehlad.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113

Navedla je, da se je pojavil "nevaren trend". "Na vsak način se želijo okužiti, da bi imeli korist, potrdilo o prebolevnosti. Kar pa je zelo nevarna praksa, ki jo vsekakor odsvetujemo," je povedala.

Prebolelost se bo verjetno "umaknila iz ugodnosti" pri prehajanju mej, je napovedala.

To je odgovor na nenaden porast okužb, ki smo mu bili priča.

Če imam prav, bo po umiku te ugodnosti šel graf nazaj navzdol. Ljudje ne bodo več motivirani, da se namerno okužijo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor

To je odgovor na nenaden porast okužb, ki smo mu bili priča.

Če imam prav, bo po umiku te ugodnosti šel graf nazaj navzdol. Ljudje ne bodo več motivirani, da se namerno okužijo.
Se je vsak pameten do konca marca okužil, da bo za prvomajske lahko šel malo naokoli. Sedaj ni več tako aktualno, po pa spet aktualno v juniju, razen če kaj spremenijo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Izjema sem bil, ker sem riskiral in šel do meje, ko si nihče ni upal, ne zaradi tega, ker bi bil na spisku izjem.

Tista veja je bila pa usefull idiot, ki me je 4x popeljala čez mejo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ko ste me zasmehovali, da se ljudje ne okužujejo namerno:

Dajo priviliegije, kot je svoboda gibanja in prehod meje, potem se pa čudijo, zakaj se po tem pojavijo nove okužbe in gre graf navzgor.

Še dober komentar z rtvslo:
Kaj pa ste drugega pričakovali, če je pa največja kazen v tej državi biti zdrav!
Zdrava oseba danes ne more kar tako čez regijsko mejo, če nima “upravičenega” razloga iz 100 in 1 izjeme. Zdrava oseba mora 1x ali 2x na teden sprejeti palčko v nos, če želi delati in zaslužiti s svojim delom za preživetje. Zdrava oseba med 18-50 letom, mora za prehod državne meje seči v svoj žep in plačati za palčko v nos, ki dokaže da je zdrava. .... etc.
Zdrave osebe imajo dovolj diskriminacije zato, ker so zdrave!
Pač bodo posegle po alternativi, da dobijo enako mero svobode, kot jo imajo tisti, ki so se okužili na delovnem mestu, na neznani lokaciji, na martinovanju, na skrivni kavici ali pivu v parku, ....etc.
Nekateri se "na vsak način" želijo okužiti, da bi dobili potrdilo o prebolevnosti in koristi, ki iz tega izhajajo, je sporočila vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar. Takšno početje je nevarno in ga odsvetujejo. Tudi jaz sem eden izmed teh. Zakaj? Zaradi Vas, Logarjeva. Zato, ker nam kratite vse mogoce pravice, zato, ker smo kaznovani ker smo se pazili in upostevali ukrepe. Zato, ker imamo eni resne sluzbe, ki so vezane na potovanja. Zato, ker bi enostavno rad bil svoboden clovek. In zato, ker Jelko svojega dela ne opravlja in nimam pojma, kdaj se bom lahko cepil in normalno (sluzbeno) potoval. Evo, zato!!

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in mirsi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ja, pač si koristil izjemo. IN? Zdaj je nekdo drug v izjemi, ti ne. Verjemi, da do prvega maja bo največji pogoj za prestop meje HAT test, al pa še to ne, tako da ne skrbi. Pa si mogoče pričakoval, da ne bo nobenih ugodnosti za cepljene? Če si, si naiven do amena. Prebolevnost pa vsaj za 6 mesecev naredi popolnioma enako kot cepljenje, za kaj drugega ni nobenih dokazov, tako da pašemo tisti, ki smo imeli smolo in smo tole fasali pač zraven. Po juniju pa prav tako mene čaka iglica, če bo še potrebna. Zdej pa nehaj jokat že enkrat. Če imaš pa kretene, ki se gredo namerno okužit s tem sranjem, pa naj se, upam, da ti nisi tako nor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.244
7.044
113
Torej folk se je namerno okuževal, imeli smo odprte šole, pa še vedno ni eksponentnega pritiska na bolnice...pa se še vedno komplicira okoli ukrepov?

Tole se bo res vleklo, dokler bo "vlada" tako želela?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Ne vemo, kdo pa ima zdaj kristlano kroglo, da ve kakšne posledice pustijo vodene koze pri otrokih na dolgi rok?
Ja očitno ti glede na to, da primerjaš na dolgi rok posledice vodenih koz in prehlada. Pa vključi zraven še covid a ne, to je vse.

Andy, saj to ti je verjetno tudi znano, da se otroke vabi na obisk, kjer so vodene koze, če jih le-ta še ni prebolel.

Podobno je tu, s tem da imajo verjetno vodene koze lahko večje posledice, kot prehlad.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
Dosegli so to, da sedaj folk išče "prijatelje" ki so dejansko ravno okuženi (pozitiven PCR) in se zmenijo, da se gre še enkrat testirat z njegovo zdravstveno kartico (pokliče dohtorco da ma simptome, ta mu da termin za drive-in test, na test gre pa dejansko okuženi z njegovo zdravstveno). Pa imajo potem pol leta mir z tedenskimi testiranji in prehodi meje.