Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Ni panike, saj je že marca zato cifra višja.
Pa prestopno 2020 se tudi pozna (2020 je bilo 41 mrtvih več, 2021 pa je umiralo v povprečju 66 na dan. 2020 jih je več samo zaradi prestopnega dne)

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ampak, če smo na istem je že veliko narejenega.

pa februarja je še kar trajal kao vrhunec?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Ja je problem.

Normalen človek si želi, da je število na intenzivni enako 0, Kreteni kot je Darjan, pa se bodo počohali po svoji lubenici, če bo cifra tam nekje čez 5000

Čakaj..prvo je bilo rečeno, da se gre v ukrepe, da ne prepreči preobremenjenost zdravstvenega sistema, ki bi moral zavračati paciente, ter da preprečimo Lombardia scenarij.
A zdaj ne velja več to in se gre v reševanje smrti? Pomeni bomo vsako leto isto počeli tudi za gripo? Al kdo bo podal oceno, koliko smrti za gripo je ok in koliko za kovid pa ne več in moramo spet v lockdowne?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
5. apr 2015
1.427
745
113
Pa vedno lahko rečejo, da bi brez ukrepov bila številka mrtvih drastično večja.
We are dead..inside.

Dokler običajna raja ne bo rekla, dovolj imamo in šli na ceste, bodo pritiskali na nas.

Pod običajno rajo mislim trgovke, čistilke, proizvodne delavce, šoferje, pa še koga, predvsem pa ne mislim penzjonistov, umetnikov, študentov, medicincev, JS.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Meni se zdi samotestiranje dober ukrep in odlična alternativa za anticepilce. Škoda le, da v splošno uporabo ni prišel še pred lockdowni. Predlagam anketo, mislim da večina staršev ni proti, so pa tisti, ki so proti, veliko bolj glasni.
Večina staršev IMO ni proti, je pa večina staršev enostavno ignorirala zmazek, ki so ga dobili od ministrstva.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Čakaj..prvo je bilo rečeno, da se gre v ukrepe, da ne prepreči preobremenjenost zdravstvenega sistema, ki bi moral zavračati paciente, ter da preprečimo Lombardia scenarij.
A zdaj ne velja več to in se gre v reševanje smrti? Pomeni bomo vsako leto isto počeli tudi za gripo? Al kdo bo podal oceno, koliko smrti za gripo je ok in koliko za kovid pa ne več in moramo spet v lockdowne?
V prvem planu je reševanje življenj. Le ta pa se lažje rešuje, če nimaš preobremenjenega zdravstvenega sistema. Mislim, a je to res taka raketna znanost?
In ja, 150 na intenzivni JE problem. Vsak človek, ki potrebuje intenzivno obravnavo JE problem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Majstr, a veš, kaj se je letos zgodilo z gripo? Zaradi ukrepov je komaj opazna. Ja, ne boš verjel, sveta štirica (distanca, maske, roke, zračenje) je gripo zminimizirala. Samo drugo leto boš spet pizdakal, če bomo nosili maske proti gripi. Morda si se pa ti že zastrupil s CO v maski, da ves faking čas oslarije tolčeš.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Nosite kaj hočete, samo ne mene omejevat in pogojevat.

Vsak ki misli, da mu lahko gripa škodi, se naj pač obleče v skafander in počaka, da mine sezona. enako za kovid.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Kaj pa širša slika? Skupno dobro pa to? Skoz ta "jaz, jaz, jaz,..." in to ne samo s tvoje strani. Samo majhen procent nesodelujočih je lahko razlog, da celoten načrt boja proti takšnemu ali drugalnemu virusu ne deluje. In enako je seveda lahko razlog za nedelovanje kopica nesmiselnih ukrepov ampak to je ta moment, ko se izpostavlja ta individualizem oz. egoizem drug problem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija

Vsak ki misli, da mu lahko gripa škodi, se naj pač obleče v skafander in počaka, da mine sezona. enako za kovid.
Prekleti egoist. Maska na faci starčka ne bo nič pomagala proti gripi, ko mu boš ti kašljal in kihal v ksiht. Zaradi tvojega jebivetrstva bo zdaj stari moral nositi skafander? :nigladek::nigladek::nigladek: Take trosiš da si prav ene par okrog kepe zaslužiš. :jezen::jezen::jezen:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Prekleti egoist. Maska na faci starčka ne bo nič pomagala proti gripi, ko mu boš ti kašljal in kihal v ksiht. Zaradi tvojega jebivetrstva bo zdaj stari moral nositi skafander? :nigladek::nigladek::nigladek: Take trosiš da si prav ene par okrog kepe zaslužiš. :jezen::jezen::jezen:

Obstaja zaščita, ki te tudi v tem primeru zaščit.

A se zavedate, da če gremo vsako leto v tak lockdown, da bo to trajalo "for ever", ker virusi nonstop mutirajo.

Potem lahko kar postanemo sezonsko obsedeni s tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Kaj pa širša slika? Skupno dobro pa to? Skoz ta "jaz, jaz, jaz,..." in to ne samo s tvoje strani. Samo majhen procent nesodelujočih je lahko razlog, da celoten načrt boja proti takšnemu ali drugalnemu virusu ne deluje. In enako je seveda lahko razlog za nedelovanje kopica nesmiselnih ukrepov ampak to je ta moment, ko se izpostavlja ta individualizem oz. egoizem drug problem.

Liberalizem se temu reče. Skupno dobro ne more biti nad posameznikom, ker če je, potem to ni to. Saj veš za eno družbeno ureditev izpred nekaj desetletji ki je neslavno propadla?

• Všeč mi je

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Kdo govori o lockdownu? Zadnjič je nekdo od odgovornih povedal, da letos naj ne bi od gripe nihče umrl. Ne zaradi lockdowna, ampak zaradi svete štirice. Bolan daš masko na gobec in to je to. A je to res preveč zahtevati?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Liberalizem se temu reče. Skupno dobro ne more biti nad posameznikom, ker če je, potem to ni to. Saj veš za eno družbeno ureditev izpred nekaj desetletji ki je neslavno propadla?
Dragi darjan, to nikakor ni liberalizem, ker tudi v liberalizmu en posameznik ni nad ostalimi. Tvoje pravice se končajo, kjer se od drugih začnejo. Ni to faking anarhija, kjer vsak dela, kar hoče, ker je posameznik nad vsem.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Bolan nimaš kaj okoli hodit, saj dobiš bolniško? Al predlagaš masko doma, da potem otrok ne odnese virusa v šolo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.239
7.044
113
Dragi darjan, to nikakor ni liberalizem, ker tudi v liberalizmu en posameznik ni nad ostalimi. Tvoje pravice se končajo, kjer se od drugih začnejo. Ni to faking anarhija, kjer vsak dela, kar hoče, ker je posameznik nad vsem.

Obstajajo temeljne ustavne in človekove pravice. Te so bile v tej "krizi" kršene, kar je tudi bilo opzorjeno iz strani institucij.

Saj se zavedaš kam vodi, če ne bi imeli teh pravic? Janša bi zdaj imel že vojsko na ulici...

• Všeč mi je