Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
S tem, da niso omembe vredni. Če je manj 10% verjetnost, da bo pozitiven otrok okužil koga od svojih staršev ali sorojencev, kakšna je potem verjetnost, da bo okužil svoje sovrstnike v šoli, ki se že itak ne okužijo tak hitro kot odrasli?
Sploh ni važno, tudi če se okužbe v šolah širijo.
So druga področja, kjer bi lahko kompenzirali, samo otroc pač ne bojo štrajkali, pa tudi če bodo, oni so v sistemu porabniki in ne bodo prerezali cevovoda za napajanje korit.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V tednu ko so šole še delala na polno (22.-28. marec) so bili viri okužbe naslednji:
- družina skupno gospodinjstvo 2569
- neznano 1908
- delovno mesto 730
- zasebno druženje 494
- vzgojno izobraževalni zavodi 317

... mi smo v "lockdownu" zaprli šole ker so baje generator okužb, in omogočili zasebna druženja za en dan ker baje to ni rizično saj se za veliko noč virus ne širi. Sedaj naj si pa vsak sam misli svoje o strokovnosti in znanstveni podlagi naših odločevalcev.
Ne pozabit, da so verne ovčice, ki so jih našli v cerkvi, dobile samo opozorilo.
Na Vrhniki pa v nedeljo talali kazni ljudem, ki so jemali "sladoled to go". A rabim razlagat, kje so jedli sladoled?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.529
113
Pol naj se pa v prosveti zmenijo!!! Še v nedeljo je Pečan razlagal, da nimajo nobenih informacij, kako naj bi stvar potekala, in da za starše ki sprašujejo, nimajo odgovorov, ker jih tudi sami nimajo.
Vi pa točno veste, kako tam stvari stojijo.
Sem dobil tole okrožnico in seveda sem za to, da se otroc testirajo. Sam iz tega ven nimam pojma s čim se naj bi strinjal.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.607
113
V tednu ko so šole še delala na polno (22.-28. marec) so bili viri okužbe naslednji:
- družina skupno gospodinjstvo 2569
- neznano 1908
- delovno mesto 730
- zasebno druženje 494
- vzgojno izobraževalni zavodi 317
Torej maske in distanca v družinskem okolju?
Neznano? Bomo dali splošne omejitve. En spadajo pod neznano!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
KSZ
Če pogledamo, št. okuženih skozi čas. Pridemo do zanimivih ugotovitev:
prej, ko slej se zgodi skok (log. skala je še izrazitejša)
ene regije so hitro naraščale na začetku, druge kasneje (obalno kraška / jugovzhodna)

različni ukrepi gor ali dol

Pri številu smrti Pomurksa izrazito izstopa.

regije.png

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Okužbe v šolah SE širijo. Pa od kot vam ti kretenizmi? A virus se na delavnih mestih širi, v šolah pa ne. A je to taki pameten virus, ki reče glej jaz se med dvema v šolski klopi nebom širil, se mi ne da, bom raje po pisarnah med sodelavci.
Še enkrat, smo v prosveti in vemo kako se virus širi, lahko vidimo iz prve roke. Po izdani karanteni za cel razred na koncu ni okužen samo en učenec. Vedno jih za seboj potegne par. Iz prve roke!

Gospod referenca......

Šole in vsi izobraževalni zavodi, vrtci, univerze in vse z izobraževanjem povezano, je v najslabšem času predstavljalo pod 5% okužb. Da ni bilo prenosov znotraj razredov ni trdil nihče, so bili pa razen določenih šol in vrtcev praktično zanemarljivi (gledano generalno na epidemijo, se pa prenosi dogajajo).
Veliko karanten je bilo pa zaradi vnosa virusa v šolo od zunaj. Samo tu ni šola generator okužb.

Vsekakor so naši "strokovnjaki" takoj pojedli besedo z tem, da bodo šole in vrtci čisto na repu zapiranja. To dviguje kapo prenekateremu staršu, ker vladajoči se kot kaže niti ne zavedajo, koliko logističnih težav take nepredvidljive ideje iz tedna v teden povzročajo. Delodajalci pa tudi zmeraj manj razumejo težave teh staršev.

Za konec pa z katastrofalnim PR in neko anketo, zdravstveni misnister tako mimogrede navrže, da se bo potrebno testirati za obiskovanje šol.
Težko sodim, koliko bodo tejle testi zamejili relativno nizke številke okužb v šolah, vendar, zopet smo se dejanskih težav lotili na napačnem koncu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Glej, v šolah se enako širi korona kot vsepovsod drugod, in pozdravljam take hitre teste. To je vse. Pa če me zmerjaš s čim ti ravno pada na pamet. In na koncu, taki testi bi se morali razširit med delodajalce.

Lahko pa si dober in razlošiš, kje pa je danes generator okužb?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Glej, v šolah se enako širi korona kot vsepovsod drugod, in pozdravljam take hitre teste. To je vse. Pa če me zmerjaš s čim ti ravno pada na pamet. In na koncu, taki testi bi se morali razširit med delodajalce.

Lahko pa si dober in razlošiš, kje pa je danes generator okužb?

Delovna mesta in znotraj družin.
Šole in vrtci so bili od marca 2020 do marca 2021 zaprti skupaj skoraj 8 mesecev (vključujoč počitnice). Ti kriviš šole za epidemijo?

Šole in vrtci so zanemarljivi napram vsemu ostalemu. Glede pomembnosti vzgojno izobraževalnih zavodov, pa nebi zgubljal besed. Pri nas smo jih med prvimi zaprli in kot kaže med zadnjimi odprli.

• Všeč mi je
Reactions: novaa in jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Delovna mesta in znotraj družin.
Šole in vrtci so bili od marca 2020 do marca 2021 zaprti skupaj skoraj 8 mesecev (vključujoč počitnice). Ti kriviš šole za epidemijo?

Šole in vrtci so zanemarljivi napram vsemu ostalemu. Glede pomembnosti vzgojno izobraževalnih zavodov, pa nebi zgubljal besed. Pri nas smo jih med prvimi zaprli in kot kaže med zadnjimi odprli.
Se ti ne zdi da demantiraš samega sebe.... Namreč šola in družine so vzročno povezane. Ampak brezveze... se umikam... čao.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Se ti ne zdi da demantiraš samega sebe.... Namreč šola in družine so vzročno povezane. Ampak brezveze... se umikam... čao.

Prenosi znotraj razredov so minimalni. Prenosi z otrok na starše so minimalni.
Velikanska večina okužb - v družini) je prišla z staršev na otroka. Taisti otrok v šoli vrtcu z nekaj izjemami niso zgenerirali dodatnih okužb.
Šole in vrtci po odprtju niso zgenerirali niti 5% okužb, več od polovice "šolskih" okužb so "zrihtali" učitelji in vzgojitelji. Ampak neeeee, otroci so problem.

Eni bi rabili cepivo za zdravo kmečko pamet.

Je pa res da je vedno več kovid debilov, kateri iščete probleme tam kjer jih ni oz so minimalni,sploh glede na na celotno epidemiološko sliko.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
Kaos v BiH...

V BiH najbolj črn dan od izbruha epidemije, ljudje zahtevajo odstop vlade​

Iz BiH so danes poročali o žalostnem rekordu 99 mrtvih covidnih bolnikih v zadnjih 24 urah. Okužb z novim koronavirusom je bilo medtem 1093, potem ko so minuli teden beležili rekorde tudi z več kot 2.000 okužbami v enem dnevu.

Doslej je covid-19 v BiH zahteval 6.978 življenj. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa je BiH z 203 mrtvimi covidnimi bolniki na 100.000 prebivalcev peta na svetu po številu smrtnih žrtev covida-19, še piše STA.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zanimivo, kako je pokljukar kar "čez noč" šel naročil 300k testov za šolarje... Pa čeprav je vsakemu jasno, da se ne bodo želeli testirat, edino če bo obvezno.

Poleg pa še par jurijov v žep?

Nekdo je omenil, da se v AT lepo testirajo. Res je, ampak tam niso šole zaprte toliko časa, kot pri nas in vsaj iz tega vidika, vlada zaupanje. Pri nas pa, ko se vidi kako mečejo na rep otroke, vsakemu dekl ofne in se bo zoperstavil. Potem pa še novinarji s članki, kjer je deklica smeji, ko ji mama štora po nosu. Če smo ovce, smo ovce, nismo pa neumne ovce.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad