Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Pa saj kdo pravi da so edino šole vir okužb. Sem kje to trdil? Trdim pa da so med drugimi tudi šole in vrtci.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Pa saj kdo pravi da so edino šole vir okužb. Sem kje to trdil? Trdim pa da so med drugimi tudi šole in vrtci.
S tem, da niso omembe vredni. Če je manj 10% verjetnost, da bo pozitiven otrok okužil koga od svojih staršev ali sorojencev, kakšna je potem verjetnost, da bo okužil svoje sovrstnike v šoli, ki se že itak ne okužijo tak hitro kot odrasli?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
S tem, da niso omembe vredni. Če je manj 10% verjetnost, da bo pozitiven otrok okužil koga od svojih staršev ali sorojencev, kakšna je potem verjetnost, da bo okužil svoje sovrstnike v šoli, ki se že itak ne okužijo tak hitro kot odrasli?

A za ta procent imaš kakšno znanstveno podlago ali je to samo še ena tvoja cvetka.? Na tak način lahko jaz tudi rečem 75% (3 je od 4 sodelavcev ki so se okužili ko je otrok priesel iz šole če grem po tvojem razmišljanju)

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
A za ta procent imaš kakšno znanstveno podlago ali je to samo še ena tvoja cvetka.? Na tak način lahko jaz tudi rečem 75% (3 je od 4 sodelavcev ki so se okužili ko je otrok priesel iz šole če grem po tvojem razmišljanju)
Če že obstaja znanstvena raziskava, le ta zagotovo ni iz naših šol.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113

V tednu ko so šole še delala na polno (22.-28. marec) so bili viri okužbe naslednji:
- družina skupno gospodinjstvo 2569
- neznano 1908
- delovno mesto 730
- zasebno druženje 494
- vzgojno izobraževalni zavodi 317

... mi smo v "lockdownu" zaprli šole ker so baje generator okužb, in omogočili zasebna druženja za en dan ker baje to ni rizično saj se za veliko noč virus ne širi. Sedaj naj si pa vsak sam misli svoje o strokovnosti in znanstveni podlagi naših odločevalcev.

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Če že obstaja znanstvena raziskava, le ta zagotovo ni iz naših šol.
Itak da ni, ker naši znanstveniki na IJS se že od januarja ukvarjajo, iz katerega vogala bo pridrvel 3.val. Predvsem pa nima veze, iz katerih šol izhajajo otroci. Govorim o tem, da je manj kot 10% verjetnost, da okužen otrok prenese virus na svoje starše ali brate/sestre, s katerimi je zagotovo v najtesnejšem in najdaljšem stiku. Torej je verjetnost prenosa okužbe v šoli še nekajkrat manjša.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Okužbe v šolah SE širijo. Pa od kot vam ti kretenizmi? A virus se na delavnih mestih širi, v šolah pa ne. A je to taki pameten virus, ki reče glej jaz se med dvema v šolski klopi nebom širil, se mi ne da, bom raje po pisarnah med sodelavci.
Še enkrat, smo v prosveti in vemo kako se virus širi, lahko vidimo iz prve roke. Po izdani karanteni za cel razred na koncu ni okužen samo en učenec. Vedno jih za seboj potegne par. Iz prve roke!
Če ve kok je ura bo vedel tudi da se v šolah ne sme širiti tok

• Všeč mi je

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Na hitro našel za Španijo ... https://www.zurnal24.si/zdravje/akt...k-s-covidom-19-okuzilo-druzinske-clane-357629
Sem pa prejšnji teden bral za Veliko Britanijo, kjer je bila cifra 9,x%, samo se ne spomnim zdaj tega medija, ki je to objavil.

• Všeč mi je
Reactions: Floki
19. jul 2007
2.893
1.609
113
zakaj taka butasta vprasanja?

nihce ni razglasil konec drugega vala zarad enkratnega padca stevilk, in se to na praznik.
Kako da ne, seveda so razglasili konec korone zarad enkratnega padca stevilk, in še to na praznik.
RTVSlo je objavil članek, kako na Švedskem delujejo ukrepi, za potrditev so pa navedli padajoče številke za veliko noč. Poglej temo o RTVSlo za prejšnjo veliko noč (2020).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
V tednu ko so šole še delala na polno (22.-28. marec) so bili viri okužbe naslednji:
- družina skupno gospodinjstvo 2569
- neznano 1908
- delovno mesto 730
- zasebno druženje 494
- vzgojno izobraževalni zavodi 317

... mi smo v "lockdownu" zaprli šole ker so baje generator okužb, in omogočili zasebna druženja za en dan ker baje to ni rizično saj se za veliko noč virus ne širi. Sedaj naj si pa vsak sam misli svoje o strokovnosti in znanstveni podlagi naših odločevalcev.
Narobe! Vse je narobe!

Pri nas se ne operira z dejstvi in konkretnimi podatki. :bonk:

Glede na sledilnik je število okužb v šolah in vrtcu že en čas padalo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No evo, pa imamo 1000 izgovorov kako nekaj nebi. S pravljicam kako se virus med otroci ne širi, me ne boste uspavali. Je žena v prosveti in točno vemo kako tam stvari stojijo. Preveč otrok je domov prineslo virus, preveč!
Potem pa bereš kako bi se minister mogel opravičit, in kako bi moral predstavit stvari ter kako ne ipd sranja.
Ko pa človek reče da bi šel na vikend preluftat in pred sezono še kaj postorit, potem pa sem jaz največji uvoznik virusa, bioterorist ter kajjazvemkajše.

Jeben i pošten, to ne gre.
Pol naj se pa v prosveti zmenijo!!! Še v nedeljo je Pečan razlagal, da nimajo nobenih informacij, kako naj bi stvar potekala, in da za starše ki sprašujejo, nimajo odgovorov, ker jih tudi sami nimajo.
Vi pa točno veste, kako tam stvari stojijo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Opravičilo? Zakaj le?
Saj gre za tvojega sončka da ti ne prinese virusa ali njegovih sošolcev v razredu.
Mečete Avstijo naprej. V razredu samo ENA družina proti testiraju.

In to v času, ko ste jih imeli doma. SIC!
Cepljenje učiteljev.
Kaj so naredili, da nebi bili prenašalci?
V času kolere v Jugoslaviji: Danes tile, danes pa tile. Pa je bil mer! Da, tudi taki so bili, za katere je Jugoslavija vedela, da jih ne sme cepiti. In jih NI!
Ti se ne rabiš opravičevat, zate imamo poseben predalček.