Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113

Ampak glavno da se resuje 85+

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Evo zdaj pa upor da se otroci nebo testirali. Po eni strani se očita vladi za število smrti, da bi pa karkoli ukrenili da se ta kriza konča, to pa imamo sto iniciativ ki bodo nasprotovali vsemu. Meni se zdi samotestiranje super ukrep. Sploh ker ti testi niso tako nadležni kot hitri ali PCR.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Evo zdaj pa upor da se otroci nebo testirali. Po eni strani se očita vladi za število smrti, da bi pa karkoli ukrenili da se ta kriza konča, to pa imamo sto iniciativ ki bodo nasprotovali vsemu. Meni se zdi samotestiranje super ukrep. Sploh ker ti testi niso tako nadležni kot hitri ali PCR.
Problem je način. Jaz osebno pozdravljam take zadeve, ampak sem takoj vedel, da bo upor, ker ne moreš na tak način poslat zadeve v sumničavo javnost, ko vsako besedo vlade razume kot povod za napad.

Vlada razišče opcije, izbere najboljšo, skomunicira novost vnaprej s šolami, odpravi pomanjkljivosti, naroči dovolj testov, postavi pogoje, obvesti vse vpletene inštitucije z natančnimi navodili kdaj/zakaj/kako/koliko in potem pride z razdelano zadevo v javnost, kjer jo primerno predstavi, prednosti, slabosti, pogoje, datume, vse. Seveda tu govorimo o verodostojni vladi.

Naš minister za zdravstvo (res sem imel Poklukarja za bolj inteligentnega kot se kaže trenutno) pa mimogrede med eno konferenco navrže (in to med popolnoma zgrešenim lockdownom z otroci doma), da bodo na hitro v par dnevih uvedli samotestiranje. Kako, kdaj, kakšno, zakaj... nič od nič. Nato izvemo za okrožnico, skozi katero morajo šole anketirati otroke/starše o tem. Prosim? Ne vemo nič, oni pa neka anketa. Zakaj sploh anketa? Anketa med lockdownom in prazniki? Wtf? Šolniki so spet doživeli pogrom pa čisto nič krivi.

Popolnoma neresno, na hitro, polovično, neumno. Kot ukrepi, kot lockdown. Rezultat je temu primeren. Pa v PM, kako me znajo ene zadeve speljat normalno čez.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

smo ze zdavnaj ugotovili, da sole niso vir.

naj ukrepajo tam, kjer je vir. delovni procesi. ampak tam ne upajo, ker tam je kapital.

zakaj pa se nebi samotestirala vsa delovna populacija? zakaj skoz te sole drkat?

samotestiranje, ki je se bolj naprblizno kot hitri testi. je pa res odlicen placebo efekt. mal po ustih pocohas, in si ok.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB

pa to je poanta vsega v sloveniji, ljudje so pripravljeni naredit vse, da se ne bi naredilo nic.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Pri vseh, ki se nočejo testirat s palčkami v nos, obvezen "analni test", pa naj izbirajo (free choise) ... demokracija ...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Naša politika ne pozna sramu in bontona.
Vse kar bi bilo treba, je 10 sekundno opravičilo, sledil bi prispevek, kako naj bi to samotestiranje izgledalo.
Namesto tega se je očitno nekdo že odločil, v četrtek dobimo komplete za testiranje (kdo je dobavitelj?).
Okrožnica z MIZŠ pa navaden zmazek, kjer si izvedel približno nič. In potem se naj strinjam? S čim že?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113

Testiranje učencov ne bo končalo te krize. Kdo vladi očita število mrtvih? Večina ljudi jim očita pretirane ukrepe, ki bistveno pripomorejo, oz so dejansko kontraproduktivni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
No evo, pa imamo 1000 izgovorov kako nekaj nebi. S pravljicam kako se virus med otroci ne širi, me ne boste uspavali. Je žena v prosveti in točno vemo kako tam stvari stojijo. Preveč otrok je domov prineslo virus, preveč!
Potem pa bereš kako bi se minister mogel opravičit, in kako bi moral predstavit stvari ter kako ne ipd sranja.
Ko pa človek reče da bi šel na vikend preluftat in pred sezono še kaj postorit, potem pa sem jaz največji uvoznik virusa, bioterorist ter kajjazvemkajše.

Jeben i pošten, to ne gre.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Preveč otrok je na psihiatriji. Preveč je tudi predebelih, preveč je prepotentnih učiteljev, ki se nočejo cepit itd.

Korona v šolstvu še je najmanjši problem.

2. okt 2007
3.868
2.386
113
Plus tega so tudi otroci ne pokazatelj situacije okužb med populacijo. In če je otrok okužen, je kar velika verjetnost, da je okužbo prinesel od doma, če pravite, da se okužbe v šoli ne širijo.

Več okuženih bo tako izločenih, manj bo prenosa med populacijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113

pol leta prepozno...kdo bo odgovarjal? Nihče..saj se gre "samo za otroke"...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Okužbe v šolah SE širijo. Pa od kot vam ti kretenizmi? A virus se na delavnih mestih širi, v šolah pa ne. A je to taki pameten virus, ki reče glej jaz se med dvema v šolski klopi nebom širil, se mi ne da, bom raje po pisarnah med sodelavci.
Še enkrat, smo v prosveti in vemo kako se virus širi, lahko vidimo iz prve roke. Po izdani karanteni za cel razred na koncu ni okužen samo en učenec. Vedno jih za seboj potegne par. Iz prve roke!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Okužbe v šolah SE širijo. Pa od kot vam ti kretenizmi? A virus se na delavnih mestih širi, v šolah pa ne. A je to taki pameten virus, ki reče glej jaz se med dvema v šolski klopi nebom širil, se mi ne da, bom raje po pisarnah med sodelavci.
Še enkrat, smo v prosveti in vemo kako se virus širi, lahko vidimo iz prve roke. Po izdani karanteni za cel razred na koncu ni okužen samo en učenec. Vedno jih za seboj potegne par. Iz prve roke!
Jaz sem prepričan, da se med otroci v šolah ne širi. Se pa v šolah zagotovo širi med učitelji.