Evo zdaj pa upor da se otroci nebo testirali. Po eni strani se očita vladi za število smrti, da bi pa karkoli ukrenili da se ta kriza konča, to pa imamo sto iniciativ ki bodo nasprotovali vsemu. Meni se zdi samotestiranje super ukrep. Sploh ker ti testi niso tako nadležni kot hitri ali PCR.
Problem je način. Jaz osebno pozdravljam take zadeve, ampak sem takoj vedel, da bo upor, ker ne moreš na tak način poslat zadeve v sumničavo javnost, ko vsako besedo vlade razume kot povod za napad.
Vlada razišče opcije, izbere najboljšo, skomunicira novost vnaprej s šolami, odpravi pomanjkljivosti, naroči dovolj testov, postavi pogoje, obvesti vse vpletene inštitucije z natančnimi navodili kdaj/zakaj/kako/koliko in potem pride z razdelano zadevo v javnost, kjer jo primerno predstavi, prednosti, slabosti, pogoje, datume, vse. Seveda tu govorimo o verodostojni vladi.
Naš minister za zdravstvo (res sem imel Poklukarja za bolj inteligentnega kot se kaže trenutno) pa mimogrede med eno konferenco navrže (in to med popolnoma zgrešenim lockdownom z otroci doma), da bodo na hitro v par dnevih uvedli samotestiranje. Kako, kdaj, kakšno, zakaj... nič od nič. Nato izvemo za okrožnico, skozi katero morajo šole anketirati otroke/starše o tem. Prosim? Ne vemo nič, oni pa neka anketa. Zakaj sploh anketa? Anketa med lockdownom in prazniki? Wtf? Šolniki so spet doživeli pogrom pa čisto nič krivi.
Popolnoma neresno, na hitro, polovično, neumno. Kot ukrepi, kot lockdown. Rezultat je temu primeren. Pa v PM, kako me znajo ene zadeve speljat normalno čez.