Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Eni imamo službo, drugi firme. Pa ni teden dni karantena ampak 10 dni. Ne vem kje delaš in kaj delaš. Ampak 10 dni karantene za normalnega človeka pač ni sprejemljiv čas ki se ga da zanemarit.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.621
1.087
113
Pa načeloma v času karantene moraš bit doma in ne naokoli... Torej odpade nakup hrane, kavica, sprehod...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Eni imamo službo, drugi firme. Pa ni teden dni karantena ampak 10 dni. Ne vem kje delaš in kaj delaš. Ampak 10 dni karantene za normalnega človeka pač ni sprejemljiv čas ki se ga da zanemarit.
No pol pa 10 dni. Zmotu sm se, se opravičujem. Nisem pa govoril zase, niti zate, če mogoče nis prebral. Govoril sem Andyju kater tako ali tako dela od doma. Se pravi, bi verjetno lahko tudi s Paga delal.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Pa načeloma v času karantene moraš bit doma in ne naokoli... Torej odpade nakup hrane, kavica, sprehod...
Ja, kolega nabavi za 10 dni predn gre dol in je to to. Glede na to pa, da je bl bogu iza nogu, pa mislm da ni problem na kakšn kratk sprehod okol bajte po špargle skočt.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
No pol pa 10 dni. Zmotu sm se, se opravičujem. Nisem pa govoril zase, niti zate, če mogoče nis prebral. Govoril sem Andyju kater tako ali tako dela od doma. Se pravi, bi verjetno lahko tudi s Paga delal.
Ni problema. Sem imel tak plan za velikonocne. Hitri test za na Hrvasko in PCR test za nazaj v Zadru.

Potem so pa zaprli meje, da se iz Slovenije ne smes razen, ce si priviligiran kljub temu, da priviligirani se se vedno lahko okuzijo z drugim sevom in ga prinesejo nazaj v Slovenijo. Oni pa lahko v obe smeri brez testa. Idealno za vnos drugega seva (kot npr dvakrat pfizer cepljeni zdravnik, ki je prinesel JA sev), pa ga se s testom ne bomo ujeli.

A razumes zdaj?

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.821
113
Seveda, če bi bil ti priviligiran, potem ne bi bilo nobenih težav.
A tisto glede plastične operacije in plačila, mi ne boš odgovoril?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Seveda, če bi bil ti priviligiran, potem ne bi bilo nobenih težav.
A tisto glede plastične operacije in plačila, mi ne boš odgovoril?
Zatakni si plasticno operacijo nekam.

Ce obstaja alternativa za prehod meje, kar obstaja (PCR in HAT test), potem ju mora drzava omogociti. Prehod meje mora biti nediskriminatoren.
Tukaj pa zdaj spuscamo v obe smeri ljudi brez testiranja (cepljene in prebolele), ki brez problema v Slovenijo vnesejo drug sev, pa se vedli ne bomo.

Epidemiolosko gledano je to hujse, kot ce bi v Slovenijo spuscali ljudi, ki bi bili vsi testirani - tako cepljene, prebolene in neprebolene. Dejansko se gremo negativno selekcijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.821
113
Zatakni si plasticno operacijo nekam.

Ce obstaja alternativa za prehod meje, kar obstaja (PCR in HAT test), potem ju mora drzava omogociti. Prehod meje mora biti nediskriminatoren.
Tukaj pa zdaj spuscamo v obe smeri ljudi brez testiranja (cepljene in prebolele), ki brez problema v Slovenijo vnesejo drug sev, pa se vedli ne bomo.

Epidemiolosko gledano je to hujse, kot ce bi v Slovenijo spuscali ljudi, ki bi bili vsi testirani - tako cepljene, prebolene in neprebolene. Dejansko se gremo negativno selekcijo.

Moram rečt, da se YT doktorat izboljšuje. Tokrat celo nekaj pametnega pišeš. #respect

No, dej razloži ti meni še enkrat, zakaj bi država morala tebi plačati PCR test, ko greš malo do morčka; pardon vejo porihtat.

PS: če te živci izdajajo, ker nisi bil že toliko časa dol, dej eno gofund.me kampanijo zaženi. Ti bomo mi plačali tistih 400 EUR, ker drugače se ne bo dobro končalo.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Fantje, sam da se ne boste jokcal, ko bo cepljeni/preboleni tujec brez potrebnega testa prinesel v Slovenijo JA sev.

AZ je samo 10% ucinkovita proti JA sevu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.821
113
Fantje, sam da se ne boste jokcal, ko bo cepljeni/preboleni tujec brez potrebnega testa prinesel v Slovenijo JA sev.

AZ je samo 10% ucinkovita proti JA sevu.
Ti fant, a misliš, da samo ti vse to veš?
Malo si preberi temo o prebolevnikih, kjer sem več kot teden nazaj točno na to opozarjal. Pa nisi imel nič za pripomnit takrat.
A si to sedaj na YT si ogledal in si cel glavni znalec. dr. YT.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Upam, da ves, kaj to pomeni.

Vsi cepljeni z AZ lahko zdaj, brez testa, prinesejo v Slovenijo JA sev.
In ne samo to - vsi, ki ste cepljeni z AZ, boste, ko bo JA dosti razsirjen, umaknjeni s Covid potnega lista'.